• Почетна
  • СПОРТ
  • Ватерполистима Партизана прети до пет година робије
Прочитај ми чланак

Ватерполистима Партизана прети до пет година робије

0

Дан након инцидента у ком су млади ватерполисти Партизана Марко Матовић (21) и Никола Дедовић (20), после саобраћајке, напали и повредили радника БИА, Ватерполо клуб Партизан издао је саопштење у ком је потврдио да је Матовић био учесник саобраћајке 6. новембра у Београду.
Против Матовића и Дедовића полиција је поднела кривичну пријаву због насилничког понашања, а за ово дело запрећена је казна до пет година робије!

„Осуђујемо свако насилно понашање, било да је реч о нашим члановима или другим грађанима, али и стојимо иза својих спортиста, који су годинама узор младима у земљи. Молимо јавност да се овим случајем не бави док саобраћајна полиција не изда званично саопштење и не истражи случај. Ватерполо клуб Партизан, као најуспешнији и најтрофејнији клуб у Европи, жели да се дође до праве истине. Након разговора са Марком Матовићем, обавештавамо вас да је до саобраћајне незгоде дошло и да је он изјаву дао надлежнима на месту догађаја. Овим путем користимо прилику да се извинимо БИА, Министарству унутрашњих послова, као и свим грађанима због немилог догађаја“, пише у саопштењу Ватерполо клуба Партизан.

Пребијање се догодило на Звездари када је Матовић, возећи џип „ауди Q5″, налетео на службену „шкоду“ БИА у којој су били радник те службе и његова колегиница.

„Кад је службеник БИА тражио да Матовић изађе из џипа и да заједно сачекају полицију, млади ватерполиста је излетео из возила и ударио га песницом у главу. Радник Службе безбедности је пао и за тренутак изгубио свест, а кад је покушао да се придигне, Матовић га је поново ударио. У нападу му је помогао и Никола Дедовић, који је у међувремену изашао из џипа. Ватерполисти су престали да ударају тек кад је из аутомобила, који је био иза службене „шкоде“, неко повикао: „Марко! Марко! Доста је било, престани“.

Дедовић није бежао
Ватерполо клуб Партизан у свом саопштењу је прецизирао и да Никола Дедовић није био у бекству.

„Дедовић је изјаву надлежнима дао након заједничког тренинга с ватерполистима Радничког у Крагујевцу. Он није био у бекству нити је привођен“, прецизира се у саопштењу.

Од ударца раднику БИА пукла усна
Нападнути радник БИА је, после инцидента, одведен на лекарски преглед, где су му констатоване лаке повреде.

„Осим модрица и огреботина на леђима, лекари су морали и да му зашију и усну, која је пукла од ударца“.

 

(Курир)