Прочитај ми чланак

У ЈЕКУ СУКОБА С ЗВЕЗДОМ Партизан открио колико је пара добио током Вучићеве власти

0

Фудбалски клуб Партизан објавио је колико је новца добио од спонзора, а финансијери Телеком Србија и Дунав осигурање испоручили су на име уговора скоро 900 милиона динара (око 7,5 милиона евра).

ФОТО: Приватна архива

Клуб је одлучио да објави документ због честих расправа у вези са тим коме је држава финансијски наклоњенија од два највећа ривала у српском фудбалу.
Председник Србије Александар Вучић најавио је у Њујорку пре неколико дана да ће по повратку у Београд тачно објавити коме је држава и колико новца дала. Констатовао је само да је „брдо пара“ у питању.

Из Хумске су ову најаву мало предухитрили па се са фотографије може видети да се у клуб из Телекома слио 841 милион динара, а из Дунав осигурања још 58 милиона.

– ФК Партизан, суочен са константним инсинуацијама у вези са државним донацијама, комерцијалним кредитима и спонзорским уговорима, одлучио је да се одазове свим учесталим захтевима и јавно објављује све финансијске податке о учешћу Републике Србије у својим приходима.

ФК Партизан користи ову прилику да још једном, као и више пута до сада, изрази захвалност надлежним државним органима као и председнику Републике Србије, Александру Вучићу, на његовој приљежности, личној иницијативи и доброј вери у помоћи ФК Партизан – наводи се у саопштењу клуба из Хумске.

Поред новца од спонзора, на документу се може видети и сума од кредита у изнсоу од скоро 1,8 милиона евра.