Прочитај ми чланак

Вучић арчи паре грађана у Партизан да му не би викали „Вучићу, педеру“

0

Осетљив на погрдна скандирања навијача Партизана, који га виде као главног и искључивог кривца за суноврат који црно-бели доживљавају у свим спортовима последњих година, Александар Вучић је у предизборној години решио да "одвеже кесу", туђег новца, наравно, и пумпањем милиона у Партизанову спортску породицу, купи љубав навијача. На исти начин на који је то урадио и са Кошаркашким и Фудбалским клубом Црвена звезда.

Најалармантније стање било је у Кошаркашком клубу Партизан, где суша трофеја траје већ седам година. Партизан није успео да освоји ниједан трофеј како у АБА лиги, тако и у домаћој Кошаркашкој лиги Србије.

Незадовољство и бес навијача, који су евидентни и не могу се сакрити, поново су прокључали након хапшења Вељка Беливука, чији задатак је и био да примири огорчене присталице клуба из Хумске и спречи непристојна скандирања. Последње је било у пуној „Хали спортова“, приликом полуфиналне утакмице првенства Србије између Партизана и Меге.

Како је и сам, како каже, потекао из навијачког и хулиганског миљеа, Вучић добро зна колико навијачко незадовољство може бити потенцијална опасност по власт. Поготово ако се зна да велики део њих потиче из криминалне средине.

Како иде предизборна година, Вучић је, најпре, у КК Партизан вратио легенду клуба, Жељка Обрадовића, чија цена на европском тржишту је превисока да би га ојађени Партизан могао платити.

Но, није се ту зауставио. Наставио је Партизан са бомбастичним појачањима – Кевин Пантер, Алекса Аврамовић, Зек Лидеј, Родионс Куруц… Како пишу медији, није то крај листе жеља КК Партизан, а какви трансфери нас очекују, остаје да се види.

– Људи кажу да купујемо клубове због навијача. Ма немојте да лажете, бре. Звезда и Партизан неће да кажу колико су добили од државе. Дали смо им по два и по милиона да играју Европу. У Звезди још то и кажу, а у Партизану нико. Ко је бранио Партизану да доведе Савића и Обрадовића – рекао је Вучић пре два дана гостујући у „Ћирилици“, Миломира Марића.

Међутим, оно на шта се Вучић прави наиван, јесте чињеница да Партизану нико није бранио да доведе Савића и Обрадовића, сем једне ситнице, клупских финансија, коју су Вучићеви послушници у клубу испразнили приставши на инфериорни статус Партизана.

– Никад више пара није улагано у спорт. Дали смо новац одбојци, ватерполу, рукомету… – јадао се Вучић Марићу, не рекавши му да је дао новац грађана Србије, који у 21. веку још немају потпуну комуналну, саобраћајну и другу инфраструктуру, који се лече у оронулим болницама, који не могу да задовоље најосновније потребе.

Што се тиче фудбалског клуба, чека се расплет догађаја везаних за упражњено место вође навијача, након хапшења Веље Невоље. Управо интерегнум доводи до све чешћих скандирања „Вучићу, педеру“ на фудбалским и кошаркашким трибинама, које се није могло чути док је Невоља био на слободи.

Уз послушничку и лојалну управу у ФК Партизан, не сумњамо да ће Вучић успети да наметне свог човека.

Сада се у јавности све чешће може чути да је Вучић одлучио да Партизану поклони кошаркашку, а да Звезди остане фудбалска титула.

Отворио се Вучић и за мање популарне спортове, те је Ватерполо клуб Партизан, који је био невидљив последњих година, преко ноћи довео чак пет врхунских појачања. Црно-бели су договорили сарању са некадашњим трофејним беком Миланом Алексићем, голманом Димитријем Ристичевићем, центрима Немањом Вицом и Петром Велкићем, Филипом Радојевићем и америчким репрезентативцем Алексом Бовеном. Почетком године у црно-бело јато вратио славни репрезентативац Стефан Митровић.

Ни Рукометни клуб Партизан није остао „кратких рукава“. Договорена је сарадња са Вељком Поповићем, а пре њега са Урошем Којадиновићем, Борисом Радивојевићем, Ђорђем Писарићем, Немањом Живковићем и Александром Стојановићем.

После овога је и лаику постало јасно ко пумпа новац грађана Србије у Партизанову спортску породицу купујући лични мир и психичку стабилност, али и политички рејтинг.

Како је све у Вучићевој политици маркетинг, остаје нам да видимо колико ће му се ово арчење народних пара и исплатити и докле ће то народ трпети.