Прочитај ми чланак

ВЕЛИКА БОРБА, БЕЗ ПОБЕДНИКА – Звезда и Партизан поделили бодове! (ВИДЕО)

0

Сусрет вечитих ривала завршен је нерешеним резултатом

Овај резултат више одговора црвено-белима који и даље имају 15 бодова више у односу на најљућег ривала.

Гости из Хумске први су дошли до званичног гола. Кажемо „званичног“ јер је шампиону Србије у 23. минуту поништен гол.

Бен је постигао погодак, међутим арбитри су га поништили. На успореном снимку чини се да су судије погрешиле и да је Звезда оштећена.

Било како било, утакмица је настављена, а Партизан је у 37. минуту дошао до предности. Одбрана домаћина лоше је реаговала, Борјан је лоптом напуцао Николића, који је постигао гол. До краја полувремена није било промене на семафору.

На старту другог периода игре тренер Владан Милојевић направио је кључну измену – Милан Павков заменио је Вељка Симића.

Нису црвено-бели играли ништа боље него у првих 45 минута, међутим успели су да дођу до изједначења. Наизглед безопасну ситуацију Павков је претворио у гол.

Бен је додао лопту до нападача Звезде, који из угла и тешке позиције, шутем од стативу савладао Стојковића.

19:58 – КРАЈ УТАКМИЦЕ

Данило Грујић је одсвирао крај 159. вечитог дербија. Утакмица је завршена нерешеним резултатом – 1:1.

19:54 – ИГРАЋЕ СЕ ЈОШ ТРИ МИНУТА
Толико ће бити продужено друго полувреме.

19:52 – ГУЖВА НА ТЕРЕНУ, ГУРАЊЕ НИКОЛИЋА И ЧАУШИЋА ИЗАЗВАЛО ОПШТИ ХАОС
Приметна је нервоза код играча оба тима, како се меч ближи крају. Пред сам крај регуларног дела дошло је до чарки између Николића и Чаушића, након што је фудбалер Партизана фаулирао Стојковића.

То је изазвало општи хаос на терену. Клупе и резервни играчи оба тима ушли су да смире страсти. Данило Грујић је ситуацију решио тако што је жутим картонима опоменуо Николића и Урошевића, који су предњачили у сукобу.

19:45 – МИЛОЈЕВИЋ ИЗВРШИО СВЕ ТРИ ИЗМЕНЕ
Тренер Црвене звезде Владан Милојевић направио је и последњу измену. Чаушић је ушао у игру уместо Јованчића. Са друге стране, Зоран Мирковић има право на још две промене у постави.

19:38 – ПАВКОВ ЗВЕЗДИН „ЏОКЕР“ – ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ НА „МАРАКАНИ“
Милан Павков је прави џокер Владана Милојевића! Заменио је Симића на полувремену и чим се нашао у позицији да шутира на гол – затресао је мрежу. Владимир Стојковић је био немоћан у 73. минуту, па је Звезда поравнала резултат.

Зоран Мирковић је одреаговао својом првом изменом, Урошевић је заменио Косовића.

19:31 – МНОГО СРЕЋЕ ЗА ЦРВЕНО-БЕЛЕ
Поново је недостатак комуникације у последњој линији могао скупо да кошта домаћина. Борјан је изашао далеко од свог гола, а Косовић му је умало украо лопту. Успео је голман Црвене звезде да интервенише, али се том приликом повредио.

Нову измену прави Милојевић. Иванић је ушао у игру уместо Јовичића.

19:20 – ЈОВАНЧИЋ У ШАНСИ, СТОЈКОВИЋ СПАСАО ГОЛ
Играо се 57. минут игре, када је Јованчић „распалио“ по лопти ка голу Партизана, али је Стојковић феноменално одреаговао и још једном сачувао мрежу.

Била је то можда и најбоља прилика за домаћи тим у досадашњем току меча. Свега минут касније поново се Јованчић нашао у шанси, али је овога пута био непрецизан.

19:17 – НОВИ ЖУТИ КАРТОН, ОПОМЕНУТ И НЕМАЊА Г. МИЛЕТИЋ
Не дозвољавају фудбалери Партизана црвено-белима да се приближе голу Владимира Стојковића. Одмах „секу“ њихове продоре и пасове. Немања Г. Милетић је покушао да уклиза и краде лопту Филипу Стојковићу, али је закаснио и „покупио“ Звездиног играча.

19:09 – ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ
Почело је друго полувреме на стадиону „Рајко Митић“. Чим је арбитар Данило Грујић дао знак за наставак игре, почела је бакљада на северној трибини, на којој су навијачи Црвене звезде.

Владан Милојевић направио је прву измену, Павков је ушао уместо Симића. Са друге стране, Зоран Мирковић није још увек мењао никога из стартних 11.

18:51 – КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА
Истекла су и три минута надокнаде у првом полувремену. Тимови су отишли у свлачионице, а гости воде резултатом 1:0, голом Николића у 37. минуту.

18:46 – ИСТЕКАО 45. МИНУТ, ИГРАЋЕ СЕ ЈОШ ТРИ
Одмах након што су црно-бели повели голом Николића, на трибина са Партизановим навијачима, која се налази иза гола Борјана, почела је бакљада.

