Прочитај ми чланак

Тенис: Јелена експресно до полуфинала

0

Jelena Jankovic4555_size3

(Б92)

Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале турнира у Индијанаполису, победом над Робертом Винчи 6:0, 6:4.

Српска тенисерка одиграла је изванредан меч и неочекивано брзо, за само 63 минута, окончала меч са незгодном Италијанком

Била је то пета победа српске тенисерке у седам мечева са Италијанком.Њена следећа ривалка је боља из дуела Азаренка – Вознијацки.

Од самог старта меча било је јасно да је српска тенисерка ушла концентрисано. Брзо је добијала своје гемове, а неочекивано лако и оне у којима је сервирала Винчи, па је за само 18 минута стигла до сета – 6:0.

“Играла сам добро у првом сету, имала сам одговоре на сва њена оружја, играла разноврсно и притискала колико сам могла. Веома сам задовољна”, рекла је ЈЈ после победе.

На почетку другог сета играло се равноправно, уз изједначену борбу у сваком гему, ко год да је сервирао.

У четвртом гему Јелена је била на прагу брејка, није успела, а затим је изгубила свој следећи сервис. Испоставило се да је то био једини пад у игри наше тенисерке.

Винчи је добила свој следећи гем, али се Јелена експресно прибближила на 4:3 и од тада преузела поотпуну контролу. Добила је све гемове до краја, оба на сервис ривалке без изгубљеног поена, и стигла до полуфинала.

Јелена је 2009. освојила синси, победом над Сафином.

“Увек сам волела да играм овде, увек имам велику подршку, хвала свима”, рекла је Јелена док су је поздрављали овацијама.