Прочитај ми чланак

ТРАЖЕНИ УПРКОС КРАХУ: Стојке, Марко и Рајко на цени!

0

Тројица голмана репрезентације могли би овог лета, после Мундијала у Русији, да остваре милионске трансфере.

Тројица српских голмана са Светског првенства Владимир Стојковић, Марко Дмитровић и Слободан Рајковић могли би и овог лета да остваре уносне трансфере. На Мундијалу у Русији гол Србије чувао је најискуснији Стојковић, док су млађи Дмитровић и Рајковић показали да су перспективни.

фото Н.Скендерија

Владимир Стојковић има отворен уговор с Партизаном и извесно је да ће остати у Хумској до краја августа, кад ће највероватније потражити нови клуб. Искусни чувар мреже по окончању Светског првенства у Русији рекао је за немачки Кикер:

„Не знам да ли ћу наставити да играм у Србији. За мене сада почиње прелазни рок и мислим да ћу променити средину“.

Владимир Стојковић намерава да брани још најмање пет година и верује да би пред крај каријере могао да забоде још један уносан уговор. Питање је само хоће ли то бити нека егзотична дестинација попут Америке, Казахстана или Јапана, односно нека јача лига у западној Европи.

Марко Дмитровић, који је био право откровење у Примери, такође је на цени. Његов клуб Еибар му је и одредио цену. Клуб који жели да купи Србина мораће да плати 12 милиона евра. Први клуб који се заинтересовао за Дмитровића била је Севиља, преговори су и даље у току, али момак у најбољим годинама има понуде и других клубова из Шпаније, али и Енглеске.

Предраг Рајковић после одласка из Црвене звезде искуство је стицао у Израелу, бранећи за Макаби из Тел Авива. Његове добре одбране нису прошле незапажено. Скаути Фјорентине већ су поднели извештај у клуб, а младог српског голмана прате и људи из енглеског Вотфорда и белгијског Стандарда. Његова откупна цена је између пет и седам милиона евра.

Владимир Стојковић

Године: 35
Висина: 194 цм
Клуб: Партизан
Цена: 675.000 евра

Марко Дмитровић

Године: 26
Висина: 194 цм
Клуб: Еибар
Цена: 3,6 милиона евра

Предраг Рајковић

Године: 23
Висина: 191 цм
Клуб: Макаби
Цена: 2,25 милиона евра