• Почетна
  • СПОРТ
  • ТИПСАРЕВИЋ ПОСЛЕ ПОВРАТКА појаснио зашто би нагло могао да прекине каријеру
Прочитај ми чланак

ТИПСАРЕВИЋ ПОСЛЕ ПОВРАТКА појаснио зашто би нагло могао да прекине каријеру

0

Janko tipsarevic9

Није било срећнијег тенисера на свету од Јанка Типсаревића минуле ноћи. А и како да буде, када се наш репрезентативац после 17 месеци паузе вратио наступима у појединачној конкуренцији – и то победом.

Он је после два сата и 38 минута борбе савладао у првом колу турнира у Хјустону Бразилца Гиљерма Клезара са 6:4, 3:6, 7:6(7) и, са олакшањем, одмах после тријумфа на друштвеним мрежама написао само следеће речи:

„Много је времена прошло…“

И превише, ако би се питали љубитељи тениса. Али, проблеми са петом, на којој се појавио и бенигни тумор, нису му давали мира.

„Нисам се (на терену) осећао као да сам толико дуго био одсутан. Био сам спреман. Нисам баш имао самопоуздања, али када сам спасао (две) меч лопте директним поенима из форхенда, можда је то показало да ствари ипак стоје другачије. Стварно сам осећао да морам да победим, а осећао бих се заиста тужно да нисам“, рекао је Јанко на конференцији за штампу, на којој је упитан и како се физички осећа:

„Сав сам у боловима! Али, стопало је добро“, одговорио је уз смех.

Када су га новинари упитали да је сада са свим тим проблемима готово, он им је појаснио да су му лекари рекли да не могу да му гарантују да се тумор неће изнова појавити на месту на коме је већ био двапут. Трећа операција тог типа – не би била могућа.

„Мој живот не би био угрожен, али… не бих могао никада више да играм тенис. У суштини, друга операција ми је ‘уклонила’ око 80 одсто пете. Зато ми је и требало оволико дуго да се вратим тенису“.

А вратио се.

И то је, свакако, и најважније. И најрадосније.

(Спорт.Блиц)