Прочитај ми чланак

Вансеријски таленат: Меси из Кладова

0

Млади Кладовљанин Никола Чокањеловић (13) успешно је прошао све тестове и примљен је у омладинску фудбалску школу шпанског клуба Лас Палмас. Непосредно пред пријем у овај клуб, Никола је био и део кампа ФК Барселона, што је била једна од његових жеља.

– Много сам срећан што сам био у Барселони. Обожавам фудбал, а одлазак у Барселону ми је много значио јер сам желео да видим како изгледа заиграти на њиховом терену – каже видно узбуђен млади фудбалер.

Суперталентовани Кладовљанин одушевио је темпераментне Шпанце и доспео је на странице тамошње спортске штампе.

– Сви су дошли да ме гледају, био сам зачуђен што сам баш ја привукао толику пажњу. Јако је леп осећај, али мислио сам да постоје бољи и од мене. Међутим, њихове реакције су показале супротно. Стално су ми прилазили и хвалили ме – скромно додаје млади Чокањеловић.

Познатији као Меси из Кладова, суперталентовани фудбалер, надимак није добио случајно, а о његовом таленту говори и податак да је са само 11 година жонглирао чак 1.700 пута.

– Фудбал сам почео да играм у Кладову и први пут сам отишао на тренинг са својим братом. У почетку је он доста напредовао, али сам после тога показао да сам бољи од њега – са осмехом каже млади нови члан Лас Палмаса и наводи да су му због одласка из Србије осећања подељена.

– Срећан сам зато што су ми се отворила ова велика врата и што ми је пружена једна велика животна шанса. Али, и мени и мојим другарима из школе и из клуба је жао што се растајемо. Њима сам обећао да ћу их често посећивати, а некад када почнем да играм у првом тиму, сваки постигнут гол биће посвећен мом друштву – каже дечак који је на прагу да оствари своје највеће снове.

Породица Чокањеловић, која је свакодневно пратила све Николине кораке на фудбалском терену у Кладову крај Дунава, полако се припрема за одлазак у Шпанију. – Не могу да вам опишем како се осећам као отац чије је дете успело да одушеви људе где се игра најлепши фудбал. Чуо сам много лешпих речи о свом сину од председника ФК Лас Палмас, а то није мала ствар. Спремни смо за њега и његову каријеру све да учинимо, па смо тако полако почели да пакујемо кофере – каже с осмехом на лицу Драган Чокањеловић, отац младог фудбалера.

 

(Ало)