Прочитај ми чланак

ПОНОВО ЋЕ „ЛЕТЕТИ ГЛАВЕ“: Сирски најавио да ће сменити поједине команданте

0

Генерал Александар Сирски рекао је да је после три дана рада постало јасно зашто неке бригаде успевају да одупру руске нападе, а друге не.

До тога долази након што је Украјина повукла своје трупе из Авдејевке – кључног источног града који је опкољен од стране руских снага.

Председник Володимир Зеленски рекао је да је одлука донета да би се спасли животи.

Авдејевка је месецима захваћена жестоким борбама и град је на бојном пољу од 2014. године, када су борци уз подршку Русије заузели велике делове источних региона Доњецка и Луганска.

Генерал Сирски је рекао да ће променити оне команданте чија наређења и радње угрожавају животе њихових трупа.

Он је на Телеграму написао: „Пре свега, то зависи од команданта бригаде, његовог степена обучености, искуства, способности доношења адекватних и избалансираних одлука и разумевања пуне одговорности за извршавање постављених задатака и за живот и здравље људи и његових потчињених.“

„Несумњиво, велику улогу игра степен обучености и координације штаба бригаде, преко којег командант врши своја овлашћења. Због тога сам послао групе специјалиста у поједине бригаде где постоје проблеми у припреми штаба за преношење искуства и пружање помоћи“, објавио је Сирски.