Прочитај ми чланак

СВЕТСКИ МЕДИЈИ „Ђоковида“ нападају као да је изазвао рат

0

Новак Ђоковић и супруга Јелена су позитивни на корона вирус а та вест је изазвала рекације као да је почео трећи светски рат. Из света се утркују у нападима на првог тенисера света, осуђују га за немар, друштвену неодговорност, довођење великог броја људи у опасност...

Француски „Лекип“ ликује јер је дан отворио карарикатуром „Ђоковид 19“, а онда је као ударну вест пренео да је Новак позитиван уз разраду његове неодговорности. „Било је несмотрено, Новак позитиван на коронавирус“ пише мадридски „Ас“ подсећајучи да су учесници Адрија Тура платили данак ноћном животу у Београду и Задру.


„Ђоковић ослободио олују у тенису“ и „Како је дошло до инфекције“ пише угледна италијанска „Газета“ уз исту причу о неодговнорности која до сада није виђена код најбољег тенисера света. Енглески „ББЦ“ је напомено само да је број гледалаца у Београду на Туру и у Задру постао жариште корона вируса а да су тенисери били неодговорни у ноћном проводу.


Председник АТП тура Андреа Гауденци је за „Њујорк тајмс“ изјавио да су се сви играч на Адрија Туру понашали као деца.

– То вам је исто кад кажете малој деци да ставе кацигу кад уће да возе бицикл а они то одбију. Онда падну и почне да носе кацијгу. Сада ваљда сви знају да се лако можете заразити. То ће нас научити да будемо пађљивији и људи ће имати више толеранције према протоколима које примељујемо у тенису – рекао је Гауденци.


Енди Мареј је велики Новаков пријатељ али није пропустио за енглеске медије да изјави како се није слагао са понашањем учесника турнира који су поступцима (читај изласцима у кафану и блискошћу) слали погрешну слику у свет. Николас Кирјос, аустралијски тенисер који се прославио критикујући Ђоковића на вест са скајспорта је написао.

– Ох, момче…“

А, дан пре кад је цовид19 откривен код осталих тенисера:

– Каква глупа одлука одлука да се ова екзибиција одржи. Желим вам брз опоравак момци, али ево што се догоди када занемарите све протоколе. Ово није шала.


Хрвати су љути на Новака и Горана Иванишевића јер су опет активирали цовид бомбу.

– Не игра се ни АТП ни WТА, али Новак Ђоковић, Горан Иванишевић и још неколицина истакнутих људи из света тениса су уз подршку Хрватског тениског савеза организовали нешто што би могло постати нови регионални расадник коронавируса. Коначан број заражених још увек није познат, али расте. Број оних који ће потенцијално изгубити живот због тога што се Ђоковићу и осталима ударала, док је нико у Европи не удара, никада неће ни бити познат. Ако буде жртава, неће бити могуће одредити на који начин су се заразиле, барем не све. У међувремену се сазнало да је први део Адриа тура, одигран у Београду, вероватно имао сличне последице јер се весела екипа тенисера лепо забављала у ноћном клубу. Исто се догодило и у Задру, наравно, ако је уопште потребно наглашавати, без икаквог придржавања мера – написао је коментатор „Индекса.хр“.