• Почетна
  • СПОРТ
  • Transferi (15 jun): Tata Kavani otkrio gde bi njegov sin voleo da pređe! Dortmund nastavio da prodaje…
Прочитај ми чланак

Transferi (15 jun): Tata Kavani otkrio gde bi njegov sin voleo da pređe! Dortmund nastavio da prodaje…

0

UEFA597
23.38
– Navijači Pari Sen Žermena su se izjasnili – idealan partner za Zlatana Ibrahimovića u navali ekipe je, prema rezultatima ankete, Vejn Runi, koji je iza sebe ostavio Edinsona Kavanija, Luisa Suareza i Serhija Aguera. Na potezu su bogati arapski vlasnici PSŽ-a.

(mozzartsport.com)
22.13
– Trofejni srpski trener Ivan Jovanović koji se proslavio sjajnim rezultati u Ligi šampiona sa kiparskim Apoelom preuzeo je Al Nasr iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovaj klub do skora je predvodio bivši strateg Crvene zvezde Valter Zenga.

21.11 – Katalonski Sport tvrdi da je Barselone pronašla pojačanje za štopersku liniju i to, gde drugde no u Arsenalu. Međutim, pitanje je da li će Arsen Venger dozvoliti Loranu Košćelnom da se preseli na Kamp Nou.

20.38Nakon što smo čuli šta ima da kaže Kavanijeva majka povodom sudbine svog sina, oglasio se i otac sjajnog golgetera – Luis Kavani. On je istakao da napadač Napolija ima želju da igra za Real, ali da to ne želi javno da kaže kako ne bi uznemirio navijače svog još uvek aktuelnog kluba.
„Njegova želja je Madrid i tu nije ništa sporno. Ima veliku želju da pređe u Real, ali to ne govori zbog navijača“, jasan je bio Kavani senior.

Da podsetimo, Napolitanci za svog najboljeg igrača traže 60 miliona evra.

18.52 – Danski mediji tvrde da će Simon Poulsen tokom leta napustiti redove Sampdorije i preću u grčki PAOK jer mu u italijanskom klubu ne garantuju mesto u startnih 11.

17.37 – Kako saznaje MOZZART sport vezista Javora Vladimir Radivojević dogovorio je prelazak u Crvenu zvezdu! Preostalo je još samo da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja.

17.02 – Četvrto pojačanje Monaka za novu sezonu mogao bi da bude najbolji strelac Sent Etjena Pjer Obamejan. Otac odličnog napadača, koji mu je i menadžer, rekao je da baš takav klub traži za svog sina i da će uskoro razgovarati sa čelnicima tima iz Kneževine.
„Kada vidite Monakov projekat sve vam je jasno. Za godinu dve oni će biti ozbiljan konkurent Pari Sen Žermenu. Baš takav tim tražim za mog sina“, rekao Obamejan senior.

Za usluge 23-godišnjeg napadača interesovanje su do sada pokazali Dortmund, Anži i nekoliko engleskih klubova.

Nema sumnje, ukoliko uspe da angažuje Obamejana, Monako će napraviti strašan napadački trio, pošto je već ozvaničio saradnju sa Falkaom i Džejmsom Rodrigezom.

16.52 – Novajlija i u dresu Crvene zvezde. Barem bi tako trebalo da bude, s obzirom da je Đorđe Rakić na pragu dolaska u Ljutice Bogdana. Ugovor bi trebalo da bude potpisan na dve godine.

16.44 – Prvi pik Valensije u letnjem prelaznom roku je mladi napadač Barselone Đerar Deulofeu! Kako piše „Supersport“ Katalonci traže odgovarajući klub u koji bi mogli da pošaljuz ovog momka na pozajmicu, međutim, sportski direktor Slepih miševa Braulio Vaskez zainteresovan je da otkupi ugovor. Narednih dana biće poznato da li može da dođe do dogovora dva kluba.

I još jedna vest sa Mestalje. Francuz Adil Rami na meti je italijanskog Napolija, ali problem predstavlja njegova cena. Valensija za njega traži 12 miliona, dok Napolitanci nude devet.

16.38 – Kako prenose francuski mediji početkom naredne nedelje očekuje se početak pregovora Lacija i Pari Sen Žermena oko brazilca Ernaneša. Cena odličnog veziste na tržištu dostiže cifru od 20 miliona evra.

16.24 – Iskusni holandski štoper Džoni Heitinga napušta Eeverton.
„Želim da idem iz Evertona. Iza mene je najgora sezone u karijeri. Želim još jedan transfer pre nego što se vratim u Holandiju. Najviše bih boleo da opet zaigram u Španiji, ali nemam ništa protiv i da ostanem u Premijer ligi“, rekao je Heitinga za koga se trenutno jedino interesuje truski Fenerbahče.

16.20 – Napoli je u poslednji u nizu klubova koji se uključio u trku za golmana brazilskog Santosa, Rafaela. Njegova cena je oko pet miliona evra, a žele ga i Lacio, Inter i Roma.

