Прочитај ми чланак

Transferi (12 jun): Inter nudi 12 miliona za Kolarova, Nesta odbio Monako (Video)

0

Malaga's Joaquin Sanchez celebrates after scoring against AC Milan during their Champions League soccer match at La Rosaleda stadium in Malaga
00.11
– I to bi bilo sve za danas. Kada se podvuče crta, najzvučniji transfer dana je prelazak Hoakina iz Malage u Fiorentinu čime je nastvaljen egzodus iz andaluzijskog kluba. Ali, mnoga pitanja bi već u narednih par dana mogla da dobiju odgovore. Kao na primer: koji plejmejker dolazi u Milan, ko će naslediti Falkaa u Madridu, šta će biti sa Iguainom i Kavanijem, gde će Gomez, na koga će Borusija potrošiti pare od Gecea, ali i gde će završiti naši Gojko Kačar, Miloš Krasić, Dejan Stanković… Budite uz MOZZART Sport i sutra i narednih dana, pa ćemo zajedno saznati odgovore.

(mozzartsport.com)
23.59 – Alesandro Nesta je izgleda odbio ponudu Monaka! Italijanski veteran koji je prošlu sezonu proveo u kanadskom Montrealu je na Tviteru napisao:
„Monako? Ne…“
Italijanski novinari prenose da je imao ponudu prebogatog kluba iz Kneževine, ali da se zahvalio.

23.50 – Lacio je praktično sve završio oko transfera kapitena Anderlehta i reprezentativca Argentine Lukasa Bilje. Pouzdani vezista je trenutno sa Gaučosima na reprezentativnim obavezama, a očekuje se da u narednih par dana doputuje u Rim, prođe lekarske preglede i potpiše četverogodišnji ugovor. Anderleht je već prihvatio ponudu Lacija u vrednosti od 5,5 miliona evra.

23.20 – Inter privodi kraju transfer Dušana Baste, a već je krenuo i u dovođenje drugog srpskog beka – Aleksandra Kolarova. Kako piše ostrvski Dejli Ekspres u Mančester Siti je stigla ponuda vredna 12 miliona evra za levonogog srpskog bombardera! Budući da je Siti produžio ugovor sa Klišijem, a da u Interu žele da se reše Alvara Pereire (pominje se Totenhem), dolazak Kolarova se čini još realnijim. Problem bi verovatno bila njegova plata, ali i on bi verovatno napravio neke ustupke za kontinuitet igara što bi mu u Interu bilo zagarantovano. Bilo bi lepo videti Inter sledeće sezone: desno Basta, levo Kolarov, a u sredini Kuzmanović!

22.00 Dijego Novareti koji je ovog proleća bio na meti Mančester Sitija pojačao je Lacio. Argentinski odbrambeni igrać je prethodne dve sezone nastupao za meksički klub Deportivo Toluka. Mršavko (koji deli ovaj nadimak sa Havijerom Pastoreom) će sledeće tri godine igrati za Nebeskoplave.

21.49 Pari Sen Žermen je zainteresovan da dovede Brazilca Ernanesa iz Lacija. Za njega će morati da izdvoje 30 miliona evra, što neće biti veliki problem imajući u vidu da ovog leta nisu trošili i da će ih sigurno napustiti Klement Šantom koji igra na istoj poziciji.

21.29 ZVANIČNO: Timi Simons se vratio u Klub Briž, tim čije je boje već branio od 2000. do 2005. godine. Iako ima 36 godina on je potpisao ugovor prema kojem će sledeće dve sezone igrati u plavo-crnom dresu.

21.14 Rubin iz Kazanja želi da otvori rasprodaju u Kvins Park Rendžersu – Rusi su zainteresovani za bivšeg igrača Real Madrida Estebana Granera. Za njega će morati da izdvoje pet miliona evra.

21.00 Marselo Bijelsa će u narednih nekoliko dana otputovati u Brazil kako bi potpisao ugovor sa Santosom, ali samo ako bude zadovoljan uslovima u klubu.

20.49 Liverpul je veoma blizu dovođenja Tijaga Ilorija (20), igrača Sportinga iz Lisabona koji doduše ove sezone više igrao za B ekipu Lavova. Mladić rođen u Londonu je ove zime odbio da pređe u Tuluz, iako su dva kluba dogovorila transfer vredan dva miliona evra.

