• Почетна
  • СПОРТ
  • Сви челници Партизана у влади Србије – шта им је обећано?
Прочитај ми чланак

Сви челници Партизана у влади Србије – шта им је обећано?

0

SD Partizan(Бета)

Делегација Спортског друштва (СД) Партизан састала се са челницима Владе Србије, а председник црно-беле породице Душко Вујошевић рекао је данас да им је обећана помоћ какву очекују од државе.

„На молбу и захтев Спортског друштва Партизан, који је упућен регуларним писаним путем, наша делегација је била јуче у влади Србије на састанку са првим потпредседником владе Александром Вучићем, а састанку је присуствовао и премијер Ивица Дачић…Ако се обећања испуне, можемо рећи да је то онаква помоћ државе какву очекујемо у тешким временима за нас и државу”, рекао је Вујошевић агенцији Бета.

Рачун кошаркашког клуба је блокиран још од јуна и завршетка такмичења, а управа Партизана је више пута јавно позивала државу да јој омогући репрограм у плаћању обавеза. Вујошевић је прошле недеље јавно позвао Вучића да помогне, оценивши да он има највише власти и да треба да покаже највише одговорности.

„Захвални смо на издвојеном времену, које је посвећено проблемима клубова нашег спортског друштва и тражењу законских и регуларних могућности да се помогне у превазилажењу тих проблема. Захвални смо како је састанак организован и како је протекао. Ако се реализују дата обећања, сматраћемо да је држава у мери колико је могуће у овако тешкој ситуацији помогла спортско друштво Партизан на адекватан начин”, рекао је Вујошевић, који је и тренер кошаркашког клуба.

Влада је представницима СД Партизан обећала помоћ око спонзорстава јавних предузећа, решавања „у законски оквирима” питања пореског дуга кошаркашког клуба, помоћ у проналажењу банке која би фудбалском клубу дала кредит са хипотеком спортског центра Телеоптик, затим решавање спора власништва стадиона Партизана, чији је власник Спортско друштво. Помоћ је обећана и ватерполо клубовима Партизан и Црвена звезда, као и помоћ око решавања спора власништва базена на Бањици.

Делегацију су чинили Вујошевић, члан Управног одбора фудбалског клуба Милан Обућина, председник кошаркашког клуба Предраг Даниловић, као и председник ватерполо клуба Александар Шоштар.