• Почетна
  • СПОРТ
  • Transferi (10 jun): Real se pojačava i bez trenera, Kavani želi u Čelsi, Murinjo hoće i Drakslera
Прочитај ми чланак

Transferi (10 jun): Real se pojačava i bez trenera, Kavani želi u Čelsi, Murinjo hoće i Drakslera

0

Igraci transfer67222.43 – Betis je doveo čileanskog vezistu Lorenca Rejesa (21) iz Huačipata.

22.32 – Leverkuzen planira da pojača defanzivnu liniju, a pik je pao na Tobija Aldervirelda iz Ajaksa. Sportski direktor Aspirindžija Rudi Feler i menadžer Mihael Reške gledali su uživo Belgijanca protiv Srbije (2:1) na stadionu Kralj Boduen.

„Pažljivo ga pratimo“, procedio je kroz zube Feler koji će morati da uđe u trku sa Liverpulom i Totenhemom.

(mozzartsport.com)
21.25 –
Lazar Marković je i zvanično postao novi član Benfike. Šta je srpski reprezentativac govorio na predstavljanju u novom klubu možete pročitati OVDE.
21.20 – Kraljevski klub potpisaće četvorogodišnji ugovor sa sada bivšim igračem Sao Paola, Karlosom Enrikeom Kasemirom, koji je ove sezone nastupao za B tim Reala na pozajmicu. Mladi brazilski vezista postigao je jedan gol na 15 mečeva, a u aprilu je debitovao i za A tim, kada su Madriđani savladali Betis rezultatom 3:1. Kasemiro stiže na Santijago Bernabeu za šest miliona evra, koliko stoji u klauzuli ugovora ukoliko neki klub želi da ga otkupi.
20.50 – Paulo Fonseka i zvanično je promovisan za novog trenera Porta, koga je pre neki dan najavio prvi čovek kluba Pinto da Kosta. Sada već bivši strateg Pasoš Fereire zameniće Vitora Pereiru.

„Čast mi je da budem trener šampiona. Ne mogu da sakrijem sreću. Imam visoke ambicije i želim da dominiramo na terenu“, poručio je Fonseka na predstavljanju.

20.22 – Majorka je za novog trenera imenovala Hoze Luisa Oltru, nekadašnjeg stratega Deportiva iz La Korunje. On je na klupi tima sa Baleara zamenio Gregorija Manzana, koji nije uspeo da spase klub ispadanja iz Primere.

19.50 – Šefild junajted imenovao je dojučerašnjeg trenera Evertona Dejvida Veira za novog menadžera kluba.
„Svestan sam kakvu šansu sam dobio i poručujem navijačima da ću dati sve do sebe“, rekao je Veir.

19.02 – Širi se kolonija Srba u Lisabonu. Filip Marković, rođeni brat Lazara, otputovao u Lisabon, gde bi trebalo da oberi saradnju sa Benfikom. Opširnije pročitajte OVDE.

18.40 – Nemci pišu da je na listi žeja Žozea Murinja i jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala – Julijan Draklser. Supertalentovani vezista Šalkea je na meti mnogih velikih klubova, ali ga koči otkupna klauzula od 45 miliona evra. Pitanje je da li je Čelsi spreman da plati toliko. Opširnije, OVDE.

17.55 – Konačno je izgleda rešeno i pitanje trenera Rome. Novi strateg Vučice bi trebalo da bude Rudi Garsija dosadašnji trener Lila. Sada možemo očekivati i aktivniju ulogu Rome na fudbalskoj pijaci…

17.35 – Malo vesti iz Engleske. Paulo Fereira napušta Čelsi pošto mu je istekao ugovor, što je danas potvrdio i Murinjo. VBA nudi novi ugovor Zoltanu Geri, a Stiven Rid odlazi iz pomenutog kluba. Talentovani Andreas Vajman je odbio ponudu Liverpula i potpisao novi ugovor sa Aston Vilom. Takođe, novi trener Evertona Roberto Martinez je istakao da očekuje da Maruan Felaini ostane na Gudison Parku. .