20.44 – Aston Vila potvrdila da je angažovala napadača Alborga Niklasa Helenijusa (22), koji je u 102 meča za svoj bivši klub postigao 40 golova.

20.22 Konačno je jedan igrač došao na La Rosaledu umesto da je napusti – Portugalac Flavio Fereira pojačao je Malagu. Doskorašnji igrač Akademike može da igra kao štoper i zadnji vezni.

20.12 Agent Zlatana Ibrahimovića Mino Raiola potvrdio je da će njegov klijent i sledeće sezone nositi dres Pari Sen Žermena, tako da se Ibrakadabra ovog leta neće vratiti u Juventus kako se nagoveštavalo prethodnih nedelja. Dok je Napolijev predsednik Antonio de Laurentis izjavio je da je njegov klub odustao od dovođenja mladog igrača Parme Isaka Belfodila i da se okrenuo ka drugim transfer metama.

19.47 Potpredsednik Milana Adrijano Galijani plaši navijače Rosonera izjavljivanjem da postoji šansa da Stefan El Šaravi bude prodat ovog leta.

19.35 – Italijanska Skaj Italija piše da će Dušan Basta uskoro postati član milanskog Intera, o čemu se već nekoliko dana priča na Apeninima.

19.26 A sada par vesti o golmanima. Vito Manone je blizu povratka u domovinu, za trećeg čuvara mreže Arsenala zainteresovani su Đenova i Parma. Dok je Šaj Given pao u drugi plan u Aston Vili zbog odlične sezone Breda Guzana, te će Irac karijeru najverovatnije nastaviti u Seltiku. A jedan od najtraženijih čuvara mreže sa Ostrvra- Asmir Begović je izjavio kako je srećan u Stouku. Pitanje je da li bi to govorio i da je mesto među stativama na Enfildu ostalo upražnjeno kako se očekivalo na kraju sezone. Ali sve je poremetio Viktor Valdes kada je odlučio da i sledeće sezone igra za Barselonu.

19.14 ZVANIČNO: Hoakin prešao u Fjorentinu.

19.01 Pablo Ajmar je u avionu za Argentinu gde bi trebao da dogovori saradnju sa River Platom, klubom u kojem je i počeo karijeru.

18.55 Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je priznao da postoji kontakt između Sevilje i Liverpula povodom njegovog transfera na Ostrvo.
„Znam da se nešto dešava i počastvovan sam što me tako veliki klub kao što je Liverpul želi. Ostaću u Sevilji samo ako se pojačamo“, rekao je Rakitić.

18.43 Izgleda da Monako jako želi da na poziciji levog beka ima Francuza, tako da se pored Erika Abidala pominje i Junajtedov Patris Evra. On će verovatno napustiti Crvene đavole jer Dejvid Mojes želi da nastavi saradnju sa Lejtonom Bejnsom kojeg je trenirao u Evertonu.

18.13 Joan Kabaj novo je ime na listi želja Monaka, koji već ove sezone želi da napravi tim koji bi u narednim godinama mogao da se takmiči sa najjačim evropskim klubovima.

18.00 – Rudi Garsija i zvanično promovisan u novog trenera Rome. Bivši trener Lila potpisao je sa Vučicom ugovor na dve godine vredan tri miliona evra, uz opciju produžetka saradnje na plus jednu godinu.

17.30 – Doskorašnji fudbaler Javora Marko Momčilović, koji je bio na meti Crvene zvezde, zaobišao Marakanu i potpisao za rumunski Panduri.

17.20Dejvid Mojes u Izraelu ima specijalnog skauta, koji prati igre Tijaga Alkantare na Evropskom prvenstvu za mlade selekcije.

17.10 – Turski krilni napadač Gokan Tore je prešao u Bešiktaš na jednogodišnju pozajmicu iz Rubina. Momak je ponikao u Bajeru iz Leverkuzena, bio i u Čelsiju i ovo mu je prvi put da će igrati u nekom od klubova iz domovine. Ipak, Bešiktašu je mnogo neophodnije da reši pitanje trenera. Kajzeri im ne da Prosinečkog, Rudi Garsija ih je odbio zbog Rome, u igri su ostali Marselo Bijelsa i Tomas Šaf. Oni bi radije Bijelsu, ali je on skuplje rešenje jer traži platu od šest miliona evra po sezoni. Kad smo već kod Turske, spomenimo i da se Fenerbahče raspituje za Romana Pavljučenka iz Lokomotive, kao i da svim silama pokušava da angažuje levog beka Benfike Melgareha za koga se interesuje i Arsenal.

