Прочитај ми чланак

ТАТА, МОРАО САМ ДА СЕ СМИРИМ… Срђан Ђоковић открио како је српски инат ућуткао..

0

Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића, открио је како је преживео драматично финале Вимблдона и осврнуо се на срамно понашање лондонске публике на Централном терену.

Срђан је гостујући у јутарњем програму на ТВ Прва истакао да атмосфера током историјског финала била „непријатељска“ и да је Новак против себе имао цео стадион.

Foto: Printscreen

„Меч је одигран у непријатељској атмосфери. Посетиоци су били против Новака, сви сем његовог бокса. Вимблдон је господски турнир, тамо се обраћа пажња на „фер-плеј“, на понашање… Међутим, тог дана је све заказало. Једино на шта нису рачунали је тај чувени инат, а због тог ината и због тог што су навијали не за његовог противника, него против њега, то је Новаку и дало додатни стимуланс“, рекао је Срђан Ђоковић.

Срђан не крије да је и њему било необично што је Новак на терену деловао веома мирно.

„Он је знао да ће тако бити, психолошки се спремао за то. Он је морао да се смири, то ми је рекао после меча. Рекао ми је: ‘Тата морао сам да се смирим, да не искачем много ни горе, да се не примам пуно на ту непријатељску атмосферу.’ Рекао је да то не би било добро, јер не би могао да се фокусира, не би издржао толико сати да је био другачији. Дакле, тог дана је био неки други Ноле и тај „други“ је и победио“, додао је Срђан.

У последње време често се води полемика на тему ко је најбољи тенисер свих времена… Да ли је то Федерер, Ђоковић или Налдал. Ево шта на то каже Новаков тата:

„У последњих десет година Новак је убедљиво најбољи тенисер на свету. Пре годину дана било је 20:12 у Гренд слем титулама за Федерера, сада је 20:16. Причаћемо опет за годину дана. Имамо сад билборд са његових пет пехара са Вимблдона. Тек смо на пола пута, верујте“.

Срђан не крије да је у прошлости често био веома строг према Новаку.

„Ја сам понекад морао да будем мало чвршћи, мало грубљи, нисам смео да попустим, али после тога сам ја то на емотиван начин преживљавао, када он није ту. Али, нисам показвао слабости када је присутан. Ево, године су прошле, он и даље често гледа ка ложи када сам тамо. А шта ја могу да му кажем сада? ‘Уради ово или оно’?. Или, шта може да му каже било ко други на свету“, каже Срђан Ђоковић.