Прочитај ми чланак

Transferi (14 jun): Lovren u Engleskoj, Arsenal vratio Santosa, Milan ima novog Kaku (Video)

0

UEFA0864295 23.46ZVANIČNO Sevilja je angažovala dojučerašnjeg 24-godišnjeg napadača Steaue, Raula Ruseskua, sa kojim je potpisala petogodišnji ugovor. Sjajni rumunski centarfor bio je najbolji strelac domaćeg prvenstva sa 21 pogotkom, a ugovor uključuje i otkupnu klauzulu u vrednosti od 40 miliona evra! Rusesku će se u Andaluziji zadržati narednih pet godina, a sada samo još ostaje da Miloš Krasić prihvati ponudu…


(mozzartsport.com)

23.34 – Iako Juventus želi da se Felipe Melo vrati u Juventus, izgleda da Brazilac nema istu želju.
„Razgovarao sam s trenerom Antonijom Konteom i drugim ljudima koji su bili otvoreni za mene. Pitali su me da li želim da se vratim, a ja sam rekao istinu – Ne želim, i to je to“. Melo je od 2011. godine igrač Juventusa na pozajmici u Galatasaraju, a gotovo je izvesno da će ostati tu gde jeste i u budućnosti.

22.47 – Arsenal je vratio levog beka Andrea Santosa koji je bio na šestomečenoj pozajmici u brazilskom Gremiju. Brazilac je hteo da ostane u domovini, ali Gremio nije imao dovoljno novca da plati otkupnu klauzulu i on se nezadovoljan vratio u London. Međutim, vrlo je verovatno da će ga Venger prodati ili opet poslati na pozajmicu jer nije zadovoljio od kada je kao veliko pojačanje stigao iz Fenerbahčea. Venger na toj poziciji već ima Naća Monreala, a želi i Melgareha iz Benfike.

22.31 – Pomalo iznenada, hrvatski štoper Dejan Lovren se obreo u Premijer ligi. Sautempton je platio Lionu 10 miliona evra za Hrvata koji je potpisao četverogodišnji ugovor. Lep posao francuskog kluba s obzirom da su navijači Liona pisali peticije da Lovren napusti klub.

22.25 – Jedan od najvećih nada grčkog fudbala Sotiris Ninis će najverovatnije napustiti Parmu u kojoj nije dobio pravu priliku. Doduše u tome su ga sputale i povrede koje ga prate cele karijere i koje mu ne dozvoljavaju da u potpunosti dostigne svoj potencijal. On će se preseliti na pirinejsko poluostrvo, tačnije pojačaće ili Betis ili Hetafe.

22.03 – Najavljeni odlazak Slavena Bilića sa klupe moskovske Lokomotive verovatno znači i odlazak njegovog pulena Vedrana Ćorluke. Ruski mediji pišu da Zenit želi hrvatskog defanzivca, ali se nigde ne spominje neka konkretna cifra.

21.26 – Viljareal je odlučio da ne produži ugovor sa švedskim veteranom Olafom Melbergom i on je slobodan u izboru nove sredine.

21.21 – Izgleda da će Miroslav Đukić ostati bez najboljeg napadača u ekipi Valensije. Roberto Soldado je na meti Totenhema i on je izrazio kako bi voleo da se preseli u inostranstvo i zaigra u Engleskoj ili Nemačkoj.
„Premijer i Bundes liga su veoma interesantna takmičenja za svakog igrača, atmosfera njihovih stadiona i reputacija tih zemlji su neverovatne“, rekao je napadač Slepih miševa.

21.10 – Milan je i definitivno rešio situaciju oko Rikarda Saponare. Rosoneri su od Empolija zvanično otkupili polovinu ugovora mladog veziste, a druga polovina je ostala u vlasništvu Parme. Inače, Saponara je prošlu sezonu igraop u Empoliju, a Milan je u januaru kaparisao polovinu ugovora, dok je druga polovina bila Parmina. Ipak, Parma je danas odlučila da zadrži tu drugu polovinu. Saponara je jedno od najvećih otkrića prošle sezone u italijanskom fudbalu. Iako je igrao u Seriji B, tamo je toliko bnriljirao da je sada jedna od glavnih uzdanica mlade reprezentacije na EP u Izraelu. Mnogi ovog momka porede sa Rikardom Kakom, a on i ne krije da mu je slavni Brazilac uzor i da zato nosi broj 8 na dresu. U Milanu imaju ogromna očekivanja od njega u sledećoj sezoni i čak se najavljuje da će biti u prvoj postavi kao zamena za Boatenga. A, onda će na leto Milan morati da reši sa Parmom situaciji oko druge polovine ugovora. Pogledajte zašto su Rosoneri toliko zagrizli za ovog 21-godišnjeg ofanzivnog vezistu…

 

21.03 – Ovo već postaje čudno… Prekjuče je Napoli hteo da dovede Kevina Strotmana iz PSV Ajndhovena. Juče je počeo pregovore sa Drizom Mertensom iz istog kluba. A, sada stiže vest da su zainteresovani i za golmana Filipsovaca Boa Votermana. Da se možda Napolitanci presele na Filips stadion?

