Прочитај ми чланак

УТАКМИЦА ЗА СРЧКУ: Србија уз звук сирене до победе!

0

rukometasica Srbijeig

Репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светског првенства голом Јелене Ерић у последњој секунди меча са Корејом 28:27 (13:12).

За пласман у финале наша екипа бориће се са Норвешком, која је декласирала Чешку са 31:21.

Најефикаснија је била Андреа Лекић са осам голова, по шест су дале Јелена Поповић и Сања Дамњановић, четири је дала Катарина Крпеж, а три Драгана Цвијић. Корејке је предводила Јунг са осам голова, а Ву је уписала шест.

Екипа Саше Бошковића играла је са много осцилација – у првом полувремену наше су водиле и са четири гола разлике, али су на полувреме отишле само са +1. Уз сјајну игру трија Поповић-Лекић-Дамњановић, Србија је била у налету у другом полувремену, а после гола Катарине Крпеж било је 20:14.

Међутим, уследио је нови пад, Кореја је у 56. минуту први пут стигла до изједначења још од почетка меча и ушло се у узбудљиву завршницу.

Рју је на 12 секунди до краја дала гол за 27:27, чинило се да ће одлучити продужетак, али Јелена Ерић је у последњој секунди меча испод руке противнице послала лопту ка голу и у мрежу за коначних 28:27. Био је то први погодак Ерићеве, један али и те како вредан.

srbija_koreja_himna

Ток меча:

Обе екипе почеле су нервозно и прошло је три минута пре него што је виђен први гол, постигла га је Лекићева. Уследио је леп цепелин Огњеновићеве и Јелене Поповић, па је селектор Кореје затражио тајм аут већ после четири и по минута.

Од тог тренутка играло се за гол, а Србија у 13. минуту поготком Лекићеве, њеним трећим, први пут стиже до три гола виша (7:4). У налету је била и Катарина Крпеж, дала је три гола, а после поготка Сање Дамњановић наше су први пут створиле +4 (10:6).

Србија је са играчицом мање прегурала период не изгубивши четири гола вишка, али онда је уследио пад и Србија је на полувреме отишла само са голом предности (13:12)

Пропусти са краја првог надокнађени су почетком другог полувремена – ’повукла’ је Јелена Поповић са нова два гола, а Цвијићева је дала гол са пивота, па је Србија поново повела са четири гола предности (16:12).

Ношене подршком публике, наше су играле све боље, а у 41. минуту коначно је реализована и прва контра – Катарина Крпеж била је сигурна и Србија је повела са 20:14.

Корејке су у наредних десетак минута неколико пута пришле на три гола заостатка, али ближе од тога наше им нису дозвољавале. Тако је било све до поготка Чои у 54. минуту, када су гошће смањиле на 25:23, већ у наредном нападу Рју смањује заостатак на -1, а у 56. минуту предност Србије потпуно се истопила (25:25).

Ушло се у узбудљиву завршницу, а Рју је на 12 секунди до краја дала гол за 27:27. Чинило се да ће одлучити продужетак, али Јелена Ерић је у последњој секунди меча испод руке противнице послала лопту ка голу и у мрежу за коначних 28:27 и велико славље у Арени.

(B92)