Прочитај ми чланак

СВИ ЗА МУСЛИНА: Данас Дан Д за селектора Србије

0

Пред састанак председника ФСС Славише Кокезе и тренера стручњаци и јавност стали на страну човека који је „орлове” одвео на Мундијал

Да ли ће Славољуб Муслин остати на клупи „орлова“, питање је које ће данас бити разрешено на састанку селектора и председника ФСС Славише Кокезе, који упорно форсира причу о његовој смени.

Да Кокеза којим случајем слуша струку, па и репрезентативце, било би му јасно колико је намера да се смени човек који је Србију коначно одвео на Мундијал ван памети. С тим се слаже и искусни стручњак Милован Рајевић, тренутно селектор Тајланда.

– Чудно је ово што се дешава око селектора. Само да вас подсетим да је иста прича била и са Ивицом Осимом, вршили су притисак на њега да поднесе оставку јер није хтео да убацује у тим Дејана Савићевића, а он је био пети у Италији и остварио један од најбољих резултата у историји југословенског фудбала. Сматрам да Славољуб Муслин треба да води Србију у Русију. Он нас је одвео тамо и природно је да буде тамо. Стварно не знам зашто се покренула та тема – поручио је Рајевац.

Изненађен је и легендарни југословенски фудбалер Иван Гудељ, коме је несхватљиво да се размишља о Муслиновом одласку.

– Да ли је могуће да ће заменити Муслина? Смешно! То ми је толико непојмљиво да не верујем у такав расплет. Пласман на СП није само добар резултат већ он значи милионску зараду и промоцију државе у свету. Због тога честитам људима у српском фудбалу, а посебно Муслину и његовом стручном штабу на великом успеху – прича Гудељ.

Увек на страни тренера
ТУМБАКОВИЋ: МУСЛИНОВ РЕЗУЛТАТ СЕ МОРА ПОШТОВАТИ

Селектор Црне Горе, некадашњи трофејни тренер Партизана Љубиша Тумбаковић такође нема дилему.

– Стаћу увек на страну тренера. То што је направио Муслин је за поштовање. Ако постоји неки проблем у Савезу, онда треба да се реши тако да се то не осети, како би се селекција што боље припремила за Мундијал. Резултати су на његовој страни – истакао је Тумбаковић.