16.01 – Vesli Snajder je razrešio sve dileme oko njegove budućnosti i eventualnog transfera u Čelsi.
„Imam odličan odnos sa Murinjom i mnogo mi se sviđa da radim sa njim. Ali, ostajem u Galatasaraju. Sviđa mi se klub i grad. Došao sam ovde da upoznam novu kulturu i nemam nameru da u skorije vreme napuštam Galatasaraj.“

15.50 – Ako ne realizuju transfer Marija Gomeza, koji im je dao ultimatum da što pre iznesu ponudu, u Fiorentini će se okrenuti alternativnim rešenjima za špic napada. Prvi izbor su Alvaro Negredo iz Sevilje i Burak Jilmaz iz Galatasaraja.

15.40 – Anži je odlučio da posle šestomesečne pozajmice ne otkupi ugovor Emira Spahića. Kapiten reprezentacije BiH se vraća u Sevilju.

15.15 – Prema izveštajima iz Španije, Mančester Siti je ponudio 35 miliona evra Malagi za Iska! Manuel Pelegrini ne želi da gubi vreme i želi svog miljenika iz Malage kao najveće pojačanje za sledeću sezonu. Ukoliko se Real Madrid ne oglasi sa „last minute“ ponudom, sjajni Španac ide u Mančester Siti.

 

14.48 – Hanover je za 2 miliona evra kupio Leandra Bitenkura (19) iz Borusije Dortmund. Momak od koga se očekivalo da možda i zameni Marija Gecea ipak neće dobiti pravu opriliku kod Jirgena Klopa. Međutim, Borusija je napravila rezervnu varijantu, pa je u ugovor ubacila klauzulu po kojoj ima pravo da Bitenkura otkupi narednog leta za šest miliona evra.

14.44 – Masimo Ambrozini je odbio ponudu Silvija Berluskonija da još jednu sezonu nosi dres Rosonera, razočaran tretmanom kod Alegrija i načinom na koji mu je klub prvo saopštio da više ne računa na njega.

14.34 – PSŽ je spreman da ponudi Totenhemu 12 miliona evra za trenera Andrea Viljaša Boaša. Portugalac je prvi pik Svetaca koji ostaju bez Karla Anćelotija. Ipak, spremne su i alternative. Ako ne dođu do Boaša, Francuzi će pokušati da dovedu Fabija Kapela ili Roberta Di Matea, koji se čini kao znatno realnija opcija.

14.10 – Benfika čeka da ozvaniči prodaju Ezekijela Garaja u Mančester Junajted i da na njegovo mesto devede Lisandra Lopeza štopera Arsenala iz Sarandija. Petogodišnji ugovor je već spreman, dogovor sa argentinskim klubom je postignut i čeka se da prodaja Garaja upali zeleno svetlo za Lisandra.

14.06 – Prvo pojačanje Miroslava Đukića u Valensiji mogao bi da bude 24-godišnji napadač Austrije iz Beča, Filip Hoziner, za koga se interesovao i Lacio, pišu mediji na Perinejima.

13.58 – Sporting nema ništa protiv da proda Dijega Kapela madridskom Atletiku, ali samo ako Jorgandžije ponude sedam miliona evra za obeštećenje.

13.43 – Napoli traži zadnjeg veznog, želeli su Strotmana i Naingolana, a sada je u prvi plan iskočio Maksim Gonalon iz Liona.

13.19 – Barselonina potera za štoperom je dobila novo poglavlje. Tijago Silva, Humels i David Luiz su teško dodirljive mete, pa su se u Kataloniji okrenuli skromnijim rešenjima. Posle Danijela Agera i Injiga Martineza, sada se pominje i dolazak Lorana Koščelnog iz Arsenala, koji je nezadovoljan Vengerovom pasivnošću na pijaci.

13.09 – Brazilski as iz Volfsburga Dijego je odbio ponudu iz Katara vrednu četiri miliona evra po sezoni, jer čeka transfer u madridski Atletiko.

12.57 – Loše vesti za Totenhem, Borusiju Dortmund i Porto. Predsednik Atletiko Mineira je poručio da najbolji igrač ovog kluba Bernard može da ide sam ako neko ponudi 25 miliona evra. Bernard je eksplodirao u prošloj sezoni, stigao i do dresa reprezentacije i privukao pažnju mnogih klubova. Prvo su Borusija i Totenhem poslali ponude od 15 miliona, potom je Totenhem digao za tri miliona, ali u Atletiku ne žele ni da čuju za manje od 25 miliona evra. Porto ga takođe želi i čeka se na njihovu ponudu. Izgleda da je Bernard novo brazilsko fudbalsko čudo, kada vlada takva otimačina oko njega…

12.50 – Dolazak Karlosa Teveza u Milan zavisi od Robinja. Čim Brazilac pređe u Santos, što je jako blizu, Rosoneri će dati konkretnu ponudu Mančester Sitiju za Teveza. Olakšavajuća okolnost je i to što se Argentinac izgleda ne uklapa u planove novog trenera Manuela Pelegrinija.

