Прочитај ми чланак

Вујошевић: Само Вучић може да нам помогне!

0

partizan
(Тањуг)

Зна се ко има апсолутну и највећу моћ. Мислим да је Партизан ушао у овакву ситуацију јер је он имао пречих проблема – каже трофејни тренер на почетку припрема

Кошаркаши Партизана почели су вечерас припреме за следећу сезону, у којој ће покушати да 13. пут освоје шампионску титулу и задрже примат у регионалној Јадранској лиги.

Играчи и стручни штаб окупили су се у новобеоградској Хали спортова, а тренер Душко Вујошевић је у сусрету са новинарима одмах указао на веома тешку финансијску ситуацију црно-белих.

Према његовим речима, клуб је због неплаћених пореза и дуга са каматом у минусу од 1,4 милиона евра.

„И поред свих покушаја да се јавним оглашавањем скрене пажња да је ово државни проблем и поређењем како је то решено у Црвеној звезди, која је имала унапред припремљен план реорганизације, ништа није урађено. Не буним се што је то урађено тако у Звезди, покушавам да направим паралелу и желим да имамо једнак третман“, рекао је Вујошевић.

Он је нагласио да је ситуација јако озбиљна и да клубу може да помогне једино потпредседник Владе Србије Александар Вучић.

„Зна се ко има апсолутну и највећу моћ, то је Александар Вучић, он је заслужан за добре и лоше ствари у овој земљи. Зна се да навија за Црвену звезду, а мислим да је Партизан ушао у овакву ситуацију јер је он имао пречих проблема. Угашен је женски клуб, ватерполо је сведен на осредњи ниво, ако овако остане угасиће се и кошаркашки клуб. Уколико до тога дође онда ћемо бити близу онога – једна земља, један вођа, један клуб“, казао је Вујошевић.

Тренер црно-белих је истакао да жели да Партизан само добије једнак третман као вечити ривал.

„Партизан тражи прављење џентлменског репрограма. Наши игачи су прошле године примили шест плата од десет, а ја као тренер само једну. Стварно је нељудски да они имају такав третман. Нека нас добију на терену. Ово је прављење од нас глинених голубова, освета за резултате које правимо“, поручио је Вујошевић.

Трофејни тренер на прозивци је имао 11 играча, од чега само петорицу првотимаца из прошле године – Драгана Милосављевића, Николу Милутинова, Михајла Андрића, Младена Ђорђевића и Ђока Шалића, док ће се остали играчи екипи придружити по завршетку репрезентативних обавеза.

„Имамо специфичну ситуацију, доста наших играча је у репрезентацијама, тројица у селекцији Србије, двојица Француској, а и Давис Бертанс би био у репрезентацији Летоније да није повређен. Плус велики број омладинских играча који су због репрезентативних обавеза одсутни и касно ће се прикључити екипи. Ово, међутим, није проблем, волео бих да имамо још више репрезентативаца, други проблем, финансијске ситуације, много је тежи“, казао је Вујошевић и додао да би волео да се Партизану придружи Стефан Пот из Војводине.

Тим из Хумске овог лета су напустили капитен Владимир Лучић, Немања Гордић, Бранислав Ђекић и Марко Чакаревић, као и помоћни тренери Милош Глигоријевић и Ђорђе Шијан.

Као и сваке године, Партизан ће први део припрема обавити у Београду, а затим ће од 29. августа до 2. септембра учествовати на турниру у Македонији, где ће играти са домаћом екипом Кожува, солунским ПАОК-ом и још једним клубом чије име још није познато.

Црно-бели ће у другој половини септембра учествовати на турниру „Коста дел Сол“ у Малаги, где ће осим домаћина турнира Уникахе учествовати и Реал Мадрид. Боравак у Шпанији изабраници тренера Вујошевића искористиће за одигравање још четири утакмице, а противници вишеструког српског шампиона биће Кахасол, Гран Канарија, Мурсија и евентуално Локомотива из Кубана.

Партизан ће наредне сезоне играти у А групи Евролиге против Барселоне, московског ЦСКА, Фенербахчеа, Будивељника и Нантера.

Одбрану титуле у регионалној Јадранској лиги кошаркаши Партизана почеће 5. октобра у хали „Пионир“ против Игокее.