Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ: Судије су дозволиле Звезди да игра прљаво, делегирају се арбитри према њој!

0
Фото: Фејсбук

Фото: Фејсбук

„Ови људи се играју са судбинама других људи не знајући да се тако играју са својим судбинама, мислим на делиоце правде“, додао је Вујошевић.

Тренер Партизана Душко Вујошевић био је огорчен суђењем на вечерашњем мечу са Црвеном звездом. Стратег црно-белих сматра да су начин делегирања арбитара и њихово суђење директно утицали на досадашња дешавања у полуфиналној серији.

Вујошевић је поручио да је вечерас играчима Звезде била дозвољена груба игра.

„Честитам Звезди на победи, одиграла добру утакмицу. Са дорбром концентрацијом, знали су шта и како напдају. Веома грубо и прљаво, што им је било дозвољено, али су имали енергију да одиграју тако. Звездиних 17 скокова у нападу су изванредан показатељ њихове веће менталне присебности у овом мечу. Друго посебно поглавље је суђење на овој утакмици. Видим изјаву Блажића: „да су и они прљави“, када намерно удара Милутинова и случајно га погађа у око. Је’л то борбеност, је’л то морал?“, пита се Вујошевић и додаје:

„Бобан Марјановић се удара по коленима? Па се ван контекста извлаче наслови. У прошлој утакмици смо изводили шест бацања, свако Тепић. Делегирају се судије расположене према Звезди Радовић и Белошевић. Павловић наседа на провокације, али се не суди када играч стаје испред њега и провоцира. Имате очи можете да то искометаришете. Није то основни разлог, али веома је прљав начин делегирања судија. Павловић је ухватио за ногу Лазића, али није свирано гурање Акојона. Ако га је хватао за ноге није му избио око. Ови људи се играју са судбинама других људи не знајући да се тако играју са својим судбинама, мислим на делиоце правде“, додао је Вујошевић.

Да ли мислите кад би процентуално морали да се изразите колико су судије утицале, а колико неадекватан приступ играча Партизана?

„Сигурно их нико није потценио. Када се говори о квалитету игре, али и критеријум битно омогућава како да се игра одбрана. Али, апосолутно је ван тога Звезда заслужила да добије утакмицу. Велика је одговорност и на нашим навијачима, не на свим, али и на мени као тренеру“.

Да ли верујете да Партизан то све може сутра да победи?

„Ако буде суђење ко данас – тешко, ако буде поштено верујем да може и даље“.

Зар се не плашите санкција због изјава око суђења и да због тога можда нећете моћи да водите екипу?

„Да ли ви мислите да ја ово причам као алиби или у афекту? Да ли се ви плашите да ће вас казнити ако то напишете?“

Павловић?

„Изгледа да је насео на провокације, што га не оправдава. Не коментаришем много индивидуалне недостатке, нити наглашавам индивидуалне заслуге. Одговорност је тимска“, рекао је Вујошевић.

Извори: mozzartsport.com