Прочитај ми чланак

УС Опен: Јелена у осмини финала

0

Jjelena

(Танјуг)

Најбоља српска тенисерка је у трећем колу Отвореног првенства САД савладала Јапанку Куруми Нару са 6:4, 7:6 (7:5). За четвртфинале против Кинескиње На Ли.

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у осмину финала Отвореног првенства САД пошто је у трећем колу савладала Јапанку Куруми Нару са 2:0 у сетовима – 6:4, 7:6 (7:5).

Први међусобни окршај против мало познате Јапанке, 109. на WТА листи, представљао је неочекивано тежак испит за 12. тенисерку света. Јанковићева је уложила много труда док коначно није срушила отпор упорне противнице, после скоро два сата неизвесне и узбудљиве борбе.

Српкиња је повела у сетовима освојивши одлучујући поен на сервис Наре, а у другом сету вођена је још жешћа битка. Виђено је чак осам брејкова, Јанковићева је губила са 5:2, али је освојила три гема заредом за изједначење (5:5).

Када се чинило да је у налету и да ће рутински окончати дуел, Нара је брејком поново повела. Јанковићева је узвратила, да би тек у теј-брејку до изражаја дошли искуство и квалитет српске тенисерке, која је после много мука срушила отпор расположене Јапанке.

Јанковићева у борби за четвртфинале игра против шесте на свету, Кинескиње На Ли, која је раније вечерас победила Британку Лору Робсон 6:2, 7:5.

До сада су се осам пута састајале на WТА турнирима, а скор је нерешен 4:4.