17.04 – Pročitaje ovde kratak tekst o egzodusu iz Malage i tužne sudbine koja je zadesila tim iz Andaluzije….

16:51 – Posle tačno devet godina i 3.468 dana provedenih u Interu, Dejan Stanković je odlučio da sporazumno raskine ugovor sa klubom sa kojim je osvojio sve što se osvojiti može. Bivši kapiten Orlova će verovatno napustiti Čizmu posle 15 godina i karijeru nastaviti u SAD ili Kanadi, postoji i opcija povratka u Lacio, takođe se pominju i Kina i Srbija, što je naravno manje verovatno…

16.25 – Zagrebački Dinamo planira ozbiljna pojačanja za narednu sezonu. Novo ime sa kojim pregovara Zdravko Mamić je iskusni grčki desni bek Jurkas Seitaridis. On bi došao kao zamema za Šimu Vrsaljka koji je na korak od transfera u Bajer iz Leverkuzena. Na njemu će Dinamo zaraditi pet miliona evra.

16.08 – Pasoš Fereira je pronašla zamenu za trenera Fonseku koji je otišao u Porto. Novi strateg kluba koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona je nekadašnji vezista Koštinja, a pomagaće mu bivši saigrač Maniš.

15.50 – Bolonja pregovara sa iskusnim italijanskim napadačem Rolandom Bjankijem. Njemu je istekao ugovor sa Torinom i kao slobodan igrač će preći u Bolonju. Takođe, Kjevo je saopštilo da će Alberto Paloski i naredne sezone predvoditi njihov napad. Ali i dalje ostaje u pola-pola vlasništvu Milana i Kjeva.

15.34 – Ko će naslediti Falkaa u Atletiku? Prvo se pominjao Alvaro Negredo iz Sevilje, ali sada Marka piše da je najveća želja Madriđana za poziciju cenatrfora: Roberto Soldado. Sjajni napadač je na izlaznim vratima Valensije, a želi ga i Totenhem. Atletiko taokđe hoće da dovede i Matijasa Gintera štopera malde reprezentacije Nemačke iz Frajburga. Podsetimo da je Atletiko već kupio napadača Rajo Valjekana Lea Baptistaoa. Jorgandžije su naciljale i Martina Demikelisa kojem je istekao ugovor sa Malagom.

15:25 – Malo vesti i iz srpskog fudbala: novi desni bek Partizana biće Nikola Aksentijević. On će najkasnije do ponedeljka stići u Humsku kao pozajmljen fudbaler kiparskog Apolona i zameniti Aleksandra Miljkovića, kome je isekao ugovor. S druge strane, napadač Marko Šćepović najavio je da će u naredne dve sedmice najverovatnije napustiti tabor srpskog prvaka, njegova naredna destinacija mogla bi da bude Italija.

15.00 – Danski mediji prenose da je Milan počeo pregovore oko dovođenja Kristijana Eriksena iz Ajaksa. Danski plejemejker je prerastao okvire holandske Eredivizije, žele ga Borusija i Liverpul i gotovo sigurno će ovog leta napustiti Ajaks. On je odavno na listi želja Milana, a njegov menadžer Martin Šop je juče bio na sastanku u Italiji sa čelnicima Rosonera. Klub sa San Sira je voljan da ponudi 15 miliona za Eriksena, ali će Ajaks tražiti desetak miliona više.

Milan očajnički traži ofanzivnog vezistu jer će naredne sezone igrati u formaciji 4-3-1-2 gde će uloga tog ofanzivca biti možda i ključna za igru celog tima. Pošto je povratak Kake isključen, spekulisalo se o Dijamantiju iz Bolonje ili Iličiću iz Palerma, ali je Eriksen daleko najbolji izbor. Međutim, cena bi mogla da bude problem… Kad smo već kod Milana i Ajaksa, recimo i da je njihova igračka legenda Marko Van Basten odbio ponudu truskog Eskišehira da ih trenira u narednoj sezoni i sigurno ostaje u Herenvenu. Pogledajte zbog čega „pola Evrope“ želi Eriksena.

