Прочитај ми чланак

Вермезовић: До краја, до титуле, са два нападача

0

Partizan6343p0(Мондо)
Тренер Партизана каже да је екипа била под психолошким оптерећењем у Ивањици и да су најважнија три бода. „До краја првенства са два нападача“. „Маркец“ се враћа.

Партизан је некако прегрмео утакмицу која је у клубу означена као најзначајнија у овом делу сезоне.

После три кикса, а ремији са Хајдуком и Слободом то свакако јесу, а потом и пораза од Војводине, Партизан је победио увек незгодни Јавор у ивањици. Игром није пленио, штавише.

„Свакако да је могло боље, али три бода су три бода“, каже тренер Партизана Владимир Вермезовић.
Партизан је сачувао четири бода предности над Црвеном звездом, што јесте циљ (поготово да са тим вишком дочека дерби). Али, играчи на терену нису деловали као фудбалери екипе која је српски шампион.

Готово уплашени, неки од њих, обешених носева, такав су утисак оставили на терену.

Зашто?

„Многи од играча нису били у оваквој ситуацији да буду у серији лошијих резултата. Били су под страховитим психолошким притиском, а противник изузетно мотивисан. Увукао се страх у њих. Нисмо одисали самопоуздањем, што јесте била наша одлика у ранијим утакмицама. Зато су можда и оставили такав утисак на терену. Увек им кажем да борбеност и залагање морају да буду на високом нивоу, јер из тога долази игра, а и публика може да опрости све осим незалагања“, рекао је Вермезовић.

Тренер црно-белих признаје да у Ивањици његов тим није блистао, односно да није играо на очекиваном нивоу.

„Иако игра није била на високом нивоу, задовољан сам што смо изашли из резултатске кризе. Три бода су три бода и надам се да улазимо у нову серију успешних резултата“, додао је он.

На мечу против Јавора, Вермезовић је коначно дао прилику и Владимиру Волкову на место левог бека, али је то била пронудна измена, јер је ушао уместо Александра Лазевског. Репрезентативац Македоније није изашао због повреде, већ…

„Видело се да имамо проблема по тој страни и зато сам направио промену. Никада тако нешто нисам урадио, али сада сам морао, јер сам видео да Лаза (Лазевски) није био расположен за игру“, рекао

Статистички посматрано, шпицеви Партизана (Којић, Митровић и Шћеповић) нису дали гол 336 минута. Али, не може се занемарити чињеница да је управо упорност Којића у Ивањици за последицу имала пенал из којег су црно-бели профитирали.

„Створили смо много шанси, и у Кули, и у Ужицу… Увек кажем да није битно ко ће да да гол, добро је што их и други дају. Ефикасност нам није била јача страна у последње четири утакмице, али верујем да ће нападачи опет ‘прорадити, кад је најпотребније“, каже Вермезовић на ту тему.

У Ивањици је Партизан играо са једним класдичним нападачем – Којићем. Александар Митровић није могао да игра због парних картона, док је Марко Шћеповић био на клупи, али није улазио у игру.

Могло би се рећи да се Вермезовић вратио „омиљеној“ формацији, али он каже да је то био принудни систем и дао је обећање:

„До краја ћемо играти са два нападача“.

У Партизану се очекује повратак Лазара Марковића са лечења у Енглеској. Питање је да ли ће он уопште играти до краја сезоне, можда тек опроштајну.

„Нисам човек који ће да кука за играчима који су одсутни. Лазар нам се враћа у уторак, али у каквом стању, то нико не зна. Било би ми драго да одигра још неку утакмицу ове сезоне. Упркос свему имамо довољан број квалитетних играча и уверен сам да Партизан може без било кога, осим Саше Илића, који је вођа ове екипе“, рекао је Вермезовић.

У Ивањици је Вермезовић дао шансу од почетка Елиомару Силви, који је дошао у Партизан управо из Јавора. Уклопио се „Лео“ у сивило екипе. Тренер Партизана, међутим, има поверења у црно-белу „десетку“, дрес и број који носе огромно оптерећење у клубу какав је српски шампион.

„Лео је све бољи и бољи и све је опуштенији. Хтео је да покаже више у Ивањици, која је на неки начин, његов град. Он је свакако играч који има квалитет“, рекао је Вермезовић.