Прочитај ми чланак

Волков: Ми играмо за себе

0

Volkov39

Први од последња три корака ка јесењој круни фудбалери Партизана треба да направе на Врачару, који је црно-белима често био срећан. Ривал Вождовац је само на папиру један од лакших, и то пре свега због лошег учинка у последњих пет кола. „Змајеви“ су после изненађујуће победе против Црвене звезде, такође на Врачару, чак четири сусрета завршили погнуте главе.

– Вождовац је у лошој серији и утакмица против нас му представља идеалну прилику да се врати на прави колосек и поврати самопоуздање. Али, нас то не би требало да оптерећује, морамо да размишљамо искључиво о свом дворишту и о томе колико нам значе три бода са Врачара – каже дефанзивац Партизана Владимир Волков.

У табору „змајева“ има неколико људи којима би тријумф над Партизаном донео дуплу радост. Што због Вождовца, што због чињенице да би се Звезда примакла јесењој титули. То у најави меча није ни покушао да сакрије тренер номиналног домаћина Ненад Лалатовић.

– Може он да игра за кога хоће, не само он, већ и његови играчи. То је њихов проблем. Ми играмо за себе, имамо циљ испред себе и ка њему стремимо. Не осврћемо се на приче и мотиве из супарничког табора, желимо три бода и верујем да ћемо до њих стићи – поручује Волков.

А иако се фудбал свуда у свету игра за навијаче, данас на Врачару неће бити публике. За неколико секунди „лоших нота“ на утакмици Вождовац – Нови Пазар, „змајеви“ су кажњени утакмицом без публике, што је дефинитивно престрога одлука и није услуга ниједном тиму. У муклој тишини Вождовац ће покушати да изненади…

– Да, али шампиону се не прети. Наравно да бих волео да победимо или освојимо бар бод, а само ангажман мојих играча од 120 одсто тренутних могућности може да нас обрадује – свестан је тренер Вождовца Ненад Лалатовић.

(Новости)