17.31 – PSŽ je praktično ostao bez trenera pošto se samo čeka zvanična promocija Karla Anćelotija u Real Madridu, pa se šampion Francuske već bacio na dovođenje novog stratega. Iako se prvo pominjao Loran Blan, izgleda da je sada izbor pao na Gusa Hidinka, kojem je istekao ugovor sa Anžćjem.
„Novi ugovor sa Anžijem? Videćemo. Narednih dana ću doneti konačnu odluku o nastavku karijere„, rekao je Hidink.

17.25 – Iz Italije stižu informacije da se konačno i Milan aktivirao u prelaznom roku. Alfa i omega Rosonera Adrijano Galijani se sastao sa kolegom iz PSŽ, Leonardom, a pretpostavlja se da je tema bio Havijer Pastore.

16.59 – Iza Tventea je očajna sezona u kojoj je najavljivao pohod na titulu, a na kraju je ostao i bez plasman u Ligu Evrope. Tim iz Enshedea bi mogao da doživi korenite promene ovog leta, a moguće je da klub napusti čak i prva zvezda Dušan Tadić koji je letos došao iz Groningena.
„Lepo mi je u Tventeu, ali ja sam profesionalac i ukoliko stigne prava ponuda, sešćemo za sto Tvente, ja i moj menadžer i porazgovarati. Postoji interes nekih klubova, ali sve sam prepustio mom menadžeru“, poručio je Tadić, koji odlazi na odmor u Tursku, pa u Srbiju.

16.47 – Srpski reprezentativac Lazar Marković je prošao lekarske preglede na La Lužu i naredne dve sezone nosiće dres Benfike, gde ga je Čelsi prosledio na dvogodišnju pozajmicu.

16.26 – Galatasaraj je i definitivno odustao od dovođenja Nanija iz Mančester Junajteda zbog previsoke cene. Ali, su sada oko bacili na levonogog peruanskog bombardera Huana Manuela Vargasa. Peruanac je prošlu sezonu proveo kao pozajmljen igrač Fiorentine u Đenovi, ali nijedan od dva kluba nema neku preterano veliku želju da ga zadrži, pa bi Galata mogla da ga dobije za samo 2,5 miliona evra. Istovremeno, stiže vest da bi brazilski vezista Felipe Melo mogao da napusti Galatasaraj, jer za njega intereseuju klubovi iz domovine: Sao Paulo, Kruzeiro i Flamengo.

16.10 – Hamburg pokušava da se reši trojice igrača na koje neće računati u sledećoj sezoni. Klub iz najveće nemačke luke želi da proda našeg Gojka Kačara, Roberta Tešea i Markusa Berga. Od njih trojice, interesovanje postoji jedino za Berga. Šveđanin je na meti Panatinaikosa, ali je problem njegova plata o 1,8 miliona evra godišnje, koju Panatinaikos ne može da mu garantuje.

15.55 Žoze Murinjo je i zvanično predstavljen na Stamford Bridžu. OVDE pročitajte šta je rekao i kako opet nije propustio priliku da pecne rivale iz Barselone.
15.36 – Kakav bi ovo bio dan za tarnsfere, a da ne izađe neka informacija o Robertu Levandovskom? Borusija je sinoć potvrdila da će ga zadržati u Dortmundu po cenu da ga izgubi bez obeštećenja narednog leta. A, evo i zašto:

“Kao prvo, potpuno je legitimno da igrač izrazi svoju želju za odlaskom. U poslednje četiri nedelje smo dva puta bili u telefonskom kontaktu sa čelnicima Bajerna. Rekao sam im da nam moraju poslati pisanu ponudu za Levandovkog, ali do današnjeg dana se to nije dogodilo. Robert ovo leto definitivno neće u Bajern i to smo mu saopštili. Ako želi u Minhen, moći će da to napravi sledeće godine. Mi imamo računicu. Prošle smo sezone u Ligi šampiona zaradili oko 70 miliona evra. Bude li i u idućoj sezoni igrao jednako dobro, velika je verovatnoća da ćemo zaraditi veći iznos nego što bismo dobili od obeštećenja. Odluku da ga zadržimo u klubu smo zajednički doneli sportski direktor Mihael Cork, trener Jirgen Klop i ja, a o svemu smo obavestili i Upravni odbor”, rekao je prededsednik Borusije, Hans Joakim Vacke.

