Прочитај ми чланак

У уживо преносу РТС се чуло вређање Вучића у Прагу, непријатно у студију (ВИДЕО)

0

Чак и 720 километара од најближе границе са Србијом навијачи су изразили незадовољство.

Вређање актуелног председника Србије Александра Вучића постало је практично део навијачког фолклора у домаћих оквирима. На десетине пута до сада је било таквих поклича на спортским приредбама, али се чини да је овај „бренд“ извезен и ван граница земље.

Вероватно смо по први пут могли да чујемо да се такве ствари скандирају и ван граница Србије, па се у Прагу на прва два сусрета чуло неколико пута. Иако су неки склони да припишу да то ради само неколико особа, чињеница да се овакво скандирање понавља довољно је симптоматично шта заправо мисле навијачи и ког сматрају одговорним за стање у држави.

Један сегмент навијања чуо се и током уживо укључења Огњена Јарамаза за РТС након сусрета Србије и Чешке (81:69). Све је било постављено да да изјаву, а онда се са трибина чуло „Вучићу, п*****“. Владе Ђуровић, познати кошаркашки тренер, погледао је у папире (што и не чуди јер би сваком било непријатно да слуша вређање било кога у преносу уживо), док је сам режисер преноса одлучио да мало скрати јављање српског плејмејкера. Можда су мотив били управо ови позадински звуци.

Ипак, и у зонама за навијаче се неколико пута погрдно скандирало председнику, па случајеви из дворане свакако нису изоловани.

Кошаркаши Србије су слободни у недељу, а у понедељак их од 21.00 очекује окршај са Финском у трећем колу групне фазе. Изабраници Светислава Пешића уписали су убедљиве победе у прва два сусрета и тренутно су први на табели групе Д.

„Атмосфера је била изванредна, прави спектакл у којем су учествовали и наши навијачи. Ми смо их мало подигли почетком последње четвртине, можда је баш добро што смо имали овакву утакмицу пред оне које нас тек очекују. Ми смо у другој четвртини демонстрирали одбрану коју желимо да играмо. Направили смо серију 17-2 захваљујући фантастичној одбрани и то је дало резултат“, поручио је Пешић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!