Прочитај ми чланак

ЗАКОН ТРЖИШТА: Сремци због Новака постали богаташи

0

У месту Павловци у општини Рума цена плацева је вртоглаво скочила и то захваљујући Новаку Ђоковићу.

На обалама Павловачког језера је наш најбољи тенисер купио плац површине 1.200 квадрата и и ту гради вилу са базеном. Управо због тога су плацеви достигли астрономску цену, која је до недавно била незамислива. Иначе, ово језеро, које неки зову Кудош, је богато рибом, па је до сада било познато само пецарошима.

 

– Једно јутро, уназад 10-15 година коштало је 1.500 евра, сад је отишло од 25.000 до 30.000 евра па горе, тако да и нема више плацева, има још две или три њиве које нису продате – рекао је управник Павловачког језера Мијат Спасојевић за ртс.рс.

Бошко Ђаковић из Павловаца каже да се све више и више купују парцеле на којима ће се градити.

– То је добро и за село и за општину Рума, а купци су од познатих спортиста, до бизнисмена – истакао је Ђаковић.

У селу има око 400 становника који кажу да им се живот мења и да су постали монденско место у којем ни ливаде више нису обичне. Павловци су најмање село у општини Рума, али и село са највише стоке. Само пет домаћинстава има око 1.000 оваца, а зато су и чобански послови на цени.

У Павловцима нема ни кафане, па су клупице по шоровима и сеоска продавница места за сусрет и размену информација. Руководиоци у селу увелико размишљају о развоју туризма.

– Захваљујући томе што је једна велика спортска личност дошла у наше село, чује се за нас – напомиње председница Месне канцеларије у Павловцима Гордана Зец.