Прочитај ми чланак

Вуков чопор се појачава из школе и Телеоптика

0

fk_partizan1_420x0(Спортал)
Апсолутну доминацију у српском фудбалу Партизан је потврдио освајајући и шесту узастопну титулу првака, али већ од среде то постаје у главама играча и тренера само статистика, јер већ мора да се кује план за седми наслов шампиона.

Вук Рашовић је пре почетка прелазног рока остао без тројице стартера Томислава Пајовића, Милана Смиљанића и Лазара Марковића, док се на појачања још увек чека.

Чопору ће током припрема бити прикључена неколицина фудбалера из омладинске школе и Телеоптика, а међу њима ће вероватно бити Игор Зоњић, Матија Љујућ, Немања Радоњић, Саша Ивковић, Милан Јокић и Немања Петровић.

Овакав сценарио, пребацивања играча из филијале најавио је у финишу првенства и сам Рашовић, који је већ тада реакао да зна имена фудбалера које ће прикључити најјачем тиму. О Саши Ивковићу већ увелико пишу италијански медији. Момак који може подједнако добро да игра на позицији задњег везног и централног бека је у Хумску из Челарева стигао као лична жеља бившег спортског директора Младена Крстајића. Статус омладинског репрезентативца и момка примерног понашања је добар залог за будућност у првом тиму. Највише шанси да се избори за дрес следеће сезоне имаће дете Партизана десни бек, а по потреби и штопер Зоњић.

Некада је у млађим категоријама чинио последњу линију са садашњим првотимцем Милошем Остојићем (на слици Зоњић лево, Остојић десно), али је заобилазним путем, преко Баната, морао да се бори за своје место у Хумској. Прошле године је враћен у Телеоптик, а игре јесенас, под командом Рашовића, обезбедиле су му и шансу да се опроба међу најбољима што Партизан има. Члан је младе репрезентације Црне Горе.

Немањи Радоњићу многи предвиђају блиставу каријеру, али офанзивни фудбалер мора ће да контролише темперамент, који га је већ неколико пута довео у невољу, иако је тек кадет. Лом једне од метатарзалних костију у децембру спречио га је да можда попут Андрије Живковића и Данила Пантића и раније дебитује за црно-беле О Матији Љујући су се многи бивши тренери Партизана изражавали похвално, али једноставно ниједан му није дао шансу у првој екипи.

Утицало је то у појединим моментима на овог везисту, али је ипак успео да прошле сезоне одигра веома добро 31. утакмицу за „оптичаре“. Немањи Петровићу ће ова година бити прекретница. Јасно је да играч његових квалитета неће играти у Трећој лиги, али исто тако га очекује и изутено тежак задатак да се избори за место међу 25. најбољих. Занимљиво је да је Петровић код Рашовића у Телеоптику одиграо 64 утакмице, од тога 50 у стартној постави.