Прочитај ми чланак

ВИЛАНДЕР СЕ ИЗВИНИО ФЕДЕРЕРУ због изјаве да нема му*а

0

Вишеструки Гренд слем шампион, а ТВ аналитичар Матс Виландер извинио се Роџеру Федереру на неким коментарима које је имао о њему.

Швеђанин је у последње време често критиковао Швајцарца, а пре неколико недеља је рекао да нема му*а због одлуке да не игра на Ролан Гаросу.

Foto: EPA/ATIENZA

„Извинио сам му се на том изразу. Данас у многим спортовима недостају шампиони, који имају срце и му*а. Многи побеђују. Онда сам рекао да би Федерер могао да има срце и му*а, али су му се увек смањивали на минимум против Рафаела Надала. То је било када је редовно губио на трави од њега, али никад ништа није покушавао. Роџер Федерер није савршен, иако је Швајцарац и они праве савршене ствари, као сатове на пример. Роџер није савршен. Он то зна, ми то знамо“, рекао је Виландер.

„Поштујем Федерера више од било ког другог играча у историји. Због тога га највише и критикујем. Јер очекујем више. Оно што заиста желим да видим је да Федерер победи Надала у Паризу у мечу од пет сетова. Да ли је то могуће? Немам идеју. Али би то сигурно био најбољи меч икад“, додао је Швеђанин.

„С њим све изгледа тако лако, али верујте ми, није тако, чак ни за Федерера. Он већ имао 35 година када се први пут повредио. Многи су мислили да је завршио. Али Федерер је урадио нешто потпуно супротно. Рекао је себи: „Или ћу се вратити као најбољи или се нећу вратити уопште“. И управо то је урадио. Његове емоције после освајања Аустралијан опена прошле године су свима показале колико је посебан“.