 

 

14.55 – Čileanac Manuel Itura je prešao iz Malage u redove lokalnog rivala Granade i potpisao trogodišnji ugovor. Vezista dolazi kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Malagom.

14.48 – Verovali ili ne, ali Arsenal ima pet ponuda za Niklasa Bentdnera?! Danac je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Juventusu gde je odgrao devet mečeva i nije postigao nijedan gol. Ali, to očigledno ne smeta vlasnicima pojedinih klubova.
„Arsenal je dobio pet ponuda za mene i svih pet ih je zadovoljilo. Sada je na meni da izaberem jednu od njih“, rekao je visoki Danac. Šta bi tek bilo da je dao par golova? Ko zna, moćda bi ga i Barselona tražila…

14.30 Gazeta delo Sport piše da će Gonzalo Iguain napustiti Real Madrid tek ako se poklope neke stvari. Tačnije ako dođe Karlo Anćeloti – što je izvesno – i ako dođe Luis Suarez – što je manje izvesno. Tek ako Urugvajac pređe u Real, Anćeloti će se odreći Iguaina za koga se interesuju Juventus i Arsenal.

14.22 – U Šalkeu se ne boje da će ostati bez prve zvezde Julijana Draklsera. Njega žele Borusija i Čelsi, ali u Gelzenkirhenu smatraju da niko neće platiti cenu koju oni traže.
„Samo ću vam reći da je Draklser skuplji od Gecea. U pitanju je velika suma novca i ne verujem da ćemo ostati bez Draklsera“, rekao je sportski direktor Horst Helt, a nemački mediji pitšu da je obeštećenje za Draklsera 45,5 miliona evra.

14.15 – Belgijski veteran Timi Simons (36) napustio je nemački Nirnberg i potpisao dvogodišnji ugovor sa Klub Brižom.

13.56 – Menadžer Masima Ambrozinija se sreo sa predstavnicima Fiorentine. Posle 18 godina kapiten je napustio Milan, a žele ga i Vest Hem i neki klubovi iz MLS lige.

13.40 – Everton i njegov menadžer Roberto Martinez su prvi koji su pokazali interesovanje za Davida Albeldu, koji je posle 15 godina napustio Valensiju.

13.23 – Borusija Dortmund i Totenhem vode mrtvu trku za dovođenje novog brazilskog čuda – Bernarda (20)! Reč je o ofanzivnom vezisti koji je fudbalski eksplodirao u minulih godinu dana igrajući za Ateltiko Mineiro. Borusija je već ponudila 15 miliona evra za talentovanog Brazilca, a istu sumu novca je spremio i Totenhem. Oba kluba žure da dovedu Bernarda dok se u trku nisu uključili neki moćniji i bogatiji klubovi. Međutim, problem je što igrač nije baš zagrejan za selidbu u Evropu.
„Želim da ostanem i pomognem timu u polufinalu Kopa Libertadores“, poručio je Bernard koji će biti deo brazilske reprezentacije na predstojećem Kupu Konfederacija, gde bi cena mogla da mu vrtoglavo poraste, pa je razumljiva žurba Borusije i Totenhema.

 13.18 – Novi italijanski prvoligaš Livorno, doveo je na pozjamicu iz Fiorentine, Švajcarca bosanskog porekla Harisa Seferovića.

13.14 – Kako prenosi Bild Hamburg želi da se reši Berga, Kačara i Tešea, ali i da angažuje paragvajskog veterana Rokea Santa Kruza. Nastavlja se osisanje Malage. Santa Kruz kreće stopama Hoakina (Fiorentina) i Tulalana (Atletiko Madrid)

12.50 – Anži je spremio transfer bombu! Ponudiće Sent Etjenu 25 miliona evra za sjajnopg napadača Pjera Obamejana koji je blistao u prošloj sezoni i postao želja mnogih klubova poput Borusije Dortmund, Bajera, Fiorentine, Njukasla, Arsenala… Ali, niko od njih neće ponuditi toliki novac kao Anži.

