Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛИСТИ Србије ‘потопили’ Мађаре (8:4) и пласирали се у полуфинале ЕП!

0

Ово је био четврти везани тријумф на ЕП у Барселони за троструког узастопног шампиона Европе.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Мађарску резултатом 8:4 у четвртфиналу Европског првенства у Барселони (4:0; 1:1, 2:2, 1:2).

Србија је од самог старта меча показала да се не шали и питање победника донекле решила у првој четвртини меча коју су добили са 4:0.

‘Делфини’ су са чак гола предности показали добру офанзивну, али још бољу дефанзивну игру, да би им концентрација мало попустила средином и крајем друге деонице..

Предност на полувремену била је четири гола, и ништа у том тренутку није наслућивало на преокрет.

Мађарска је у једном тренутку спустила предност на 5:2, што је износило серију од 2:0, али је Никола Јакшић тада трећим шутем из исто толико покушаја вратио предност на +4.

Србија у последњу деоницу улази са четири гола предности, и ту предност одржава у четвртој деоници, са по голом на обе стране у последњих 30 секунди меча, за коначан резултат од 8:5.

Ово је био четврти везани тријумф на ЕП у Барселони за троструког узастопног шампиона Европе.

У полуфиналу ‘Делфини’ се састају са бољим из дуела између Хрватске и Црне Горе, који је на програму од 18.30.

4. четвртина

8′ – Последње наде Мађарске је уништила Србија голом у последњих 30 секунди меча. Виктор Рашовић повећава на 8:4, а Мађарска успева да смањи на 8:5 и то бива коначан резултат.

6′ – Све је мање предности за Мађаре да дођу до још једног гола, па онда можда и драме у завршници

3′ – Савић поново тражи тајм-аут и позива на опрезност својих ватерполиста, који су, сем прве деонице, без неке спектакуларне игре, али довољно добре да би имали велику предност. Мађарска долази до четвртог гола на мечу и ‘хвата последњи воз’ како би имала неке шансе да дође до, барем изједначења.

2′ – Ово није меч који ће дуго памтити Душан Мандић, који не може да пронађе прави ритам. Србија успева да се одбрани са играчем мање, још једном добром реакцијом Филипа Филиповића.

3. четвртина

8′ – Филип Филиповић показује колики је мајстор, јер са више метара раздаљине проналази некако рупу у одбрани Мађара и матира голмана Нађа. Фантастичан шут Филиповића и Србија опет има предност од четири гола, сада 7:3.

7′ – Нема проласка поред Митровића данас. Сјајно реагује голман Србије, а затим Пјетловић у контри погађа пречку. Мађарска брзо реализује наредни напад и Залак погађа за 6:3, за свој први гол на утакмици.

5′ – Неколико неуспешних напада обе екипе, од којих се пар није завршило ни шутем, а после промашаја Мађарске Дејан Савић тражи тајм-аут како би посаветовао своје ватерполисте и донео им мали предах.

3′ – Одговара Србија, тачније тренутно најбољи актер меча Никола Јакшић. Он погађа свој трећи гол на мечу, из исто толико покушаја, и нема панике у тиму Србије те је сада предност поново од четири гола – 6:2.

2′ – Бедо успева да сјајном шраубом погоди гол Митровића и смањи на 5:2. Ово је мини серија противника од 2:0, а Србија већ дуже време није постигла гол.

1′ – Мађарска по трећи пут долази до првог напда у четвртини, али га такође по трећи пут не користи. Никола Јакшић се већ показао одличним у нападу, а сада је заблистао у одбрани.

2. четвртина

8′ – Мађарска коначно долази до првог гола на мечу и смањује на 5:1. Раширена је прва линија одбране Србије и центар екипе Бедо погађа и мало ублажава предност. У последњем нападу у првом полувремену Србија долази до играча више, шутирају Мандић, а после и Филиповић, али гола нема после две добре интервенције голмана Нађа.

6′ – Србија изгледа беспомоћно у нападу у овим тренуцима меча, али је огромна предност и даље ту. Није ни Мађарска много боља у тој фази, а ритам меча је мало опао. Мађарска клупа посеже за тајм-аутом на два минута до полувремена.

5′ – Украли су лопту српски ватерполости и имали контру, али су је јако тромо и траљаво искористили. Бранислав Митровић долази до нове одбране, а Србија још једанпут не успева да дође до добре позиције у нападу.

4′ – Сава Ранђеловић је овога пута чекао да се направи вишак у нападу, па је остао слабо чуван из добре позиције, али није успео да буде прецизан, као Никола Јакшић до сада, и резултат је остао непромењен. Мађари брзо не користе напад, али Србија им враћа поклон фаулом у нападу.

2′ – Мађари су поново први допливали до лопте, али били немоћни у фази напада. Србија долази до још једног играча више, полако гради акцију и онда Немања Вицо долази до новог гола на шампионату за 5:0. Бранислав Митровић у наредном нападу противника опет одлично брани.

1. четвртина

8′ – Виктор Рашовић је фантастично пронашао Николу Јакшића, који је из велике близине матирао још једном немоћног нађа за 4:0. Србија игра мање више перфектно, али против поприлично лошег противника, а то је и коначан резултат прве четвртине.

7′ – Никола Јакшић је профитер једне фантастичне тимске акције Србије, коју је завршио са неких метар од гола против немоћног Нађа. Србија сада води 3:0, а селектор Мађарске тражи тајм-аут.

6′ – Митровић је спречио противника да дође до свог првог гола на мечу једном сјајном интервенцијом левом руком. Дејан Савић, после малог опуштања у одбрани своје екипе, тражи први тајм-аут на мечу.

5′ – Противник Србије показује на самом почетку меча зашто се у досадађњем делу првенства мучио, поготово у фази напада. Србија има предност од 2:0, али из неколико шанси не успевају да дођу до веће предности. Мађарска погађа пречку, и то је била најбоља прилика за њих на мечу.

3′ – Мађари нису успели да искористе играча више, јер су ватерполисти Србије добро поставили руке у одбрани и дошли до блокаде. Међутим, ни наши репрезентативци не успевају да лопту добаце до гола противника. Нико није очекивао да Филип Филиповић ‘одапне’ једну из солидне удаљености од гола, али је он то мајсторски урадио и погодио за 2:0

1′ – Мађарска, која је у плавим капицама, има први напад на мечу против Србије, која је у белим капицама, али не успева ни да шутне на гол. Прлаинови затим из првог шута на утакмици, после добијања играча више, постиже први гол на мечу и Србија води 1:0.