Прочитај ми чланак

ЗБОГ БРАЗИЛА СРБИ ГЛУМЕ ХРВАТЕ!

0

reprezentacija-brazila-foto-reuters-1386842568-411201

Технички директор репрезентације Бразила Карлос Алберто Переира потврдио је да у стручном штабу размишљају о одигравању пријатељског меча против Србије.

Фудбалска репрезентација Србије по свему судећи одиграће пријатељски меч са Бразилом уочи Мундијала наредне године.

Вољом жреба домаћин Светског првенства играће у групи против Мексика, Камеруна и Хрватске, а „Орлови“ би у овом случају глумили „коцкасте“, односно послужили Бразилцима да се што више упознају са начином игре Хрвата.

Технички директор репрезентације Бразила Карлос Алберто Переира потврдио је да у стручном штабу размишљају о одигравању пријатељског меча против Србије.

„Србија је технички снажна попут Хрватске, а тражимо неку селекцију из Средње Америке која нас неће превише исцрпити“, рекао је Переира, који је потврдио да ће Бразил у марта одиграти пријатељски двобој против Јужне Африке.

Бразил ће Светско првенство отворити против Хрватске 12. јуна, а није искључено да двобој против Србије буде организован почетком овог месеца, тачније 4. јуна као генерална проба.

Наш државни тим, под разним именима, је четири пута играо против Бразила на Светским првенствима и 14 пута у пријатељским мечевима. Последњи пут тадашња СР Југославија играла је против Бразила 2002. године када је у Форталези било 1:0 за домаћина.

На Светским првенствима обе селекције су славиле по једном (2:1 у Уругвају 1930. за Србију, 2:0 за Бразил 1950. у Бразилу), уз два ремија 1:1 у Швајцарској 1954. и 0:0 у Немачкој 1974.

(Курир)