Прочитај ми чланак

(УЖИВО) СКАНДАЛ! Новак мора одмах да напусти Аустралију, ДЕПОРТУЈУ га у Србију!

0

Коначна одлука Аустралије је да ДЕПОРТУЈЕ Новака Ђоковића у Србију!

Ово је вероватно највећа срамота икада у свету спорта у режији аустралијских власти.

22.00 Новак однбијен за визу, следи жалба!

После неколико сати у притвору (од 13.30 по нашем времену), Новак је ОДБИЈЕН ЗА ВИЗУ!

Према изворима из Аустралије, Ђоковић је одбијен за визу и сада следи жалба суду у Вирџинији.

Наводно, Ђоковићев тим аплицирао је за погрешну визу, која не подржава медицинско изузеће за вакцинацију са којом је ушло чак 26 невакцинисаних тенисера и тенисерки.

Новак полако пакује ствари и спрема за повратак у Београд. Према локалним законима, Ђоковић има рок да до краја дана напусти земљу.

21.40 Огласио се председник Србије

„Управо сам завршио телефонски разговор са Новаком Ђоковићем. Рекао сам нашем Новаку да је цела Србија уз њега, а да наши органи власти предузимају све мере како би малтретирање најбољег тенисера света у најкраћем могућем периоду било прекинуто. У складу са свим нормама међународног јавног права Србија ће се борити за Новака Ђоковића, за правду и истину“, написао је председник Вучић на Инстаграму.

21.30 Новаку је после три сата враћен мобилни телефон

Прем информацијама новинара Спорт клуба, Саше Озма, Ђоковићу је враћен телефон после три сата, тако да може да комуницира док ћека коначну одлуку.

21.10 Завршено испитивање Ђоковића, чека се одлука

Одлука да ли ће Новаку бити дозовољен улазак у Аустралију биче донета најкасније у наредна два сата. Према незваничним инфирмацијама, испитивање је завршено и чекају се даљи кораци.

18.14 Не може да користи ни телефон

Агонија траје већ сатима, а српски тенисер не може да користи телефон, стижу информације из Аустралије. Један од најчешћих коментара је да га Аустралијанци третирају као илегалног имигранта.

17.50 Ђоковић играчка у рукама политичара

Швајцарски новинар Симон Херинг сматра да је Новак Ђоковић само колатерална штета у озбиљној политичкој игри Аустралијанаца.

17.30 Амерички тенисер поново стао уз Ђоковића

Американац Тенис Сандгрен је истакао да сматра да је реч о политичкој одлуци, пошто су долазак српског играча одобрила два независна медицинска тела.

17.20 Новака ставили у притвор, нико не може код њега!

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера планете Новака Ђоковића, каже да је тренутно његов син у притвору.

Новак је дошао на аеродром Туламарин у Мелбурну и тамо је задржан због испитивања у вези са медицинским изузећем за улазак у Аустралију без потврде о вакцинацији против коронавируса.

Док гранична полиција и власти у Аустралији не реше читаву заврзламу, испред собе у којој се налази Ђоковић, налазе се два полицајца, а унутра не може да уђе нико.

Проблем је настао и због тога што је захтев за визу лоше попуњен, па се Новак налази неколико сати на аеродрому, заточен од стране аустралијских власти.

17.00 Драма око најбољег тенисера света још траје

Медији у Аустралији спомињу и притвор за имигранте због одбијене визе?!

Тако извештава „Хералд Сан“, најпознатији медиј у Аустралији.

– Поуздан извор нам је рекао да ће Ђоковића можда бити послат у Имиграциони притвор, наводи „Хералд Сан“.

16.50 Један навијач у опреми Србије дошао да бодри Ђоковића

У Аустралији је дубоко иза поноћи и тамо се на аеродрому нашао један навијач првог тенисера света коме није сметало што су „ситни сати“ да дође, макар био и сам на аеродрому Туламарин у Мелбурну.

16.30 Новака још „малтретирају“ на царини

Ђоковић је већ сатима на царини, чека решење ситуације. Заиста делује невероватно, али тек када је најбољи тенисер света кренуо на пут одлучили су да се огласе званичници Владе Комонвелта, који сада желе да забране Србину улазак у земљу.Реаговао је Скот Морисон, премијер Аустралије.

„У случају недовољно добрих доказа, онда га нећемо третирати другачије од било кога другог – и вратиће се првим следећим авионом кући“, поручио је премијер Аустралије.

Није оставио никакву дилему.

15.20 Бред Гилберт хоће правду за Србина

„Ако Ђоковићу не одобре медицинско изузеће, онда ниједан други играч не треба да га добије“, написао је Гилберт у полемици на друштвеним мрежама.

Иначе, за играње у Аустралији уз медицинско изузеће, пријавило се 26 играча, од чега је одобрено пет случајева изузећа.

15.00 Моћна британска политичарка против Ђоковића

Луси Пауел из „Владе у сенци“ Велике Британије сматра да први рекет света не треба да буде изузет из успостављених правила Аустралијанаца у вези са коронавирусом. Она сматра да је Ђоковић тражио медицинско изузеће, да би избегао да се вакцинише.

