Прочитај ми чланак

Звезда без Мартиновића до пролећа

0

sp-martinovic_620x0

Муке од Чуке. Искусни штопер Црвене звезде Новак Мартиновић није се враћао у тим црвено-белих од пораза на Бановом брду, када је због повреде замењен већ после двадесетак минута игре. Примицач је страдао, због велике жеље да се помогне екипи уследили су покушаји да се избегне нож, али то ипак није могуће.

– Пре три дана сам оперисан и сада мирујем. Тренинзима бих требало да се вратим за две недеље, практично на крају јесени, па верујем да ћу на почетку припрема за други део сезоне бити максимално спреман за напоре као и остатак тима – каже Мартиновић.

Први минут поменутог меча против Чукаричког био је кобан и за екипу и за штопера Црвене звезде. Срнић је прошао по левом боку заврнуо ка стрелцу Стојиљковићу, а током те потере за везистом „брђана“, летошњој аквизицији клуба из Љутице Богдана, су страдале препоне.

– Враћао сам се после тога тренинзима и поред руптуре примицача од два и по прста. Имао сам огромну жељу, али је повреда често била јача, па сам један дан могао нормално да одрадим тренинг, а други дан никако. На крају сам одлучио да пресечем и одем на операцију која није много компликована, а у мом случају је била неопходна.

Мартиновић је на „Маракану“ стигао са епитетом искусног штопера, који је две године држао одбрану румунске Стеауе, а претходна дестинација му је био кинески Вухан Зал. Очекивања су била много већа од оствареног, не само код навијача црвено-белих већ и код самог Мартиновића.

– Не постоји конкретан разлог због којег моје партије нису биле на нивоу оних које су сви очекивали. Увек сам сурово искрен, а притом полазим од себе. Постојала је велика жеља, али није све ишло према замислима. Мотив ми је сваким даном све већи и ако изгурам све како би требало са опоравком уверен сам да ћу у другом делу сезоне показати шта могу – оптимистички је завршио Мартиновић.

ПРИПРЕМЕ ПОСЛЕ 18 МЕСЕЦИ
Звучи невероватно, али Новаку Мартиновићу ће зимске припреме са Црвеном звездом представљати нешто чега се силом приликом одвикао.
– Нисам одрадио припреме са екипом целих 18 месеци, ни у Кини, ни у Звезди где сам дошао у финишу прелазног рока. Некако је све ишло по инерцији, која очигледно није била добра. Када прођем комплетан припремни период биће то друга прича – објашњава Новак.

(Новости)