Прочитај ми чланак

Узбуна у Италији: Стижу Срби!

0

МИЛАНО – Италијанска Газета дело Спорт упозорила је данас да су навијачи Партизана који стижу на утакмицу са Интером, „најагресивнији у Европи“.

Италија је на ногама. Стижу Срби. Тако у најкраћем италијанска штампа најављује долазак „Гробара“ на меч Партизана и Интера у четвртак у Милану.

Најпрестижнији спортски лист са Апенина Газета дело Спорт у чланку под називом „Стижу Срби: долази 4.000 на Сан Сиро на утакмицу Интер – Партизан, упаљена црвена лампица“, преноси да на у четвртак стижу „најжешћи навијачи у Европи“. Газета пише и о пријатељству црно-белих присталица и навијача Милана, што додатно компликује безбедносну ситуацију пред овај меч.

„Ово је први пут после две године, односно меча Италије и Србије у Ђенови 12. октобра, да српски навијачи долазе у Италију“, истиче Газета и подсећа да је тог дана „фудбал био талац Ивана Богданова, ултра навијача Црвене звезде, као и стотинак српских ултранациоалиста“.

Италијански лист наводи да ће утакмица на стадиону Ђузепе Меаца бити меч високог ризика, и да се очекује долазак око 4.000 навијача Партизана.
„Знамо да је ово утакмица високог ризика. Зато је спремност снага јавног реда и мира на највишем нивоу. Чак ћемо добити и помоћ колега из Рима“, рекао је шеф кабинета полиције Милана Пјетро Остуни.

Како је најављено, меч ће обезбеђивати и полицајци са 300 специјално обучених паса.

Утакмица трећег кола Х групе Лиге Европе Интер – Партизан игра се у четвртак од 19 сати.

 

(Танјуг)