Прочитај ми чланак

ЗАГРЕБ: Срби су показали моћ, али Србија и даље заостаје за Хрватском у Рију

0

Србија слави, Хрватска не тугује! Свесни су наше западне комшије да нису имали ни промил шансе у финалу ОИ. "Делфини" су надмоћно разбили "баракуде" и показали да су ватерполо "дрим тим". Медији у "лијепој њиховој" признају да је бољи победио, али се хвале да су у Рију успешнији од Србије.

601882_2016-08-20t211110z-1764503342-rioec8k1mujg1-rtrmadp-3-olympics-rio-waterpolo-m_f

„Јутарњи лист“ је сабирао „бабе и жабе“: Ватерполисти узели сребро: Србија слави злато, али и даље заостаје за Хрватском у Рију – пише овај портал.

– У финалу су „баракуде“ поражене, искрено заслужено, док Србија слави своје прво олимпијско ватерполо злато. Уједно и једино злато које досад нису имали, после свих силних наслова првака Европе, света, Светске лиге, ФИНА купа.

Једноставно, исказали су надмоћ техничку, тактичку и физичку, а када се то догоди, када то видите онда се у спорту може само честитати ривалу – признаје у извештају овог дневника, али напомињу да они у Рију имају пет злата, три више од Србије, засад.

„Пораз у финалу: Хрватска без одбране злата, Србија слави“, наслов је на порталу „Индекс“.

– Актуелни олимпијски првак Хрватска изгубила је у финалу од актуелног светског и европског шампиона Србије са 11:7. Србија је овим златом ујединила сва три велика злата и сад је олимпијски, светски и европски првак! Штета, али и сребро је велики успех за хрватски ватерполо – пише између осталог у извештају меча.

„Сребро за „баракуде“: Хрватска није успела, злато припало Србији“, пише 24сата.хр.

– Изгубило се од бољих. Тако је деловало током читавог меча. Србија је контролисала резултат и на крају заслужено славили. У финалу у Рију није ишло. Уписали смо трећи узастопни пораз против источних суседа и тако им препустили титулу олимпијског победника. Ипак, и сребрна медаља је фантастичан успех.