12.38 – Posle Tota Di Natalea, još jedna legenda Serije A ostaje u klubu gde je ikona. Havijer Zaneti je potpisao produženje ugovora sa Interom do 2014. godine, što će vrlo verovatno biti i njegov poslednji ugovor jer će po završetku imati 41 godinu. Mada, kada je on u pitanju nikada niste sigurni…

Inter6
12.26
– Evo je i glasina dana! Ugledni ostrvski Independent i španska Marka pišu da je Monako spremio 100 miliona evra za Kristijana Ronalda! Mnogi će reći da je u pitanju klasičan trač, ali to i nije tako nerealno. Ako su dali za Falkaa 60 miliona, a za Rodrigeza 45 miliona evra, zašto ne bi ponudili 100 miliona evra ze jednog od najboljih igrača sveta? Novac nije problem prebogatom gazdi Dmitriju Ribolovljevu. Ali, ponuda je jedno, a realizacija transfera nešto sasvim drugo…

12.12 – Legenda ostaje na Friuliju! Udineze nema navijačku armiju, ali te pristalice koje imaju su danas verovatno presrećne posle vesti objavljene na zvaničnom sajtu. Antonio Di Natale je produžio ugovor sa Zebrama do 2015. godine. Sjajni strelac će zarađivati 1,7 miliona evra u sledećoj sezonu, plus 300.000 evra u poslednjoj sezoni ugovora. U Udineze je došao 2004. godine i do sada je postigao 185 golova u crno-belom dresu. Sledeći cilj mu je brojka 200.

12.04 – Mediji iz Portugalije uveravaju da je sve gotovo oko prelaska Ezekijela Garaja iz Benfike u Mančester Junajted. Argentinski štoper stiže na Old Traford po seni od 20 miliona evra, a polovina od te sume ide Realu iz Madrida. Naime, Garaj je iz Reala stigao u Benfiku u sklopu transfera Anhela Di Marije, a tada je dogovoreno da 50 odsto od njegove kasnije prodaje pripadne Kraljevskom klubu. Očekuje se da ga u Lisabonu zameni zemljak Lisandro Lopez iz Estudijantesa.

11.51Bernd Šuster je glavni kandidat da zameni Manuela Pelegrinija na klupi Malage. Kad smo već kod trenera, očekuje se da Rudi Garsija danas bude i zvanično promovisan u trenera Rome.

11.44 – Rubin se interesuje za španskog vezistu iz KPR Estebana Granera, a novi trener Valensije Miroslav Đukić je poručio da francuski defanzivac Žeremi Matje nije na prodaju, iako se Barselona raspituje za njega.

11.40 – Aston Vila je ponudila 5,5 miliona evra za fefanzivca iz danskog Nordsjelanda, Danijela Okorea, koga takođe žele i Sevilja i Njukasl.

11.20 – Iako su Italijani najavljivali da je su se Juventus i Torino dogovorili, štoper Anđelo Ogbona još nije potpisao za Staru damu. Gradski rivali su juče pregovarali četiri sata, ali nisu realizovali transfer. Torino traži 13 miliona evra za sjajnog štopera, dok bi Juve po svom starom dobrom običaju želeo da uključi i neke igrače u transfer i pokuša da plati što manje. Pogledajte zašto je Juventus toliko zapeo za tamnoputog reprezentativca Italije.

 

11.12 – Izgleda da je sve gotovo oko transfera Hoakina iz Malage u Fiorentinu. Španac će potpisati trogodišpnji ugovor sa Violom i zarađivati dva miliona evra po sezoni. Obeštećenje je oko tri miliona evra. Opet dobar posao Fiorentine. Od kada je letos Danijele Prade došao na mesto sportskog direktora umesto kontroverznog Korvina (to je onaj što je uglavnom dovodio fudbalere sa našeg podneblja u saradnnji sa jednim poznatim menadžerom) Fiorentina posluje odlično. Podsetimo da su letos za relativno male pare doveli igrače poput Borhe Valera, Gonzala Rodrigeza ili Matija Fernandeza. Još kada se Đuzepe Rosi vrati u formu, Montela će imati sjajan tim. Pa, čak i ako odu Jovetić i Ljajić.