20.26 – Ajaks se i definitivno povukao iz trke za supertalentovanog Holanđanina Marka Van Ginkela iz Vitesea i Čelsiju ostaje lakše deo posla. Holandski „Talenat sezone“ se već danima povezuje sa Plavcima, a izgleda da se samo čeka kraj EP za mlade gde Van Ginkel učestvuje, da Čelsi i definitivno objavi da ga je kupio. Visina transfera: 10 miliona evra.

20.10 – Vesti iz Italije koje su tiču naših reprezentativaca. Navodno je Napoli zainteresovan za Luku Milivojevića i Nikolu Maksimovića, dok je Udineze promenio mišljenje i ne želi da proda Interu Dušana Bastu. Sada će se Neroazuri okrenuti dovođenju Maurisija Isle koji je u zajedničkom vlasništvu Juventusa i Udinezea.

19.56 – Vesti sa Sicilije: Mauricio Zamparini je najavio odlazak Josipa Iličiča iz Palerma. Za njegove usluge su zainteresovani Roma, Juventus, Bajer Leverkuzen, Milan i Fiorentina. Mada, kontroverzni vlasnik Rosanera ne bi voleo da Slovenac pređe u klub iz Firence. On je još najavio da će klub napustiti i kapiten kluba Fabricio Mikoli kojem ističe ugovor početkom leta. Kao njegove potencijalne destinacije pominju se Parma i Torino, a Mikoli je izjavio da će se možda vratiti u klub za koji navija – Leće, ako se oni vrate u Seriju B.

19.32 – Mehdi Benatija se obećao Romi. Marokanac u redovima Udinezea kaže da je odbio klubove koji igraju Ligu šampiona kako bi igrao za Vučicu.
„Nisam još potpisao, čekam da Roma razreši stvari sa Udinezeom. Ali, sam dao reč Romi. Drugi klubovi? Ne želim da pominjem imena, ali sam odbio šansu da igram u Ligi šampiona, a odbio sam i dve ponude italijanskih klubova koji su me jurili“, rekao je Benatija.

19.11 – Novi premijerligaš Hal Siti ima nameru da se ozbiljno pojača. Već privode kraju pregovore sa Viganom za defanzivca iz Hondurasa Mejnora Figerou, ali ono pravo tek sledi. Za mesta u napadu su pikirali Gerija Hupera iz Seltika, kao i Johana Elmandera koji u prošloj sezoni nije imao značajniju minutažu u Galatasaraju.

18.42 – Lepa vest stiže iz Brazila. Adrijano se vraća na teren! Popularni Imperator će dobiti šansu u Internasionalu. Opširnije OVDE.

18.22 – Fenerbahče je konačno našao levog beka. Doveli su Mihala Kadleca iz Bajer Leverkuzena za četiri miliona evra. Kada su im propali pokušaji da dovedu Asu Ekotoa iz Totenhema i Melhgareha iz Benfike, zadovoljili su se češkim reprezentativcem. Bajer je inače jedan od najaktivinijih timova na pijaci u prethodna dva dana pošto su pre Kadleca prodali Širlea u Čelsi i doveli Sona iz Hamburga. Prelazak Kadleca u Fener znači i da su minimalne šanse da Duško Tošić pojača giganta iz Istanbula jer se i on pominjao kao rešenje za levi bok.

17.53 – Anži je zvaničnim saopštenjem demantovao pisanje medija da se interesuje za Fredija Guarina iz Intera, Pjera Obamejana iz Sent Etjena i Roberta Soldada iz Valensije. Kada smo već kod Valensije, stiže i vest da im je Sautempton ponudio 10 miliona evra za vezistu Evera Banegu.

17.44 – Brazilski mediji prenose da iskusni napadač Luis Fabijano napušta Sao Paulo i da se za njega interesuju Galatasaraj i Olimpijakos.

17.42 – ZVANIČNO: Manuel Pelegrini je novi trener Mančester Sitija.

17.30 – Sao Paulo je izgleda potpisao petogodišnji ugovor sa nikada dokazanim talentom Denilsonom, kojem je istekao ugovor sa Arsenalom. On je i prošle dve sezone igrao za brazilske Trikolore kao pozajmljen igrač Arsenala.

