Прочитај ми чланак

„Већина навијача против власти, револт ће се испољити“

0

У емисији 360 степени телевизије Н1 гости су у четвртак били Владимир Новаковић, Мирко Поледица и Огњен Короман. Говорило се о стању у српском фудбалу.

Некадашњи репрезентативац Србије Огњен Короман оценио је да „смо одавно дотакли дно“ и да је елиминација од Шкотске само упалила лампицу да нешто мора да се мења.

Фото: Youtube Printscreen

„Тешка је ситуација у фудбалу, никад није било горе. Слажем се са оним што је написао Немања Видић, видео је о чему се ради, упућен је. Као частан и моралан човек је дигао глас против накарадног система и лоповлука из ФСС. Марко Пантелић му одговара и каже да је пружена рука, али од кога је пружена – од накарадног система Кокезе и људи који воде савез и мешетара који су постављени од Вучића. Видић као частан спортиста није хтео да пружи руку“, каже Короман.

На питање где је решење за српски фудбал, Короман каже – у реконструкцији савеза.

„Да се врате људи попут Видића, Банета Ивановића, Лазовића и осталих бивших фудбалски часних и поштених, да им се дају фунцкије, да правимо фудбал у здравој атмосфери, да се решимо кладионица и пустимо децу да играју фудбал. Више гледамо ко ће да суди него ко ће да игра. Све нам се свело на кладионицу и мешетарење, три-четири човека су свела савез на своју прћију. Да човек с потернице води Црвену звезду, да му Вучић све дозволи и да нико не пита где је новац од Лиге шампиона, човек који је угасио ОФК Београд. То је срамота што је држава дала фунцкије тим људима“, сматра Короман.

Короман додаје да су навијачи део сваког клуба, као и да постоји спрега навијача и власти.

„Али већина навијача је против власти и мислим да је епидемија допринела да власт не осети бунт и револт навијача. Без обзира што су неки повезани с властима, већина је незадовољна радом у фудбалу и мислим да ће револт брзо да се испољи“, сматра бивши репрезентативац.