15.20 – Peskara je saopštila da je od moskovskog CSKA otkupila ugovor srpskog defanzivca Uroša Ćosića. Ćosić je prošlu sezonu proveo kao pozajmljen igrač Armejaca u Peskari koja je posle samo jedne sezone napustila Seriju A i prseslila se u niži rang.

15.00 – Grčki veteran Jorgos Karagunis ima nameru da završi karijeru u Australiji. Tamošnji mediji prenose da Grk stiže iz Fulama u Melburn Viktori, nekadašnji klub Elija Babalja.

14.45 – Napadač Andelehta Diumersi M’Bokani je odbio transfer u Dinamo iz Kijeva koji je za njega ponudio 12 miliona evra. Reprezentativac Kongoa se nada prelasku u Vest Bromvič Albion.

14.10 – Dolazak Edinsona Kavanija u Čelsi je sve bliže! Spekulacije da bi za 68 miliona evra mogao da pređe iz Napolija na Stamford Bridž, podgrejao je upravo Urugavajac današnjom izjavom da bi voleo da pređe u Čelsi. Pogledajte šta je izjavio Kavani.

14.00 – Iz Turske stiže i vest da je Galatasaraj spreman da posle samo šest meseci proda Veslija Snajdera! To je izjavio predsednik Galate, Unal Ajsal. Ranije se pominjalo da bi Snajder mogao da bude jedno od potencijalnih pojačanja Murinja u Čelsiju, jer su imali sjajnu saradnju u Interu.

13.48 – Malo vesti iz Turske. Podsetimo da je Fener već realizovao transfere Bruna Alveša i Oskara Kardoza. Ali, ne zaustavljaju se na tome. Traže i trenera, a prva želja je strateg Šahtjora Mirčea Lučesku koji je pre par godina trenirao ljutog rivala Galatasaraj. Što se igračkog kadra tiče, zainteresovani su za još jednog Paragvajca iz Benfike. Reč je o levom beku Melagrehu koga traži i Atletiko Madrid. Ako ne uspeju da dovedu njega, sledeća meta za levi bok je Benoa Asu Ekoto kojem je istekao ugovor sa Totenhemom.

13.25 – Da se podsetimo i nekih transfera naših fudbalera koji su obeležili dosadašnji deo prelaznog roka.

Lazar Marković (Partizan – Benfika) – 10 miliona evra
Filip Đuričić (Hereven – Benfika) – 6 miliona evra
Nemanja Gudelj (Breda – AZ Alkmar) – 3 miliona evra
Uroš Spajić (Crvena zvezda – Tuluz) – 1,5 miliona evra
Stefan Mitrović (Kortrijk – Benfika) – 1,1 milion evra
Miralem Sulejmani (Ajaks – Benfika) – bez obeštećenja
Uroš Matić (Košice – Benfika) – bez obeštećenja
Milan Smiljanić (Partizan – Genčlerbirligi) – bez obeštećenja

13.15 – U Barseloni imaju lepe želje, ali pitanje je koliko su one ostvarive. Potraga za štoperom je već mesecima prioritet Barse pošto je Abidal napustio klub, a kapiten Pujol ima mnogo problema sa povredama. Katalonski mediji pišu da se Barselona opet okrenula Tijagu Silvi. Ali, pod uslovom da Brazilac iz PSŽ smanji platu za 30 odsto što je malo verovatna opcija…

