Прочитај ми чланак

Вучић ће сад парама Телекома финансирати Шолака

0

Спортска вест дана, која је одјекнула као бомба, јесте куповина енглеског премијерлигаша Саутемптона од стране српског бизнисмена Драгана Шолака. То је изазвало потпуну пометњу у режимским медијима, који Шолака користе као страшило за народ и непријатеља бр.2 одмах после Драгана Ђиласа. Међутим, оно што заиста желе да прикрију, јесте фијаско пословне одлуке Телекома да купи право преноса утакмица Премијер лиге за 600 милиона евра, у којој се такмичи сада већ Шолаков Саутемптон.

– Вучић платио 600 милиона евра да би преносио утакмице Шолаковог клуба. Какав пацер овај АВ. Ево ко плаћа Шолака, па Вучић – оценио је Срђан Миливојевић, друштвени активиста и члан ГО Демократске странке.

Како је објављено, очекује се да српски бизнисмен уложи 100 милиона фунти, тачније 120 милиона евра за контролни пакет акција, што је скоро шест пута мање од цене коју је платио Телеком за право преноса утакмица Премијер лиге у периоду 2022 – 2028.

Дакле, испада да је Шолак боље трговао, за далеко мању цену купио је клуб који му остаје у власништву и може да га касније и препрода, док је питање да ли ће Телеком успети да обнови право преноса након шест година. Притом, испада да ће и сам Телеком финансирати сада Шолаков клуб.

– Вучић ће да финансира Шолака парама Телекома, преко права на преносе утакмица Саутемптона. Па циркус – приметио је Владимир Стевановић.

Тако вам је то кад државу воде пацери и индивидуе потпуно недорасле функцијама на којима се налазе.