Прочитај ми чланак

Управа Звезде испунила обећање и наградила играче

0

sp-fk-zvezda_620x0

Управа Црвене звезде испунила је обећање дато фудбалерима неколико минута по завршетку 145. вечитог дербија. За победу и јединство, како су то нагласили председник и потпредседници клуба, играчима је већ исплаћена награда у износу од укупно 25.000 евра. Сви у свлачионици примили су по 50.000 динара, односно 438 евра према средњем курсу НБС на тај дан.

– Честитам играчима и стручном штабу што су остварили победу вреднију од три бода. Били су борбени, а то је за нас било најважније у овом тренутку. Могу да кажем да ћемо их наградити – истакао је председник Џајић после тријумфа над Партизаном, када је дошао да честита заједно са сва три потпредседника – Човићем, Кокезом и Тончевим.

Иако су много пута раније кршили дату реч, челници клуба из Љутице Богдана овај пут су били – експедитивни. Како „Новости“ сазнају, чим је новац обезбеђен, поново су најстарији играчи направили гест за поштовање. Стандардни првотимци захтевали су да средства намењена за премије не буду подељена у размери према којој би они добили највећи део колача, а резервисти и млади играчи тек остатак.

Капитен Ненад Милијаш, затим Милош Нинковић, Никола Мијаиловић и Бобан Бајковић пре свих инсистирали су да целокупна сума буде распоређена на равне части, тако да су исту награду добили и они и момци који чак не тренирају с првим тимом, попут Чикића, Ахчина, Луковића…

Новац који су добили после дербија друга је исплата фудбалерима црвено-белих за само неколико последњих дана, што се одавно није догодило на „Маракани“. Ипак, упркос томе што је пре дуела с Партизаном подељено укупно 100.000 евра, а сада још 25.000, дуговања клуба према професионалном погону и даље су енормна. Притом, рачун Црвене звезде од уторка је поново у блокади, после само четири дана ликвидности, и то за износ од 3.489.706 динара.

БАЈКОВИЋ: НЕКА БУДЕ ЈОШ СТОТИНУ

Бобан Бајковић се на суботњем дербију уписао у друштво фудбалера који су у Звездином дресу одиграли стотину утакмица. Искусном голману ће пред меч с Радом бити уручен поклон клуба, као и награда за играча месеца септембра.

– Највећи поклон сам већ добио од саиграча – победу у дербију. Мени више од тога не треба – с осмехом каже Бајковић. – Наравно да сам пресрећан због чињенице да сам за свој клуб одиграо стотину званичних мечева. Нека их буде још сто!

Недавно је 100. меч за Звезду одиграо и Марко Вешовић.

(Новости)