Прочитај ми чланак

Вујошевић: Не тражимо чаробњака уместо Вестермана

0

sp-vujosevic_620x0

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да црно-бели још нису пронашли замену за плејмејкера Леа Вестермана, који ће због тешке повреде колена неколико месеци одсуствовати са терена.

– Не можемо да доведемо било кога, већ играча који ће се уклопити у концепцију. Не тражимо чаробњака и спасиоца, већ играча који ће да буде део тима и преузме одговорност, који ће добро и редовно да тренира и неће реметити стратегију која функционише деценијама – рекао је Вујошевић на конференцији за медије у хали „Пионир“.

Он је додао да је клуб у сталном контакту са људима који прате америчко тржиште, јер „Партизан само тамо можемо да нађе адекватно решење“.

– Од свих натписа који су се појавили, тачно је само да је било интересоања за Даријуса Мориса из Мичигена, који је заиста квалитетан играч. Његов менаџер нам је рекао да је добио знатно већу понуду. Не можемо да изађемо ван ценовника наше екипе, без обзира колико нам је та позиција важна. То би реметило односе у тиму – поручио је Вујошевић.

Трофејни стручњак је истакао значај предстојећег меча против Олимпије и позвао навијаче да помогну екипи.

– Олимпија има пуно бољи тим него што резултати то показују и не треба их гледати кроз призму позиције на табели. Сигурно ће тражити шсну у нашем премору, посебно на позицији где имамо смањену ротацију. Долазе у Београд да слабији старт компензују на гостујућем терену. Свесни смо ситуације и снаге противника – закључио је Вујошевић.

Утакмица између Партизана и Олимпије на програму је сутра од 17 сати у хали „Пионир“.

(Новости)