Истекао је 45. минут игре, а црно-бели су имали шансу да дуплирају предност на семафору. Немања Г. Милетић је, ипак, послао лопту у гол-аут. Прво полувреме продужено је за три минута.

18:38 – ЦРНО-БЕЛИ ИСКОРИСТИЛИ НЕСПОРАЗУМ ЗВЕЗДИНИХ ИГРАЧА
Партизан води од 37. минута. Дошло је до неспоразума у Звездиној одбрани, најпре је Стојковић покушао да избаци лопту из казненог простора домаћина, али није успео. Затим су покушали Борјан и Милуновић, али су у исто време кренули на лопту. У гужви је био и Николић, а лопта се на крају од њега одбила у гол.

18:37 – УЗБУДЉИВО НА ТЕРЕНУ, АЛИ И НА ТРИБИНАМА
Док се на терену води узбудљива битка за први гол и вођство, на трибинама врелу атмосферу приређују навијачи.

Присталице Црвене звезде на почетку утакмице приредиле су свом тиму импресивну кореографију.

После 35 минута игре, резултат је и даље 0:0, а црвено-бели су у неколико наврата од својих навијача тражили да буду гласнији и да им пруже што већу подршку.

18:24 – ПОНИШТЕН ГОЛ ЗВЕЗДЕ, АТМОСФЕРА СЕ ЗАХУКТАВА
Бен је у 23. минуту затресао мрежу Владимира Стојковића, али је помоћни арбитар подигао заставицу и сигнализирао офсајд. Гол је поништен.

Убрзо су кренуле и прве чарке међу вечитим ривалима. Најпре су у вербални сукоб ушли Филип Стојковић и Немања Г. Милетић, а недуго потом сукобили су се Здјелар и Марин, који су и санкционисани жутим картонима.

Претходно је Данило Грујић опоменуо и Павловића због фаула над Боаћијем.

18:19 – НОВА ШАНСА ЗА ПАРТИЗАН, НИКОЛИЋ ЗАКАСНИО ПРЕД ГОЛОМ ДОМАЋИНА
Играо се 17. минут меча, када је Немања Г. Милетић покушао искоса са око 20 метара да шутира директно на гол. Ипак, није лопту захватио онако како је желео, био је то непрецизан шут, али је лопта умало завршила у ногама Николића на супротној стативи.

Николић је закаснио корак или два, у супротном Борјан би био немоћан.

18:12 – БОРЈАН ЗАУСТАВИО ШУТ РИКАРДА, ШЋЕКИЋ ОСТАО ДА ЛЕЖИ НА ТЕРЕНУ
Фудбалери Партизана имали су добру шансу да поведу у осмом минуту. Рикардо се из тешке позиције изборио за шут, али је Борјан спречио да лопта заврши у голу.

Само минут касније црно-бели су страховали да ће морати да направе прву измену. Шћекић је остао да лежи на терену, али се након указивања помоћи придигао и наставио утакмицу.

18:09 – ПОКУШАЈИ ИЗ ПРЕКИДА НА ОБЕ СТРАНЕ
У петом минуту меча Закарић је после прекида убацио лопту у Звездин шеснаестерац, али је Бен одреаговао главом и избацио лопту у корнер.

Минут касније први ударац из угла за домаћи тим извео је Марин, али се Стојковић без проблема изборио у скоку и ухватио лопту.

18:03 – ЛУДЕ СЦЕНЕ ПРЕД ДЕРБИ, НАВИЈАЧИ ПРЕТРЧАВАЛИ АУТОПУТ ДА БИ СТИГЛИ НА СТАДИОН
Невероватне сцене пред почетак 159. вечитог дербија. Навијачи желе што пре да стигну на стадион, па чак и по цену сопствене безбедности.

Тако су присталице Звезде кренули да претрчавају Аутокоманду како не би закаснили пошто је услед сукоба присталица Партизана са полицијом дошло до блокаде тог дела града.

18:01 – ПОЧЕО СУСРЕТ НА „МАРАКАНИ“
Главни арбитар Данило Грујић, коме је ово пети пут да суди вечити дерби, дао је знак за почетак утакмице. Почетни ударац извели су црвено-бели, а Стојковић је после бацања новчића затражио да се промене стране.

Фудбалери Црвене звезде су већ у првом продору ка голу стигли до шеснаестерца ривала, али је Гајић направио прекршај у нападу.

17:58 – ХАОС НА АУТОКОМАНДИ, СУКОБ НАВИЈАЧА И ПОЛИЦИЈЕ
Група навијача Партизана која се из правца Хумске улице упутила ка стадиону Црвене звезде сукобила се са полицијом на Аутокоманди.

Београдски медији преносе да је сукоб био жесток, па су на место инцидента убрзо дошла и кола хитне помоћи. За сада нема података о броју повређених.

17:26 – НАВИЈАЧИ КОД ФРАНША
Навијачи полако пристижу на стадион, а наш новинар је послао једну од фотографија код Франша где се види велика група навијача који иду на утакмицу.

17:10 – САСТАВИ ТИМОВА
САСТАВИ:

ЗВЕЗДА: Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић – Јовичић, Јованчић, – Бен, Марин, Симић – Боаћи

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н.Р.Милетић, Павловић, Валијенте, Н.Г.Милетић – Здјелар, Шћекић – Закарић, Николић, Косовић – Рикардо

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!