• Почетна
  • СПОРТ
  • Туча Гробара: Прекинута утакмица Партизан – Цибона (Видео)
Прочитај ми чланак

Туча Гробара: Прекинута утакмица Партизан – Цибона (Видео)

0

Присталице Партизана убацивали петарде на терен и изазвали прекид меча.

Фракција навијача Партизана познати као Забрањени изазвала је вишеминутни прекид меча 16. кола Јадранске лиге између Партизана и Цибоне.

Дуел је прекинут почетком друге четвртине при резултату 19:16 за Партизан, пошто су Забрањени почели да убацују тврде предмете, петарде и бакље на терен. Судије су затражиле да се испразни тај део трибина, а играчи су се повукли у свлачионицу.

Тренер Партизана Душко Вујошевић пришао је трибини где се налазе Забрањени и затражио да прекину са нередима. Он је упутио низ псовки на рачун понашања присталица Забрањених. Навијачи су потом жестоко извређали Вујошевића.

Сукоб између Вујошевића и Забрањених тиња од дуела Партизана и МЗТ Скопља када тренер црно-белих није дозволио играчима да поздраве ову навијачку фракцију. Уследиле су потом жестоке увреде на рачун Вујошевића, а све је кулминирало на вечерашњем дуелу са Цибоном.

После скоро 15 минута паузе Жандармерија је истерала Забрањене из дворане Пионир, јер у супротном меч не би био наставље, а Партизан би изгубио утакмицу службеним резултатом. Играчи су се потом вратили на терен, а после скоро пола сата паузе утакмица је настављена.

Иначе, Сукобљене фракције навијача Партизана сукобиле су се пре почетка утакмице. Прво је дошло до туче двојице навијача испод трибине на којој се налази отцепљена фракција „Забрањени“.

Жандамерија их је брзо раздвојила, а они су бацили две петарде ка публици. Редовна публика се потом одмакла од њих, а жандамерија је направила кордон. Недуго потом, једна особа је ушла на део где се налази фракција звана „Алкатраз“ и бацила пиротехничку направу на вођу навијача који стоји на шипци.

Навијачи који су стајали поред потрчали су ка њему, али је жандамерија спречила озбиљнији сукоб. Две сукобљене фракције навијача Партизана сукобљавале су се и раније и правиле инциденте на утакмицама.

 

(Бета)