Прочитај ми чланак

Запослени у Звезди поново одбили минималце!

0

(Телеграф, Спортски Журнал)

Састанак запослених и потпредседника клуба Небојше Човића завршен без договора, ситауција неизвесна

Serbia Red Star
На “Маракани” нема договора, Управни одбор ФК Црвена звезда потврдио је да запослени заостале плате могу да добију само као “минималце”, али су они дан касније, у уторак, поново одбили такав аранжман, пише “Спортски журнал”.

Синдикат запослених састао се са потпредседником клуба Небојшом Човићем и одбацио могућност да дуговања буду смањена. Радници нису потписали понуду, већ су изнели захтев да им се заостале плате измире у пуном износу.

Дуговања према Радној заједници досежу до јуна прошле године, а да би екипа могла да игра у Европи, потребно је да рачуни буду чисти. Финасијска ситуација на “Маракани” толико је лоша да нема гаранција ни да ће клуб успети да исплати минималне зараде – рачун је у блокади већ три недеље и нестрпљиво се чека уплата генералног спонзора “Газпрома” која никако да стигне.

Обе стране имају аргументе, многи од запослених су у позајмицама и кредитима и рачунали су да их врате кад стигне зарађени мовац, а пребачај на “минималце” донео би им додатне проблеме.

У управи постоји консензус да се смањи број запослених, али није још дефинисано ко је све прекобројан. Ствар компликује и то што у појединим периодима нису уплаћивани доприноси за пензиони и здравствени фонд, па је дошло до прекида стажа. Свако ко добије отказ имаће право и на отпремнину, чиме би трошкови Црвене звезде краткорочно нарасли, али би одлазак прекобројних дугорочно донео значајну уштеду.

ЗАШТО МЕЧЕВИ У ВЕЧЕРЊЕМ ТЕРМИНУ?

Клубу је у понедељак искључивана струја због дугова, али то није определило руководство да наредну утакмицу закаже у дневном термину.

Утакмица са Радничким из Крагујевца заказана је за 18 часова, иако према досадашњем искуству у организацији утакмица цех за струју за мечеве у вечерњем термину превелики је за тренутну финансијску ситуацију. Паљење рефлектора превелики је трошак у ситуацији када је титула практично изгубљена и рационалније би било да “црвено-бели” организују мечеве од 14 сати, макар се то одразило на посету.