17.15 – Juventus se cenkao i gubio vreme, a sada bi to moglo da mu se osveti. Stevan Jovetić bi mogao da završio u Čelsiju. Naime, u Milanu je u toku sastanak Vlada Lemića, (srpskog menadžera o kojem se malo zna, ali je jako blizak saradnik Romana Abramoviča i izuzetno moćan u evropskim fudbalskim krugovima) i Danijelea Pradea sportskog direktora Fiorentine. Tema je naravno Stevan Jovetić. Viola je istakla cenu od 30 miliona evra, a za razliku od Juventus Čelsi se verovatno neće mnogo cenkati. Doduše, Lemić radi i za Anži, ali je malo verovatno da je ruski klub spreman da kupi Jovetića.

17.00 – I Luka Modrić se uključio u kampanju ubeđivanja Gereta Bejla da pređe u Real. Hrvat zove Velšanina u Madrid, ali pravi argument Reala bi morao da bude – 100 miliona evra.

16.48 – Kontroverzni vlasnik Palerma Mauricio Zamparini izjavio da će Abel Ernandez igrati sledeće godine za Sicilijance i to u inat trenerima koji ga nisu puštali u igru proteklih sezona. Inače, Urugvajca želi Sanderlend

16.26 – Jedno od otkrića godine vezista Malage Isko potvrdio je da može da bira između ponuda Real Madrida i Mančester Sitija, ali da još nije odlučio koju će da prihvati.

16.08 – Dinamo Kijev se ozbiljno pojačava. Već je dogovoren dolazak Diumersija M’Bokanija, a sada su se Ukrajinci fokusirali na kupovinu Džermejna Lensa iz PSV Ajndhovena. Ako, dovedu i njega bio bi to respektabilan napadački tandem.

15.55 – Udineze je u potrazi za klasičnom „devetkom“, a pošto će teško uspeti da dođu do Aleksandra Mitrovića iz Partizana, sada su se okrenuli Liboru Kozaku iz Lacija.

15.35 – Možda nama u Srbiji ime Rađa Naingolan ne znači mnogo, ali verujte da je to igrač koji je san svakog italijanskog kluba. U prethodnih godinu i po dana zadnjeg veznog Kaljarija su tražili (nabrajamo hronološkim redom): Lacio, pa Juventus, pa Milan, pa Inter, pa Napoli i na kraju Roma. I izgleda da je rimska Vučica najbliža Belgijancu. Ponuda glasi 11 miliona evra, a Sardineri traže 15.

 

15.25 – Klose stziže u Volfsburg! Ali, ne Miroslav, već njegov prezimenjak Tim iz Nirnberga. Iz Bundeslige stiže i vest da Šalke vodi u trci sa Hamburgom za Rokea Santa Kruza, a da se Bajer povukao kada je uspeo da dovede Sona.

15.15– Totenhem je povećao ponudu za brazilskog vezistu Bernarda na 18 miliona evra. I Borusija Dortmund žarko želi prvotimca Atletiko Mineira i spremila je 15 miliona evra. Vezista brazilske reprezentacije bi mogao da bude jedna od zvezda prelaznog roka.

15.11 – Vezista Moris Lajtner je napustio borusiju iz Dortmunda posle dve sezone i prešao u Štuttgart u nadi da će se izboriti za veću minutažu na terenu.

15.00 – Prema informacijama Rekorda, Totenhem želi da pokvari posao Fenerbahčeru za Oskara Kardosa. Turci cu praktično sve dogovorili sa Paragvajcem, blizu su i dogovora sa Benfikom, ali sada bi ponuda Engleza mogla da okrene Kardosa ka Ostrvu.

13.59 – Kjevo je završio sve formalnosti vezane za transfer francusko-portugalskog defanzivca Johana Tavaresa.

13.56 – Oven Kojl (46) postao je novi menadžer Vigana. On će zameniti Roberta Martineza, koji je otišao u Everton.

13.25 – Bešiktaš ima velike ambicije u predstojećoj sezoni. Turski klub iščekuje ishod pregovora između Honde i Milana, kako bi pokušao da dovede Kevina Prinsa Boatenga. To ipak malo deluje nestvarno, zar ne?

12.57 – Novi štoper Aston Vile Žores Okore priznao je danas da je odbio ponudu Čelsija i ocenio da je doneo ispravnu odluku.

12.44 – Prema pisanju italijanskog Tutosporta, londonski Arsenal je zainteresovan za mladog napadača Milana Stefana El Šaravija. Tobdžije su se tako u trci za Faraona priključile Napoliju i mančesterskim klubovima.

12.39 – Doskorašnji trener Monpeljea Rene Žirar novi je trener Lila. On će zameniti Rudija Garsiju koji preuzeo Romu.

