Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ: Мислио сам лепо о Звезди

0

partizan-aerodrom131213ras-foto-aleksandar-dimitrijevic-05_f

(Блиц.спорт, Фото: А. Димитријевић)

Кошаркаши Партизана са ореолом хероја вратили су се из Истанбула где су направили чудо, победили Фенербахчеов дрим тим са 79:77 у претпоследњем колу А групе Евролиге и остали у трци за пласман у топ 16, а тренер Душко Вујошевић је објаснио шта је значило да је тај тријумф омаж Црвеној звезди.

За велики успех потребно им је да Нантер или изгуби оба меча до краја, а гостује Будивељнику и дочекује Ферен у последњем колу, или да Французи буду једном поражени а да црно-бели победе ЦСКА у Пиониру наредног четвртка.

По слетању на аеродром „Никола Тесла“, тренер Партизана Душко Вујошевић је објаснио шта је мислио када је рекао да је чудесан тријумф омаж учешћу Црвене звезде у елитном такмичењу.

„Многи не разумеју шта значи реч омаж. Рекао сам то у контексту да је Звезда играла добро, равноправно као и Партизан у Евролиги и да један српски клуб заслужује пласман у топ 16. Ништа лоше нисам мислио и кад кажем нешто лепо они тумаче другачије, више нећу ништа лепо да причам, да ме не тумаче другачије“, истакао је Вујошевић.

Тренер црно-белих се осврнуо и на приче да је тренер Фенера Жељко Обрадовић наводно „пустио“ свој некадашњи клуб.

Огуглао сам на такве коментаре, некима јако тешко падају наши успеси и победе, што се види после ове утакмице. Била је врло адреналинска утакмица, много је потрошено акутне енергије. Нисам много спавао после меча али сам задовољан и вероватно је наша победа највеће изненађење кола. Била је пуно лепих гестова, преокрета, али смо више у лепоти на крају уживали ми“, навео је Вујошевић.