• Почетна
  • СПОРТ
  • Велико срце српског кик боксера: Светски шампион даје појас за малу Нађу!
Прочитај ми чланак

Велико срце српског кик боксера: Светски шампион даје појас за малу Нађу!

0

nenad-pagonis-nadja-830x553

Вишеструки светски шампион у кик боксу Ненад Пагонис, укључио се у акцију сакупљања помоћи за лечење мале Нађе Новаковић, којој је хитно потребно 300.000 евра за транспантацију коштане сржи.

Српски шампион је понудио на аукцију свој појас професионалног првака света у категорији до 88.6кг, који је освојио у Милану 2010. године, против португалског борца Антониа Соузе, нокаутом у 3. рунди.

– У акцију сам се укључио јер једноставно не могу да гледам како нам деца умиру! Не могу да верујем да држава не може да утиче на то и да оснује фондове за помоћ оболелој деци. Људи су данас изгубили компас у том неком материјалном свету и изгубили су осећај за своје ближње, поготово децу – рекао је Пагонис и похвали акцију која је покренута како би се помогло малој Нађи.

– Свака част оном момку из Београда што је направио аукцију дресова из личне колекције. Тај чин је за пример свима нама! Појас као појас има непроценљиву вредност за сваког борца, јер је то круна његовог рада, једног мукотрпног и психофизицки напорног периода. Али, ја на то гледам другачије у овом случају – шта је гомила гвожђа и коже па и самог злата у односу на људски живот?! Ништа.

–  Што се мене тиче он је освојен и ја се иначе по природи не везујем за материјалне ствари као што се везујем за људе, тако да ће за мене он имати највећу вредност ако постигнемо то да са њим помогнемо малој Нађи! Позвао бих пре свега све спортисте да исто ураде. Свако од нас има медаље које му стоје у фиокама и по разним полицама где само скупљају прашину! Спортисти имају велико срце и знам да ће то већина урадити. Такође, позвао бих и све људе добре воље да дају свој допринос да се спаси једно дете – казао је Пагонис који ће ономе ко буде дао највећу понуду лично предати појас.

Сви који желе да помогну болесној девојчици и желе да лицитирају за појас светског првака то могу да учине кликом овде.

Подсетимо да је велику количину новца за помоћ Нађу пре неколико дана уплатио кошаркаш Милан Мачван, а да су у суботу исто учинили првотимци Црвене звезде. У понедељак ће бити одржана и аукција у ОШ “Иво Андрић” на Канаревом брду како би се прикупила новчана средства за изузетно скупу интервенцију.

(Телеграф)