13.05 – Ni Borusija Dortmund, ni Bajer Leverkuzen – Kevin De Brujn će naredne sezone igrati za Čelsi! Talentovani Belgijanac koga je Čelsi kupio još pre dve godine, a potom ga slao na pozajmice u Genk i Verder je bio na meti Farmaceuta i Milionera, ali je Žoze Murinjo procenio da mu je potreban baš takav igrač i odlučio je da mu pruži šansu na Stamford Bridžu naredne sezone. Isti važi i za Romelua Lukakua, koga je Čelsi pozajmio VBA. Lukaku takođe ostaje kod Murinja. Ali, treći Belgijanac ipak neće dobiti šansu u Čelsiju. Golman Tibo Kurtoa će i narednu sezonu provesti na pozajmici u madridskom Atletiku, kao što je to bio slučaj i prethodne dve godine. Murinjo ima više poverenja u Petra Čeha.

12.40 – Vreme je da još jedan Belgijanac zaigra na velikoj sceni. Defanzivac Ajaksa Tobi Alderveirld će uskoro krenuti stopama zemljaka Tomasa Vermalena i Jana Fertongena koji su prethodnih godina zamenili dres Amsterdam za Ostrvo i ostavili sjajan utisak. Uostalom, Premijer liga je postala prava Meka za belgijske fudbalere. Za Aldeirverlda se intereseuju Liverpul i Totenhem.

„Engleska, pa i Nemačka su najbolje lige na svetu gde bi mogao još da napredujem. Ali, ne želim u timove koji se bore za opstanak. Ako ne dođe ponuda nekog jačeg kluba, mogao bih da ostanem još jednu sezonu u Ajaksu“, rekao je štoper Ajaksa.
Međutim, da se to ne desi, pobrinuće se Liverpul i Totenhem koji su spremni da izdvoje desetak miliona evra za reprezentativca Belgije.

12.15 – I pored toga što još nema trenera, Roma uveliko radi na prelaznom roku. Vučica je prema infromacijama sa Apenina završila posao oko dovođenja Mehdija Benatije, štopera Udinezea za koga su se interesovali Milan, Inter i PSŽ. Rimljani su za Marokanca platili Udinezeu 6,5 miliona evra. Možda je ovo znak i da su spremni da prodaju supertalentovanog Brazilca Markinjosa koga žele i Mančester Siti i Barselona i za koga bi mogli da uzmu između 25 i 30 miliona evra.

11.55 – Da se malo podsetimo i stanja na fudbalskoj pijaci u Srbiji. Meta Partizana i Vojvodine, Miloš Josimov je završio u Slovanu. Partizan će teško i do napadača Rada Uroša Đurđevića, za koga se interesuje Udineze. Upravo je italijanski klub želeo Partizanovog napadača Aleksandra Mitrovića, ali je odbijen, pa se okrenuo Đurđeviću. Novi član crno-belih bi mogao da postane i vezista Hofenhajma Filip Malbašić, kao i Nikola Gulan, povratnik iz Italije. Što se tiče Crvene zvezde, tamo je još sve nepoznato zbog velikih finansijskih problema kluba. Odlaze Mijailović i Pantić, verovatno i Mudrinski, možda i Kasalica i Milivojević ako dođu prave ponude. Što se pojačanja tiče, najizvesniji je dolazak levog beka Javora, Momčilovića.

Igraci transfer672.jpg90111.35 – Valter Macari kreće u rekonstrukciju Intera. Prvi igrač koji će pojačati Neroazure je naš reprezentativac Dušan Basta. Pošto Macari forsira formaciju 3-5-2, Basta će biti idealno rešenje za desni bok, jer je istu poziciju igrao i u Udinezeu. Dva kluba su sve dogovorila, ostalo je još da Basta dogovori lične uslove. Međutim, Macari ima još dve naredbe: napadač i zadnji vezni! Za prvu poziciju, Macarijev izbor je Brazilac Fernando iz Porta. Momak koga zovu Hobotnica zbog toga što stiže da zatvori sve rupe na terenu je i na listi želja Monaka, pa će Inter morati da izdvoji minimum 20 miliona evra za njega. Što se napada tiče, Macari želi jedno iskusno ime, a to bi mogao da bude Alberto Đilardino. Popularni Đila je igrač Đenove na pozajmici u Bolonji, a Inter Đenovljanima nudi Argentinca Skelota u zamenu za napadača koji je nosio i dres gradskog rivala Milana. Đilardino bi trebalo da bude partner u napadu neiskusnom Mauru Ikardiju koji je došao iz Sampdorije.

