Прочитај ми чланак

Тодорић: Да ли Мусли остаје знаћемо до 15. јула

0

sp-musli_620x0(Новости)
Партизан ради по старом. Осваја титуле и реновира тим током лета. У Хумској 1, дакле, нема ништа ново. Навикли су и у стручном штабу, али и у канцеларијама да су јун и јул сваке године резервисани за два догађаја: прво прославу титуле, а онда за ужурбани рад на доласцима и одласцима из клуба.

Једна од последњих вести каже да је Дејан Мусли, 22-годишњи центар, врло близу одласка из црно-белог јата. Овај играч је последњих неколико дана у тренинг кампу НБА лигаша Њујорк Никса, где је са још неколико европских талената одрадио такозване пробне тренинге. Њега ускоро чека и излазак на драфт, па су скаути желели да га у и у Њујорку виде на делу.

Као могући наследник Муслија на центарској позицији помиње се јуниорски репрезентативац Србије 17-годишњи Ђоко Шалић (208 центиметара), који игра за сарајевске Спарсе.

– Што се Муслија тиче, са њим имамо уговор на још годину дана. Имамо могућност да до 15. јула сачекамо и видимо постоје ли озбиљне понуде за њега, па ћемо најкасније тог датума донети одлуку о његовом одласку или останку у Партизану – каже спортски директор шампиона Драган Тодорић.

Главни приоритет црно-белих у овом прелазном року биће да се задрже капитен Владимир Лучић и Драган Милосављевић. После тога, преговараће се са Французима Леом Вестерманом и Жофријем Ловерњом, а на листи жеља је и Миленко Тепић, који би после четири сезоне могао да се врати у Партизан, пошто је у међувремену носио дрес Панатинаикоса и Кахасола.

САСТАНАК У ЉУБЉАНИ
ДРАГАН Тодорић ће у среду боравити у Љубљани на редовној годишњој Скупштини Јадранске лиге.
– Биће говора о протеклој сезони у којој је Партизан узео шампионски прстен, али и о детаљима који су битни за следећу такмичарску годину. После овог састанка враћам се за Београд, где ће у петак, 21. јуна бити одржан Директоријум Кошаркашке лиге Србије – каже Тодорић.