12.31 – Ne tako tiha patnja navijača i svih skorašnjih uprava Crvene zvezde Miloš Ninković demantovao je u intervjuu datom Sportu informaciju, juče objavljenu u istom listu, da je veoma blizu da konačno obuče dres kluba za koji navija od detinjstva

12.27 – Galatasaraj je na adresu Šalkea poslao ponudu tešku pet miliona evra za otkup ugovora Peruanca Džefersona Farfana.

12.00 Radamel Falkao je demantovao spekulacije da je Kneževina samo prolazna stanica i da će za godinu dana preći u neki od najvećih evropskih klubova.
„Ostaću u Monaku više od jedne godine“, poručio je El Tigre.

11.54 – Otac Edinsona Kavanija izjavio je da će njegov sin odbiti ponude engleskih klubova i da je već odlučio da će od ovog leta igrati za Real.

11.46 – Vesti iz Primere: Vezista Đoan Verdu potpisaće danas ugovor sa Olimpijakosom, koji kao trener predvodi legenda španskog fudbala Mičel. Verdu, koji je ponikao u Barseloninoj La Masiji, juče je otpušten iz Espanjola u kom je proveo poslednje četiri godine.

Još jedan igrač koji juče završio saradnju sa Espanjolom, argentinski golman Kristijan Alvarez trebalo bi da se vrati u domovinu i zaigra za San Lorenco.

Rajo Valjekano je blizu angažovanja Meksikanca Nerija Kastilja. Bivši igrač i Olimpijakosa, Šahtjora i Mančester Sitija prošlu sezonu odigrao je u meksičkom Leonu.

Atletiko Madrid razmatra mogućnost da u Španiju vrati bivšeg člana Sevilje Dijega Kapela. Levokrilni napadač prethodne dve sezone proveo je u lisabonskom Sportingu.

UEFA996711.05 – Brazilski i italijanski portali prenose da je Paulinjo (24) blizu prelaska u Totenhem. Vezista Korintijansa i Brazila koštao bi londonski klub 17 miliona evra. Skauti Pevaca biće na Kupu Konfederacija kako bi uživo posmatrali Paulinja, ali svako odlaganje ovog transfera može skupo da ih košta. Za Paulinja se interesuju Roma, Milan i Inter…
10.53 – Portugalska A Bola otkriva da će čelnici Benfike ponuditi novi ugovor napadaču Limi, sadašnji mu ističe 2016, izlazna klauzula je 15 miliona evra, a Orlovi žele da se zaštite od mogućih interesanata, pa su voljni da Brazilcu produže ugovor i podignu otkupnu cenu.

10.35 – Posle dve godine Žervinjo bi mogao da napusti Arsenal i vrati se francuskom fudbalu. Za reprezentativca Obale Slonovače zainteresovan je Marsej. Ovu informaciju potvrdio je Frenk Pasi, pomoćni trener kluba sa Velodroma:
Da, to je tip igrača koji nas zanima. Želimo krilo, dobrog driblinga, pasa, koji ume i da postigne gola, a Žervinjo se uklapa u taj profil“.

Tobdžije su 2011. platile Lilu 11 miliona funti, verovatno ni sad Arsen Venger neće pristati da ga pusti ispod cene, a njega bi na Emiratima mogli da zamene Stevan Jovetić ili Gonzalo Iguain.

10.19 – Prvi pik Espanjola u sledećoj sezoni mogao bi da bude Valerij Božinov. Iskusni Bugarin je zajedno da menadžerom Gerardom Palombom već stigao u Barselonu, gde sa rukovodstvom plavo-belih dogovara uslove moguće saradnje. Sporting želi da se oslobodi Božinova, pošto zarađuje 900.000 godišnje i po tome je jedan od najplaćenijih igrača lisabonskog kluba. Nekadašnji as Fjorejtine je minulu sezonu proveo na pozajmicama u Vićenci i Veroni, a prošlog avgusta navodno je bio i u planovima Partizana.

10.13 – Mančester junajted kreće u akciju dovođenja Kristijana Ronalda ili Gereta Bejla. Glejzerovi su za tu (ne)moguću misiju obezbedili 100 miliona evra.

10.02 – Iako je Zenit javno demantovao da Hulk prelazi u Monako, spominjala se cifra između 45 i 50 miliona evra, sada stiže nova vest kako je Čelsi krenuo u akciju dovođenja Brazilca.
“Hulk pažljvo razmatra ponude. Monako? Sve zavisi od pregovara između dva kluba. Takođe je dobio ponudu i Čelsija”, rekao je jedan neimenovani menadžer Hulka.

10.00 – MOZZART sport vam želi dobro jutro. Nastavljamo sa „prečešljavanjem“ fudbalske Evrope, odnosno ko i gde nastavlja karijeru. Podsetite se i koji sve prelasci i spekulacije su obeležili dosadašnji deo prelaznog roka na našoj stranici posvećenoj transferima.