Прочитај ми чланак

Срђан Ђоковић најавио крај Новакове каријере: Видећете шта тек следи после тениса

0

Све ближи тај дан.

Новак Ђоковић и даље у 36. години живота игра врхунски тенис што је показао и ове године са две гренд слем титуле и и финалом Вимблдона.

Ипак, многи се питају када ће бити крај његове каријере и до када ће моћи да игра на највишем нивоу.

Иако је то забрањена тема у тиму Новака Ђоковића, његов отац Срђан је причао о томе у документарном серијалу „Новак – неиспричане приче„, на сајту „Спортала“.

Срђан сматра да је Новак већ требало да оде у пензију.

„Да неки млади, други заузму своје место, па да он полако… Не да је крај, али за једно годину и по дана… Моја је жеља као оца, односно ја сам мислио да одавно треба да престане да се бави овим страшно тешким послом. Ово није спорт, ово је страшно тежак посао, у сваком погледу и физички и психички. Јер он од живота има и даље врло мало јер је он максимално посвећен овом послу, ево већ 30 година и не одустаје од тога ни макац“, истакао је Срђан Ђоковић.

Он истиче да што се њега тиче, Новак је све његове жеље као тенисер остварио пре много година.

„Све моје жеље је Новак већ испунио пре седам-осам година. Ово остало је све бонус невероватан. Али то није цео његов живот, тенис је само један сегмент његовог живота. Он ће тек бити признат и познат у свету по томе шта буде радио после овог света тениса из којег ће изаћи, надам се, следеће године.“