• Почетна
  • СПОРТ
  • Војводина се играла са Звездиним клинцима, судије очајне (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Војводина се играла са Звездиним клинцима, судије очајне (ВИДЕО)

0

zvezda 3

(Спортски журнал)

Војводина – Црвена звезда 3:0 (1:0)

Стрелци: 1:0 – Оумару у 43. (из једанаестерца), 2:0 – Аливодић у 55, 3:0 – Трајковић у 83. минуту.

Стадион: Карађорђе. Гледалаца: око 7.000. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Помоћници: Владимир Чађеновић (Крагујевац), Иван Мркић (Косовска Митровица). Жути картони: Весић, Мијаиловић, Мудрински (Црвена звезда).

Играч утакмице: Немања Радоја (Војводина)

ВОЈВОДИНА: Супић, Вулићевић, Ђурић, Трајковић, Павловић, Полетановић (84. Митошевић), Косовић (84. Врањеш), Радоја, Аливодић, Оумару, Гаћиновић (73. Катаи).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Весић, Јакшић (73. Караклајић), Максимовић, Лазић, Вешовић, Грујић (61. Стојковић), Мијаиловић, Ожеговић, Савићевић, Асамоа (56. Брајовић), Мудрински.

Војводина је лако изашла на крај са Звездом на „Карађорђу“. Гости су изашли на мегдан Новосађанима у саставу који је био комбинација омладинаца и резервиста и нису били у могућности да пруже ама баш никакав отпор Војводини.

Лале су извршиле праву опсаду Звездиног гола у првом полувремену и, генерално, могле су да постигну и више од три гола.

Већ у 6. минуту Абубакар Оумару је пропустио колосалну прилику после центаршута Енвера Аливодића, али му је голман Милош Весић скинуо зицер.

Само минут касније, исти актери су били у центру пажње и опет је као победник изашао чувар мреже црвено–белих, овај пут у ситуацији један на један.

Домаћин је можда оштећен у 12. минуту. После корнера са леве стране највиши у скоку био је Бранислав Трајковић, погодио је мрежу, али је судија Ненад Ђокић поништио гол због прекршаја штопера Лала над Весићем. Ипак, чини се да је Звездин дефанзивац Никола Максимовић фаулирао свог голмана.

Након тога опасно је било после удараца Аливодића у 10, Мијата Гаћиновића у 12. и Оумаруа у 19. минуту.

Први шут ка голу Војводине, Звезда је извела у 32. минуту, када је Огњена Мудринског покушао са око 20 метара. Немања Супић је једва одбранио.

У 40. минуту, неодлуни Аливодић је упропастио одличну прилику за Новосађане, али је Воша три минута касније повела. Војводина је то по игри заслужила, али је погодак стигао из поклоњеног једанаестерца.

Оумару је добро одглумио прекршај Весића над њим у шеснаестерцу Београђана, а арбитар показао на белу тачку, при том направивши још једну грешку. С обзиром да је свирао пенал, морао је Весићу да покаже црвени картон, а не само жути.

Весић је погодио страну, али је ударац Оумаруа са 11 метара био прецизан.

У другом полувремену, посед је и даље био на страни домаћина, али са мање прилика.

Мирослав Вулићевић је опасно шутирао искоса са десне стране, али иако из мртвог угла, то је учинио врло прецизно, под пречку, па је Весић имао много проблема.

На 2:0 Војводина је повисила у 55. минуту. Аливодић је у стилу Пиксија са Светског првенства 1990, лажњаком „изломио“ два играча Звезде, а потом послао неодбрањив шут под пречку.

Оумару се обрукао у 65. минуту. Сјајно се оградио у петерцу, шутирао из окрета, али је Весић иако се бацио у супротну страну, ногама одбранио.

Седам минута касније било је 3:0. Након центаршута из слободњака са леве стране, најбоље се снашао Трајковић. Играчи Звезде су стали, јер је Мијаиловић играо руком, али Ђокић није свирао пенал, а Трајковић је савладао маркираног Весића.

У 74. минуту, поништен је још један гол Новосађанима, и поново су арбитри заказали, јер Трајковић није био у офсајду после набацивања Небојше Косовића из слободног ударца.

Косовић је умало затресао мрежу у 82. минуту. Циљао је са око десет метара доњи леви угао, али је Весић упркос три примљена гола, био можда и најбољи појединац у редовима Београђана.