Прочитај ми чланак

Велики скок Србије на ФИФА ранг листи!

0

Фудбалска репрезентација Србије направила је велики помак на најновијој ФИФА ранг листи објављеног у четвртак. "Орлови" напредовали за осам позиција.

Реми који је репрезентација Србије остварила у квалификационом сусрету са Велсом можда није задовољио апетите свих љубитеља фудбала у земљи али је имао утицај на најновији пласман „Орлова“ на ФИФА ранг листи.

fss.rs/Starsport

Србија је после пуне три године јако близу уласку у ТОП 40 најбољих на свету пошто на најновијој ФИФА ранг листи заузима 42. позицију са 713 бодова!

Сви се добро сећају 2009. године када је Србија пред Светско првенство у Јужној Африци заузимала 19. место на ФИФА ранг листи, што је уједно најбољи пласман нашег националног тима од осамостаљења.

Након тога је уследио велики пад, најлошији пласман „Орлова“ била је 56. позиција пре две године, због чега радује помак који репрезентација лаганим корацима прави у претходном периоду.

На врху ФИФА ранг листе дошло је до промене пошто су Немци засели на чело каравана после освајања Купа Конфедерација. Иза „Панцера“ који имају 1609 бодова налазе се Бразил (1603) и Аргентина (1413).

Шпанија више није међу десет најбољих на ФИФА ранг листи пошто је пала на једанаесту позицију, а највећи помак је направила Андора која је прескочила 57 позиција и сада је 129. репрезентација света.

Што се тиче противника нашег националног тима у квалификацијама за Светско првенство, највећи пад доживела је селекција Велса која је са тринаестог пала на двадесето место.

Република Ирска заузима 29. место на ФИФА ранг листи са 816 бодова, Аустрија је 37. са 723, а далеко иза „Орлова“ налазе се Грузија (112) и Молдавија (158).