11.20 – Kako piše italijanski Tutosport Dejan Stankovićželi da završi karijeru u Laciju i tim povodom je kontaktirao predsednika rimskog kluba Klaudija Lotita. On na stolu već ima ponude kanadskih MLS ligaša Toronta i Montreala.

11.08 – Pominjala se ponuda Mančester Sitrija teška 40 miliona evra za Stefana El Šaravija ili Karlos Tevez plus 15 miliona evra, ali mladi Italijan ne želi da ide iz Milana. Faraon se na svom Tviter nalogu zahvalio Građanima.
„Ako me Siti zaista želi, počastvovan sam. Ali, ja želim da ostanem u Milanu“.

11.00 – Danas u 14.30 časova je zakazano i zvanično predstavljanje Žozea Murinja u Čelsiju. Mnogi strani mediji spekulišu da bi Posebni kao prvi poklon od Romana Abramoviča mogao da dobije Edinsona Kavanija, što je najavljeno pre par dana. Navodno je spor oko osam miliona evra, pošto Čelsi nudi 60, a Napoli traži 68 miliona evropskih novčanica.

10.53 – Zamislite, postoji i igrač koji želi da napusti Monako!? Dok sve svetske zvezde žele u Kneževinu zbog silnih miliona gazde Ribolovljeva, 20-godišnji Nampalis Mendi želi da napusti Monako. Momak koga su već prozvali Novi Makelele je šokirao sve u klubu željom da napusti Monako. Za njega je zainteresovan Mančester Junajted.

10.45 – U Italiji je tema broj jedan dolazak napadača u Juventus. Stara dama je još ranije obezbedila dolazak Fernanda Ljorentea bez obeštećenja, ali žele još makar dva špica. Jednog klasičnog sidraša i jednog polišpica. Izbor su Gonzalo Iguain i Stevan Jovetić, ali za to će morati da izdvoje najmanje 60 miliona evra, pa je za oečkivati da kupe samo jednog. Mada, spominje i dolazak Karlosa Teveza. U međuvremenu, Milan bi da iskoristi tu situaciju i da za male pare dobije Alesandra Matrija. Napoli čeka rasplet sa Kavanijem i tek onda će krenuti po njegovu zamenu. Prva želja bi tada bio Mario Gomez, a Benitezu se sviđa i mlada nada Parme Išak Belfodil.

10.30 – Počinjemo! Engleska i danas bruji o dve teme koje se tiču Real Madrida. Jedna je da Mančester Junajted po svaku cenu želi Kristijana Ronalda i da je klub sa Old Traforda baš zbog toga ovako miran u prelaznom roku, piše San. Sa druge strane Dejli Mejl navodi da Real i dalje ne odustaje od Gereta Bejla i da bi Zinedin Zidan uskoro mogao da dođe u London sa ponudom teškom 90 miliona evra! Liverpul se drži strategije dovođenja mladih igrača, pa je tako blizu transfera 20-godišnjeg krila Sevilje Luisa Alberta za koga nude pet miliona funti.

SPECIJAL MOZZART SPORTA – FUDBALSKA PIJACA IZ MINUTA U MINUT

Iako je sa takmičenjima gotovo, daleko od toga da je fudbal zamro u Evropi. Borba za trofeje je gotova, ali borbe na fudbalskoj pijaci tek počinju. Iako prelazni rok zvanično startuje tek 1. jula, gotovo svi evropski klubovi su odavno započeli startegije stvaranja timova za narednu sezomnu. Pljušte milioni od Pirineja do Ostrva, od Pariza do Istanbula. Svi žele da što ranije ugrabe ono što su pikirali kako bi timovi što kompletniji započeli pripreme.

