Прочитај ми чланак

ЗАГРЕБ И ЗВАНИЧНО: И Хрвати се тукли у Београду

0

Министарство спољних и европских послова Хрватске саопштило је да су, према добијеним информацијама надлежних служби Србије, четворица хрватских држављана учествовала у тучи навијача у среду, на 156. дербију између Партизана и Црвене звезде.

Против њих није спроведен никакав полицијски поступак, наводи се у одговору Службе за односе са јавношћу Министарства у одговору на питање агенције Хина о синоћњем инциденту.

У саопштењу се каже да „двојица хрватских држављана нису затражила лекарску помоћ, један је затражио, те је у међувремену отпуштен из болнице, док се један хрватски држављанин налази на неурохирургији Војно-медицинске академије у Београду“.

Ниједна од тих особа, наводи Хина, није затражила конзуларну помоћ Амбасаде Хрватске у Београду.

„Амбасада Републике Хрватске у Београду у сталном је контакту с надлежним телима Републике Србије, а Министарство спољних и европских послова ће, у складу са својим овлашћењима и могућностима, те уколико хрватски држављани то и затраже, пружити сву потребну конзуларну помоћ у циљу заштите хрватских држављана“, закључује се у саопштењу.

Хрватски хулиган повређен на Вечитом дербију побегао са ВМА!

Хулиган из Хрватске, који је повређен у тучи на 156. дербију Црвене Звезде и Партизана, побегао је са ВМА након сто је примљен. Како Телеграф.рс сазнаје, он је из ове здравствене установе нестао пошто је прегледан.

Повређени навијач је, иначе, један од четворице који имају теже повреде.

Поред њега, на ВМА је јос један Хрват. Ради се заправо о младићу који је највише страдао и који име тешко нагњечење мозга.

На ВМА су још и навијач из Сремске Митровице и један Београђанин, такође са тешким повредама.

Клупко се полако одмотава…

Информације да су страни држављани учествовали у нередина на јужној трибини током 156. вечитог дербија потврдили су и из Партизана.

Тачније, новинар Партизан ТВ Жељко Пантић који је покушао да објасни шта се то догодило.

– То су били држављани Републике Хрватске који никада раније нису били на стадиону Партизана. Они су били изнајмљени, кикбокс клуб из Сплита, који су дошли са црно-белим обележјима и почели да бију све око себе. Ко их је ангажовао, није познато.

А на 156. Вечитом дербију видели смо један од највећих и најбруталнијих међусобних сукоба на Југу у историји трибине. И повод је био озбиљан – преузимање трибине! На крају се све завршило као покушај пуча. Алкатраз је одбранио “шипку“, а тотално је осрамотио Гробаре који су покушали да преузму Југ.

Резултат од 1:1 био је у потпуној сенци сукоба.

На ВМА је превезено 20 навијача, од којих четворица са тешким повредама.