Прочитај ми чланак

У РУСКОМ ДОМУ УРУЧЕНИ ПРВИ ПАСОШИ НАВИЈАЧА за Светско првенство у фудбалу у Русији

0

У Руском дому у Београду је 21. марта одржана Свечана церемонија доделе првих пасоша навијача (Fan ID) у Србији.

Церемонија се одвијала у ,,Руском дому навијача“, који је отворен у циљу промоције Светског првенства у фудбалу 2018., које ће се одржати овог лета у Русији.

Свечаност је отворио Изванредни и опуномоћени амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин. Он је овом приликом пожелео репрезентацији Србије и Русије пуно успеха на предстојећем најважнијем фудбалском догађају године.

Његовим жељама придружио се генерални секретар Фудбалског савета Србије Јован Шурбатовић и директор „Црвена Звезда Маркетинг“ Зоран Аврамовић.

Они су изразили захвалност Руском дому на доприносу у развоју веза имеђу српског и руског спорта, популаризацији фудбала. Посебно су истакли иницијативу Руског дома који је организовао специјализовани течај руског језика, захваљујући коме ће запослени у Фудбалском савезу добити практична знања, необходна за ефикасно обављаљање својих дужности на Првенству.

Поводом овог спортског догађаја Руски дом је издао српско-руске разговорнике са којима ће се српски навијачи осећати комфорније у Русији .

У знак захвалности на успешној сарадњи са Амбасадом Русије у Србији, Шурбатовић је поклонио Александру Чепурину мајицу репрезентације Србије.

На крају церемоније Амбасадор је уручио навијачима, који ће бодрити репрезентацију Србије у Самари, Калињинграду и Москви прве у Србији FAN ID – пасоше навијача са којим се током одржавања Светског првенства у Фудбалу 2018. улази у Русији без визе, омогућавају бесплатно коришћење градског превоза у градовима-организаторима и гарантују улазак на утакмице Првенства. Навијачи су добили и пригодне поклоне од Руског дома.

Спортски дух манифестације подржао је и Бранислав Ивановић, репрезентативац Србије, фудбалер ФК „Зенит“ из Санкт Петербурга. Он је у свом видео-обраћању позвао навијаче из Србије да у што већем броју подрже свој тим на предстојећем Мундијалу.

Манифестација у Руском дому изазвала је велико интересовање медија.