14.55 Новак је на царини, чекају га мучни сати

Српски тенисер је тренутно на граници и чека да се рашчивија ситуација са његовом визом и да му се одобри улазак у земљу.

14.49 Ђоковићу приредили сцену на аеродрому

И даље у овим моментима није било ниједне фотографије са аеродрома у Мелбурну. Ипак, поверемено су се могле чути информације из поузданих извора да Новак није затражио прави тип визе, тачније да је његов тим направио страшну грешку.

У међувремену су многи подсетили да се чак 26 играча пријавило за изузеће, а ниједан од њих није пролазио кроз оваквав третман. Само је најбољи на свету морао да гледа како се политика меша у наизглед уобичајен одлазак на турнир.

14.11 Новаку одбијена виза!

Шта се ово дешава?! Влада Викторије одбила је визу Новака Ђоковића јер је утврђено је јер је тражио погрешан тип визе. Заправо је то тражио његов тим. Ову информацију је пренео „Тхе Аге“.

13.54 Новак слетео у Мелбурн?

Стјуарт Фрејзер, новинар „Тајмса“, објавио је да је по информацијама које поседује Ђоковић слетео у Мелбурн. Званичне потврде нема из других извора.

Још увек се не зна да ли ће Новак моћи да уђе у земљу јер се информације мењају из тренутка у тренутак. Огласила се и власт Аустралије и опет запретила Новаку.

Општа пометња владала је у овим тренуцима. Није се још увек појавила фотографија Новака из Аустралије или званична потврда да се налази на граници.

13.04 Реаговао и Новаков пријатељ

Григор Димитров, бугарски тенисер, познат је као велики пријатељ нашег аса. И он је одлучио да прокоментарише долазак Новака у Мелбурн.

„Нисам доктор, али сам сигуран да постоји разлог да неко добије изузеће. Ако је све легитимно, ако све иде како треба, онда је то у реду.“

12.39 Српска навијачица

Једна девојка са српском заставом привукла је посебну пажњу. Искористила је тренутак док је снимала камера на АТП купу да искористи тренутак славе.

12.23 Аустралијанци се подсмевају Новаку

Џејмс Дакворт и Алекс де Минор изнели су своје виђење ситуације у необично лежерном односу према тако деликатној ситуацији. То је изазвало опречне реакције многих.

11.57 „Новак може кући првим авионом“: Нове срамне претње из Аустралије

Паника око доласка Новака Ђоковића у Аустралију полако достиже врхунац. И док се Србин налази негде изнад океана и лети ка Мелбурну, политичари из Аустралије не престају са нападима. Међу најгласнијима је био Скот Морисон, премијер Аустралије, који је запретио да ће првим авионом вратити Новака кући.

11.52 Доктор тражи да се забрани учешће Новаку, директор: Није било посебног третмана

Крег Тајли, директор Аустралијан опена, појаснио је ове среде да Новак Ђоковић није добио никакве специјалне услуге за изузеће од вакцинације. Убрзо се огласио и један аустралијски доктор.

11.45 Како и зашто Новака могу да врате из Аустралије?

И док се и даље чека да Новак Ђоковић стигне у Аустралију, министарка унутрашњих послова ове земље Карен Ендруз поручује да би могле да се умешају званичници на граници. Џакинта Алан, премијерка Викторије, рекла је у среду да је Аустралија омогућила Ђоковићу да уђе у Аустралију, а онда је Ендруз поручила да Новак тек треба да осигура везу.

11.40 Легенде користе тренутак

Патрик Мекинро одлучио је да се огласи и да међу првима постави питање које се од тада често појављује на мрежама.

„Новак ће још једном бити изразити фаворит на Аустралијан опену где напада 21. гренд слем титулу… Колико ће бити миљеник навијача који су често били закључавани и вакцинисаног Мелбурна је друго питање“, написао је Мекинро.

11.34 Надал ударио на Новака: Скоро шест милиона људи умрло, мора да објасни

Тони Надал написао је колумну за „Ел Паис“ која је привукла огромну пажњу. Један је од првих који је коментарисао одлуку Новака Ђоковића да захваљујући медицинском изузећу пронађе своје место на Аустралијан опен. Чак је искрено говорио да би Новак требало и да иде на суд у једном случају.

11.30 Лажне објаве круже интернетом

Наиме, појавиле су се информације да је Ђоковић слетео у Мелбурн, иако је то физички било немогуће, па су чак приложили и фотографију Паникија са Новаком и Гораном Иванишевићем.

„Упецали“ су се на ову објаву и многи познати новинари, а онда су касније брисали објаве.

11.14 Познато када слеће Новак

Огласио се и Стјуарт Фрејзер, новинар који ради у „Тајмсу“, који је поручио да ће у наредним сатима Ђоковић слетети на аеродром у Мелбурн.

Заправо сада многи покушавају да покупе политичке поене, а дошло би до правог скандала уколико заиста и забране Ђоковићу да уђе у Аустралију.