11.01 – Sanderlend je baš rešio da što pre završi posao u prelaznom roku. Pre dva dana smo pisali da su doveli štopera Lacija Dijakitea i vezistu Bazela Kabrala. A, sada žele još dva igrača. Spremili su 10 miliona evra za holandskog napadača iz Volfsburga Basa Dosta koji se nije najbolje snašao u Nemačkoj gde je došao sa reputacijom gol mašine. Di Kanio želi i još jednog igrača iz svog voljenog Lacija. Reč je o desnom beku Kavandi.

10.48 – Monako bi do kraja nedelje mogao da ozvaniči dolazak Erika Abidala iz Barselone, pošto francuski mediji prenose da je sve dogovoreno izmđeu kluba iz Kneževine i bivšeg defanzivca Barselone.

10.43 – Novi menadžer Evertona Roberto Martinez planira da za sobom iz Vigana dovede i dvojicu fudbalera. Prvi je paragvajski defanzivac Antolin Alkaraz koji dolazi kao slobodan igrač, a drugi je napadač Aruna Kone. Gradski rival Liverpul je kompletirao transfer napadača Selte Jaga Aspasa, očekuje se i dolazak njegovog zemljaka Luisa Alberta iz Sevilje. Što se odbrane tiče, želje Brendana Rodžersa su Papadopulos iz Šalkea i Aldeirverld iz Ajaksa.

10.37 Karlton Kol je na putu da opet sarađuje sa trenerom Stivom Klarkom. Ovoga puta u VBA, gde bi kao slobodan igrač bez obeštećenja došao da zameni Romelua Lukakua. Inače, Džoi Barton je navodno spreman da se odrekne 3,5 miliona funti koliko mu garantuje ugovor u KPR, samo da bi karijeru nastavio u Marseju gde je prošlu sezonu proveo kao pozajmljen igrač.

10.33 – Totenhem je spreman da ponudi 20 miliona evra za Fredija Guarina, ponajboljeg igrača Intera u prošloj sezoni. Iako je juče Morati rekao da Kolumbijac budućnost kluba i da nije na prodaju, ovakvu ponudu bi mogao da sasluša. Andre Viljaš Boaš odlično poznaje Guarina, jer ga je on praktično fudbalski otkrio u Portu i sada želi da obnove saradnju…

10.28 – Njukasl će rešiti Aston Vilu muka sa Darenom Bentom. Skupoceni napadač je bio najveće opterećenje za budžet Aston Vile, a na terenu i nije bilo neko koristi od njega. Ipak, to ne smeta Njukaslu čiji trener Pardju želi da angažuje Benta. Spremio je šest miliona funti za obeštećenje, što će u Vili rado prihvatiti, ali će i Bent morati da smanji nedeljnu platu koja iznosi 70.000 funti. Inače, Njukasl je praktično sve završio oko angažmana Tventeovog štopera Daglasa. Brazilac dolazi kao slobodan igrač.

10.26 – Evo i jedna vest interesantna navijačima Crvene zvezde. Nekadašnji kapiten crveno-belih Nenad Kovačević je potpisao ugovor na godinu plu godinu za francuskog drugoligaša Nim. U prethodnoj sezoni je igrao za azerbejdžanski Baku i rumunski UTA Arad

10.21 – Najzanimljivija vest stiže iz Katalonije. Barselona želi da dovede Fernanda Toresa, koji će Murinjiovim dolaskom postati višak na Stamford Bridžu. Katalonski Sport je celu naslovnu stranu posvetio navodnom dolasku El Ninja, dok Mundo Deportivo piše da će Barselona ovog leta doživeti pravu rekontrukciju i da je čak 14 fudbalera na prodaju. Reč je o golmanu Viktoru Valdesu mladim nadama Ojeru Olazabalu, Marku Bartri, Džonatanu Dos Santosu, Rafinji, Tijagu Alkantari i Kristijanu Telju, Đeraru Delufeuu, povratnicima sa pozajmica Bojanu Krkiću, Isaku Kuenki, Andreu Fontasu i Ibrahimu Afelaju kao i napadačima Davidu Vilji i Aleksisu Sančezu.

10.00 – Dobro jutro vam želimo, opet smo tu. Krećemo u „prečešljavanje“ fudbalske Evrope. Podsetite se i koji sve prelasci i spekulacije su obeležili dosadašnji deo prelaznog roka na našoj stranici posvećenoj transferima.