Прочитај ми чланак

„Због овога што је Новак урадио са вакцином, треба још више да га поштујете“

0

Аустралијанац свестан колику је жртву најбољи тенисер свих времена морао да поднесе због својих ставова

Новак Ђоковић је успешно започео Вимблдон и победио је Педра Качина из Аргентине у првом колу и тако оборио рекорд по броју узастопних победа на Централном терену, који сада износи 40!

Foto: Printscreen

Његов ривал у наредној рунди биће Аустралијанац Џордан Томпсон, који је био бољи од Американца Брендона Накашиме после великог преокрета у пет сетова, иако је губио са 2:0.

Томпсон је својевремено био познат по брковима, али сада изгледа потпуно непрепознатљиво када се пред Вимбдон потпуно обријао.

Након победе над Накашимом, Томпсон се у разговору са медијима на Вимблдону дотакао и Новака Ђоковића, са којим ће играти у среду, вероватно на Централном терену.

Он је истакао да људи не исказују Новаку довољно поштовања за све што је урадио за тенис, али посебно се дотакао његовог непоколебљивог става око вакцина, које су га коштале вероватно две додатне Гренд слем титуле, јер није могао да брани титулу на Аустралијан опену, а није могао ни да игра УС опен прошле године.

– Новак би требало да буде изузетно поштован због свега што је урадио за наш спорт. А то што је био заглављен због свог става око вакцинације и тих ствари. Одбио је да се вакцинише и то га је коштало вероватно још Гренд слемова. Мислим да људи то не схватају, због тога можда заслужује још више поштовања – истакао је Џордан Томпсон.