12.25 – Posle Felipea Andersona i Lukasa Bilje, Lacio dobija još jedno pojačanje. Iz Anderlehta dovode i Marćina Vasilevskog. Polsjki defanzivac je slobodan jer mu je istekao ugovor.

12.15 – Prema informacijama iz Francuske, vezista Njukasla Joan Kabaje je na lekarskim pregledima u Monaku. Tražili su ga i Mančester Junajted i Roma, ali izgleda da su Kneževi opet dominirali finansijskom ponudom.

11.42 – Galatasaraj planira ozbiljna pojačanja. Izvisili su u trci za Nanija, ali sada planiraju novo pojačanje iz Mančestera. Ne iz Junajteda, nego iz Sitija. Turski šampion nudi Građanima 10 miliona evra za štopera Džoliona Leskota.

11.22 – Evo i Liverpulove strategije za prelazni rok. Prva meta je sjajni polušpic Šahtjora Henrik Mhkitarijan i za njega će Redsi morati finansijski da se ispruže, jer je klub iz Donjecka poznat kao nemilosrdan pregovarač. Već su doveli napadača Jaga Aspasa iz Selte, a na pragu Enfilda je i njegov zemljak Luis Alberto iz Sevilje. San Brendana Rodžersa je i sjajni Grk iz Šalkea Kirijakos Papadopulos, ali i on će mnogo da košta. Ako Grk dođe, onda bi mogao da ode Martin Škrtel, koga želi Rafa Benitez u Napoliju. Takođe, Liverpul ima ponudu od Noriča tešku 6,5 miliona evra za Džondžoa Šelvija.

 

11.01 – Njukasl je sve bliži kupovini Darena Benta iz Aston Vile. Cena transfera bi mogla da bude oko 6 miliona funti. Dobra vest za navijače Svraka je i da je kapiten Fabrisio Koloćini odlučio da i narednu sezonu ostane u klubu sa Sent Džejms Parka.

10.54 – Sevilja je u napad već dovela Raula Ruseskua iz Steaue, a nova želja je Helder Postiga iz Saragose. Sve upućuje na to da će Negredo napustiti klub i vrlo verovatno otići u Atletiko Madrid kao zamena za Falkaa.

10.41 – Kao što je i najavljeno, belgijsko krilo Dris Mertens stiže u Napoli. Korijere delo Sport piše da je dogovor između Napolija i PSV Ajndhovena postignut i da je Belgijanac plaćen 10 miliona evra. Dobar posao Napolitanaca, a Mertens bi mogao da bude ono što je bio Laveci i da rastereti Hamšika.

10.38 – Argentinski napadač Lisandro Lopez se nalazi na korak od prelaska iz Liona u saudijski Al Hilal koji je za njega ponudio četiri miliona evra. Za Lisandra su se interesovali brazilski Internasional i argentinski Rasing, ali očigledno je da ne mogu da finansijski pariraju ponudi sa Bliskog istoka.

10.28 – Mančester Siti želi levog beka Lacija Stefana Radua, za koga su spremni da ponude 14 miliona evra. To samo može da znači da je Aleksandar Kolarov na izlaznim vratima Itihada. Interesantno, i Kolarov je levi bek koji je u Siti stigao upravo iz Lacija. Dakle, znamo šta možemo da očekujemo za tri godine i gde će završiti tadašnji levi bek Lacijala…

10.15 – Milan i Santos su na ivici dogovora za Robinja. Brazilski klub nudi šest miliona evra, Rosoneri tzraže osam. Verovatno će se naći na pola puta i Brazilac bi već koliko danas mogao da opet obuče dres kluba u kojem je ponikao.

10.10 – Čelsi i Žoze Murinjo očajnički traže rasnog golgetera (od kada im je izmakao Falkao), a pošto im situacija sa Edinsonom Kavanijem izmiče kontroli, sada su se okrenuli Robertu Levandovskom, piše ostrvski Miror. Ipak, teško da će se i tu usrećiti, jer Poljak hoće samo u Bajern, zbog čega je odbio i Real Madrid. Kad smo več kod Čelsija, poslednji u nizu klubova koji se zainteresovao za Davida Luiza je PSŽ. Sveci žele kopiju štoperskog tandema reprezentacije Brazila. Tijaga Silvu već imaju, a sada bi da mu pridodaju i Luiza. I još jedna vest iz Čelsija: Galatasaraj se raspituje za cenu Džona Obija Mikela.

10.05 – I opet je udarna vest u Engleskoj povratak Kristijana Ronalda u Mančester Junajted. Gotovo svi ostrvski mediji pišu da će Aleks Ferguson učiniti sve da vrati Portugalca na Teatar snova. Opširnije, pročitajte OVDE.

10.00 – Dobro jutro, evo nas opet. Kao i prethodnih dana ćemo zajedno pratiti dešavanja na fudbalskoj pijaci širom Evrope.