Прочитај ми чланак

Уживо: Завршен други протест за Новака Ђоковића; Срђан: Не дамо да нас газе

0

Новак Ђоковић се налази у притвору у Мелбурну, где у мигрантском хотелу чека одлуку суда поводом жалбе на укидање визе која му је првобитно била издата.

Новак је кренуо пут Аустралије уз поруку да је добио медицинско изузеће, али га је на аеродрому дочекао пакао и више од седам сати затварања и испитивања, пре него што му је укинута виза и донета одлука о протеривању.

Политичари су заузели јединствен фонт и поништили одлуке медицинске комисије, а тим српског тенисера је уложио жалбу и чека се одлука најкасније у понедељак.

До тада српском тенисеру стиже све већа подршка тениског света, а према информацијама које је саопштила његова породица, Новак борави у лошим условима. Све детаље трећег дана заточеништва можете прати заједно са нама.

Шта знам до сада?

– Новак је кренуо у Аустралију са потврдом о медицинском изузећу

– На аеродрому је заустављен и испитиван преко седам сати, одбијена му је виза са изговором да нема потпуну документацију и одређено протеривање

– Новаков тим је уложио жалбу и чека одлуку суда најкасније у понедељак

– Ђоковић се налази у хотелу са мигрантима у лошим хигијенским условима

– Све више тенисера се оглашава у знак подршке Ђоковићу, огласио се и ПТПА

– Новакова породица организује протесте у Београду

Пратите уживо са нама сва дешавања о Новаковом заточеништву.

15.52 Објављен снимак Надалове изјаве о Ђоковићу која је изазвала полемике

Изјава коју је Рафаел Надал дао поводом дешавања везаних за најбољег тенисера света у Аустралији објављена је и у форми видео-записа.

15.34 Дијана Ђоковић се сломила, Новакова мајка заплакала на протесту ФОТО

Новакова мајка Дијана Ђоковић није могла да сакрије емоције због свега што се дешава њеном сину, па је у једном тренутку и заплакала током протеста у Београду. Окупљени су били испред Народне Скупштине око пола сата и онда су се разишли.

15.09 Нолетов тренер Вајда: Шампионе, сви смо уз тебе

„Ограничени су само закони и људски мозак, али слободна људска душа је демонстрација слободе, јединства и неограничене љубави. Шампионе, сви смо уз тебе“, порука је Марјана Вајде, који се такође први пут огласио.

15.07 ПРОТЕСТ ЗБОГ НОВАКА У БЕОГРАДУ, ОКУПИЛИ СЕ ПОРОДИЦА И ГРАЂАНИ

15.01 Обратио се Срђан Ђоковић

Породица Ђоковић окупила се испред Народне Скупштине, међу окупљенима су отац и мајка, Срђан и Дијана, као и Новаков брат Ђорђе, али и неколико стотина грађана.

„Је л’ можете да верујете шта се већ трећи дан дешава са нашим Новаком“, запитао је Срђан Ђоковић након чега су кренули повици „монструми“.

Велико хвала за ових неколико милиона људи, ви сте неколико милиона људи овде за мене. Свакога дана ће нас бити све више. Ви сте наша браћа, И ви клинци и ми матори, знамо зашто смо дошли. Јер ово значи Новаку много, показује му да није сам. Он је у затвору тренутно. И Исус је имао страшан проблем, свашта су му радили, али он је жив са нама. Тако и наш Новак, не могу га бацити на колена, он је срце Србије, наше сунце, срце слободарског света – поручио је Срђан Ђоковић.

Он се осврнуо и на ситуацију да су после 10 дана ухапсили и чешку тенисерку само да би напакостили Новаку.

– Пошто су видели шта се дешава, данас су се сетили да заробе чешку тенисерку, која је била тамо 10 дана, шетала слободно и играла турнир, и сада су се сетили да је заробе и стрпају у затвор. Ако има правде, ово ће се вратити! Бог је велики!

– Имамо једну песму коју смо уз помоћ музичара саставили: „Једна земља, један тим, поносим се срцем свим, из Србије долазим, никад не одлазим“ – емотивно је завршио Срђан Ђоковић свој говор.

Међу окупљеним навијачима има и парола, а на једној од њих цитиран је и Његош „Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал’ зубе поломи“.

Навијачи су у неколико наврата скандирали „Ноле, ми те волимо“, „Срећан Божић, Новаче“, „Не дамо Новака“, „Ноле, Србине“…