Прочитај ми чланак

“Транс” пливач Лиа Томас избацио свој полни орган у женској свлачионици

0

Трансродна пливачица/пливач Лиа Томас “спустио је панталоне” и изложио свој пенис престрављеним саиграчицама у свлачионици, каже пливачица Рајли Гејнс.

Подсећајући на њену нелагодност након што је била приморана да се пресвлачи пред мушкарцем, Гејнс је рекла за Фокс њуз да жели да НЦАА успостави одвојене свлачионице и просторе за пресвлачење за трансродне спортисте.

Бреитбарт.цом извештава: „Нисмо унапред били упозорени да ћемо делити свлачионицу са Лиом“, објаснила је Гејнс. „Нисмо дале сагласност, нису тражили наш пристанак, али у тој свлачионици смо се пресвлачиле, а тамо је био биолошки мушкарац од 193цм који спушта панталоне и гледа нас како се скидамо, а ми смо биле изложене мушким гениталијама”.

Гејнс је наставила: „То је за мене било горе од такмичарског дела. Чак ни пре годину дана, две године, ово би се сматрало неким обликом сексуалног напада, воајеризма. Али сада, чак ни не дозвољавају само да се то догоди, готово је као да ове велике организације охрабрују да се то догоди”.

Гејнс је отишла корак даље додајући да је номиновањем Томаса за НЦАА награду за жену године, организација одиграла активну улогу у подстицању, играла је активну улогу у подстицању других мушких спортиста да се идентификују као жене и да се спортисткиње подвргну неправедним и незгодним околностима.

„Наравно, након НЦАА шампионата, НЦАА је номиновала Томаса за НЦАА жену године, тако да ми [они] славимо овај покрет. Ово није нешто што се догодило случајно на једном месту“, рекла је она. „Они охрабрују [биолошке] мушкарце да се такмиче у женским спортовима”.

Ни Џо Бајден није избегао Гејнсине критике. Бивши Кентаки Wилдцат оптужио је администрацију да активно регрутује више мушких спортиста да се баве женским спортовима ширећи „пропаганду родне идеологије“.

Она је такође детаљно описала ширење страха усмереног на спортисткиње које се усуђују да говоре против трансродног покрета.

„Људи су престрављени, посебно говорећи из мог искуства разговора са другим НЦАА пливачицама. Чак и саиграчи Лије Томас. Речено им је да је њихова школа поставила став уместо њих. Речено им је да ако се осећају непријатно када виде мушке гениталије у свлачионици, треба да потраже ресурсе за саветовање. Речено им је да никада неће ући у постдипломске школе ако проговоре“, рекла је Гејнс.

„Све ове страшне, грозне ствари које нису истините. Речено им је, наравно, да ће их називати фанатицима, пуним мржње и да имају трансфобију, али то не значи да сте то ако признате да постоје два пола, да не можете променити свој пол и да жене заслужују прилике“.