Od danas je MOZZART Sport za vas spremio specijal “Transferi 2013.” na kojem ćete moći detaljno da se informišete o dešavanja na fudbalskoj pijaci. Navikli smo vas da intezivno pratimo dešavanja u 14 liga širom Evrope. Isti slučaj će viti i sa fudbalskom pijacom. U blogu koji će biti aktivan od jutra do ponoći moći ćete svakog dana do 1. septembra iz minuta u minut da čitate najsvežije vesti iz prelaznog roka, da u svojim komentarima ostavljate komentare, da glasate u našim anketama.

Da se podsetimo i šta je do sada urađeno na fudbalskoj pijaci. Sve je počelo šokantnim potezom Bajerna da ljutog rivala Borusiju “osakati” odvođenjem prve zvezde Marija Gecea za 37 miliona evra. Transfer koji je sve ostavio bez daha je bio dolazak Radamela Falkaa iz Atletika u Monako za 60 miliona evra. Gazda francuskog kluba Dmitrij Ribolovljev ne žali para ovog leta da dovede svetske zvezde u kneževinu, pa je već kupio i Džejmsa Rodrigeza, Rikarda Karvalja i Žoaa Moutinja. A, nameračio se na još nekoliko bivših asova Porta.

Barselona je okončala sagu godine i za 57 miliona prizemljila na Nou Kamp brazilsko čudo zvano Nejmar. Ni Mančester Siti se ne drži po strani, pa je već potrošio 60 miliona evra na Fernandinja (Šahtjor) i Hesusa Navasa (Sevilja).

Igraci transfer672.jpg901.jpg75TOP 10 ZAVRŠENIH TRANSFERA

Radamel Falkao (Atletiko – Monako) – 60 miliona evra
Nejmar (Santos – Barselona) – 57 miliona evra
Džejms Rodrigez (Porto – Monako) – 45 miliona evra
Fernandinjo (Šahtjor – Mančester Siti) – 40 miliona evra
Mario Gece (Borusija – Bajern) – 37 miliona evra
Žoao Moutinjo (Porto – Monako) – 25 miliona evra
Hesus Navas (Sevilja – Mančester Siti) – 20 miliona evra
Riki Van Volfsfinkel (Sporting L. – Norič) – 10 miliona evra
Ektor Erera (Pačuka – Porto) – 10 miliona evra
Sokratis Papastatopulos (Verder – Borusija D.) – 9,5 miliona evra

Međutim, ono pravo se tek očekuje. Klubovi poput Čelsija, Mančester Junajteda, Real Madrida, Juventusa, Liverpula, Arsenala, Intera ili PSŽ će tek da otpečate klupske kase i krenu u šoping. Kakve su se sve spekulacije pojavljivale u bezi ovih klubova pogledajte OVDE.

POTENCIJALNIH TOP 10 TRANSFER BOMBI

Kristijano Ronaldo (Real Madrid – Mančester Junajted) – 100 miliona evra
Geret Bejl (Totenhem – Real Madrid) – 90 miliona evra
Edinson Kavani (Napoli – Čelsi) – 68 miliona evra
Hulk (Zenit – Čelsi) – 55 miliona evra
Luis Suarez (Liverpul – Real Madrid) – 46 miliona evra
Stefan El Šaravi (Milan – Mančester Siti) – 40 miliona evra
Vejn Runi (Mančester Junajted – PSŽ) – 35 miliona evra
Robert Levandovski (Borusija – Bajern) – 30 miliona evra
Mario Gomez (Bajern – Napoli) – 30 miliona evra
Stevan Jovetić (Fiorentina- Juventus) – 30 miliona evra

Nema sumnje da nas očekuje burno leto, pogotovo što su klubovi poput Bajerna, Mančester Junajteda, Real Madrida, Čelsija, Mančester Sitija, Napolija, PSŽ, Intera ili Rome promenili trenere i sigurno neće imati jednostavne želje.